Apple WWDC 2023: Sådan ser du det, og hvad der forventes at blive annonceret

wwdc-2023

Apples årlige udviklerkonference finder typisk sted i begyndelsen af juni og byder traditionelt på en gennemgang af de nye funktioner, der kommer til iPhone, iPad, Mac, Apple Watch, Apple TV og alle virksomhedens andre kendte platforme og tiltag senere på året.

I 2023 vil Worldwide Developers Conference (WWDC) blive holdt for 34. gang, og Apple har sagt, at det vil være det “største og mest spændende til dato”, med udviklere, studerende og nogle medlemmer af pressen i stand til at opleve begivenheden personligt på Apple Park, mens andre vil kunne følge med på nettet.

Her er alle detaljerne om, hvordan man ser WWDC 2023, og hvad der forventes at blive annonceret under den flerdages begivenhed.

Hvad er WWDC?

Hvert år, normalt i det sene forår, afholder Apple en udviklerkonference for at annoncere kommende store softwareopdateringer til alle deres platforme. Nogle gange viser de også ny hardware. Alle de forbrugervendte meddelelser bliver lavet i løbet af en dag ét keynote, der livestreames online, selvom Apple har en tendens til at holde andre præsentationer, som udviklere og studerende kan se. Ideen bag hele konferencen er at få udviklere opdateret på Apples seneste udviklinger, så de kan forberede og opdatere deres apps tilstrækkeligt.

WWDC signalerer også til partnere, hvad Apple har på vej ned.

Hvornår er WWDC 2023?

Apple har annonceret, at WWDC 2023 starter mandag den 5. juni 2022. Den slutter fredag den 9. juni 2023.

Apple har endnu ikke dele alle detaljer om WWDC 23-tidsplanen, selvom der er en WWDC 23-side, og den vil sandsynligvis blive opdateret i de næste par måneder, efterhånden som begivenheden nærmer sig. For 2022 var der sessionsvideoer om nye funktioner, der kom til iOS 16, iPadOS 16, tvOS 16, macOS 13 og watchOS 9, så vi ville forvente lignende for de respektive softwareopdateringer, der skulle omfatte iOS 17, iPadOS 17, tvOS 17, macOS 14 og watchOS 10 i år.

Sådan ser du WWDC 2023

Apple vil sandsynligvis livestreame sin vigtigste keynote på YouTube. Du vil sandsynligvis også være i stand til at se den på Apples begivenhedsside og WWDC 2023-siden.

Hvad forventes der at ske ved WWDC 2023?

Intet er naturligvis bekræftet endnu, men der har været en række rygter omkring, hvad vi kunne forvente på WWDC 23.

Apple Reality Pro

Det forlyder kraftigt, at Apple arbejder på et mixed reality-headset, som på rygtebørs er blevet kaldt Reality Pro. Det er blevet hævdet, at headsettet kunne have to 4K-skærme og kameraer, der giver mulighed for avanceret sporing og controller-fri input. Det siges også at køre på et nyt software-OS kaldet xrOS og koste omkring $3000.

iOS 17

Vi forventer at se annonceringer omkring den næste iPhone-softwareopdatering under WWDC 23, og hvilke funktioner det vil bringe. Softwareopdateringen forventes at være iOS 17, og rygter tyder indtil videre på, at det ikke bliver en større overhaling, men der kunne blive nogle “nice to have funktioner” introduceret.

iPadOS 17

Der har ikke været så mange rygter omkring iPadOS 17, som der har været for iOS 17, selvom vi stadig forventer, at alle de nye softwarefunktioner, der kommer til iPad senere i 2023, bliver annonceret under WWDC. Det er sandsynligt, at et redesignet kontrolcenter også overføres til iPadOS 17, hvis iOS 17 introducerer det, og der er tale om, at låseskærmen fra iOS 16 også kommer. Tredjeparts app-butikker har også været rygter om iOS 17, så det forventes, at iPadOS 17 også vil tage dette i brug.

watchOS 10

Den næste store softwareopdatering, der kommer til Apple Watch, forventes at være watchOS 10, og selvom vi ikke så store ændringer med watchOS 9 – bortset fra søvnstadier inden for søvnsporing og nogle andre små ændringer – menes det, at watchOS 10 vil være en mere ” omfattende opgradering”. Der forventes at have “bemærkelsesværdige ændringer i brugergrænsefladen”, men indtil videre er der ingen detaljer om, hvad disse ændringer kan indebære.

macOS 14

Den kommende softwareopdatering til Mac forventes at hedde macOS 14, men i modsætning til iOS-, iPadOS- og watchOS-softwareopdateringerne vil den sandsynligvis have lidt ekstra til sit navn. Den tidligere software hed macOS Ventura, efterfulgt af tidligere navne på lokaliteter i Californien, så det er sandsynligt, at dette års software vil følge en lignende navnemønster. Med hensyn til funktioner har der endnu ikke været et stort antal rygter omkring, hvad vi kan forvente af macOS 14, men vi forventer, at der bliver sagt mere i løbet af de kommende uger.

tvOS 14

Ligesom med iPhone, iPad, Watch og Mac, forventes det også, at alle de nye funktioner, der kommer til Apple TV, vil blive annonceret under WWDC 23. Indtil videre er der ikke blevet sagt meget om tvOS 14 i lækager, og det er muligt, at vi ikke hører enorme mængder før konferencen i juni, men vi holder jer opdateret, hvis vi gør det.

Forventes der andet på WWDC?

Det ser allerede ud til, at det kan blive en travl WWDC i år, især hvis mixed reality-headsettet endelig dukker op sammen med softwareopdateringerne til iPhone, iPad, Apple Watch, Mac og Apple TV. Det er dog muligt, at der også kan komme yderligere annonceringer omkring andre områder, f.eks. CarPlay.

Indtil videre er intet officielt bortset fra WWDC-datoerne.

About Anders Buhl 973 Articles
Anders Buhl er manden bag Tech Til Alle. Anders har en baggrund i kommunikation og har derudover tidligere arbejdet med Apple-produkter. Han har en stor interesse inden for mange områder af teknologi og har skrevet om tech og forbrugerelektronik i mange år.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.