iOS 17-lækker har netop afsløret et væld af opgraderinger – her er alle de nye funktioner

iOS 17

Apple forventes at afsløre de første detaljer om iOS 17 på WWDC 2023 i juni, men en ny lækage hævder at give en kort gennemgang af, hvad den næste udgave af iPhone-softwaren kan omfatte. Lækagen dukkede op to steder fra samme kilde: MacRumors-forummet og en Twitter-tråd, der går meget mere i detaljer.

iOS 17 understøttede enheder

Det vigtigste at bemærke er, at “analyst941”, som de kalder sig selv, hævder, at alle iPhones, der understøtter iOS 16, vil være i stand til at opgradere til iOS 17. Det inkluderer telefoner, der kører på A11 Bionic, som iPhone 8 og iPhone X, som tidligere var rygtet at gå glip af opgraderingen.

Men iPads, der kører på et A9- og A10-chipsæt, er muligvis ikke så heldige, når det kommer til iPadOS 17 – selvom en endelig beslutning tilsyneladende ikke er truffet.

Tilsyneladende er en af hovedfunktionerne ved opdateringen at forbedre ydeevne, effektivitet, stabilitet og langsigtet support til ældre enheder. 941 hævder dog, at de første par betaversioner af softwaren kan være “grove” for enheder med 3 GB RAM.

Flere Dynamic Island-funktioner og aktive widgets

Dynamic Island, som rygtes at komme til alle iPhone 15-enheder, får muligvis flere funktioner. Tilsyneladende var dette et resultat af, at Apples marketingafdeling pressede udviklingsteamet til at hjælpe med at øge salget af standard iPhone 15. Hvad disse funktioner kan være, er ikke blevet specificeret.

Apple siges også at teste aktive widgets, selvom dette tilsyneladende ikke er blevet bekræftet til den endelige udgivelse. Men sådan en opdatering kunne bringe et-tryks knapper, skydere og endnu mere dynamiske widgets. Tråden hævder også, at iPhone 15 Pro-modeller “stadig er på vej” til at få solid-state knapper og den tilhørende software – på trods af de seneste rygter om det modsatte.

iOS 17 — Kontrolcenter, Health App, CarKey og mere

Andre iOS 17-opgraderinger, der angiveligt kommer, inkluderer “større ændringer” til kontrolcentrets brugergrænseflade og tilpasningsmuligheder, flere always-on display-indstillinger, flere fokustilstandsfiltre, yderligere meddelelsesændringer og brugerdefinerede tilgængelighedsindstillinger. Disse indstillinger er tilsyneladende indstillet til at give “total kontrol over brugergrænsefladen og layoutet” for seniorer og små børn.

Også nævnt er ændringer til Health-appens brugergrænseflade, især hvad angår favoritter, “stærkt forbedret” Spotlight-søgning og flere forbedringer til CarKey til de få biler, der understøtter det. Det inkluderer tilsyneladende “Bilimplementeringer” i Wallet-appen.

Endelig får kamera-appen efter sigende nogle ændringer, som 941 hævder oprindeligt var beregnet til iPhone 14 Pro. Advarslen er dog, at disse kun kan implementeres i iPhone 15-serien i stedet for hver iOS 17-enhed.

Kan vi stole på denne lækker?

Der er mange detaljer, vi stadig ikke ved om disse iOS 17, men nogle af dem bekræfter, hvad vi har hørt før. 9to5Mac bemærker også, at 941 er brugeren, der afslørede detaljer om Dynamic Island forud for lanceringen af iPhone 14 Pro – og for nylig afslørede detaljer om iPhone 15 Pro’s påståede solid-state knapper.

Der er svært at sige, hvor meget af denne rapport er rigtig, eller hvor meget af den vil nå den endelige version af iOS 17 – tingene kan og vil ændre sig i månederne op til udgivelsen.

About Anders Buhl 970 Articles
Anders Buhl er manden bag Tech Til Alle. Anders har en baggrund i kommunikation og har derudover tidligere arbejdet med Apple-produkter. Han har en stor interesse inden for mange områder af teknologi og har skrevet om tech og forbrugerelektronik i mange år.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.