Windows 11 dropper denne næsten 20 år gamle klassiske funktion

Windows-11-Print Screen-tasten

Folk kan ikke lide forandring, især når det kommer til Windows. Som om det ikke var nok at centrere proceslinjen i Windows 11, vil Microsoft nu ændre en Windows-tastaturgenvej, der har eksisteret for evigt. Vi taler om Print Screen, også skrevet som PrtSc på tastaturet, som i øjeblikket tager et fuldskærmsskærmbillede af skærmen og gemmer det i din udklipsholder. Den kan selvfølgelig også bruges i kombination med forskellige taster til andre genveje.

Men i de senere år har Microsoft presset deres separate app, Snipping Tool, igennem, som var en moderne erstatning for Snip & Sketch. Sammenlignet med at bruge Print Screen er Snipping Tool dog en mere effektiv og fuldt udstyret måde at optage, gemme og redigere skærmbilleder på. Der er ingen grund til at indsætte dit skærmbillede i Paint bare for at gemme det. Den kan også optage video af din skærm.

Ifølge Windows Latest kan Microsoft udskifte funktionaliteten af Print Screen-tasten for bare at åbne Snipping Tool. Alt i alt synes jeg, det er en smart ændring. Snipping Tool er fantastisk og tilbyder en mere moderne måde at screenshotte på i Windows-operativsystemet.

Den eneste ulempe er den tid, det tager at åbne Snipping Tool og klikke på en af mulighederne. Når du har brug for et hurtigt skærmbillede, kan det hurtige tastetryk nogle gange være super effektivt.

Heldigvis vil du stadig være i stand til at slukke for funktionen i Indstillinger under Tilgængelighed > Tastatur, hvor du kan skifte mellem de to muligheder for Print Screen-tasten.

Funktionen blev fundet i en version af Windows 11 i betakanalen, så det er ikke klart, hvordan denne opdatering udrulles.

About Anders Buhl 973 Articles
Anders Buhl er manden bag Tech Til Alle. Anders har en baggrund i kommunikation og har derudover tidligere arbejdet med Apple-produkter. Han har en stor interesse inden for mange områder af teknologi og har skrevet om tech og forbrugerelektronik i mange år.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.