Fra Galaxy S til Galaxy S23, her er en tidslinje over Samsungs flagskibs Android-telefoner

galaxy_historie

Samsung er fortsat en af de mest populære telefonproducenter i verden og med god grund. Virksomhedens Galaxy S flagskibssmartphones indeholder ofte den bedste teknologi, innovative designs og brugervenlige funktioner, som brugerne elsker.

Samsung Galaxy S23, Galaxy S23+ og Galaxy S23 Ultra blev lanceret som Samsungs 2023 flagskibstelefoner og erstattede S22-modellerne fra det foregående år.

Kom med os på en tur ned ad memory lane og se, hvordan Samsung har ændret deres enheder igennem Galaxy S historien.

Samsung Galaxy S

Først udgivet i juni 2010, kørte Samsung Galaxy S på Android 2.1 og havde en 800 x 480 Super AMOLED-skærm. Den havde også en single-core 1GHz processor og 0,5 GB RAM.

Det bagerste kamera var på 5 megapixel, mens fronten kun var på 0,3 megapixel. Det, der virkelig skilte sig ud ved den, var tilpasningen af Android. Selvom man havde set noget af TouchWiz på andre enheder, føltes det som om det virkede på Galaxy S.

Samsung Galaxy S II

Den opdaterede telefon blev udgivet i april 2011 og havde en lignende 800 x 480 skærm som sin forgænger. Processoren fik en øgning op til dual-core og 1,2 GHz, og der var 0,75 GB RAM.

Bagkameraet var på 8 megapixel denne gang med et frontvendt kamera på 2 megapixel. Samsung omfavnede widgets med Galaxy S II, noget som konkurrenterne til HTC virkelig pressede på.

Samsung Galaxy S III

Igen holder den fast ved de romerske tal, så derfor teknisk kendt som Samsung Galaxy S III, kom denne model ud i maj 2012 og var den første i serien, der havde en HD-skærm. Dens opløsning på 1280 x 720 var ret revolutionerende på det tidspunkt. Den havde også Android 4.0 Ice Cream Sandwich.

Der var en 1,4 GHz quad-core processor med 1 GB RAM ved lanceringen, selvom Samsung holdt fast med et 8-megapixel bagkamera. Den var lidt mere skulptureret end den tidligere telefon, og det føltes som om, at Samsung ville presse designet lidt hårdere.

Samsung Galaxy S4

Udgivet i april 2013 og droppede her romertallet, som ingen brugte, når de alligevel henviste til Galaxy-telefoner. Galaxy S4 havde en 5-tommer Full HD-skærm. De øgede også processorkraften til en 1,9 GHz quad-core chip med 2 GB RAM.

Det bagerste kamera havde også et spring, op til 13 megapixels. Designsansen, som vi havde haft fra S3, kom virkelig igennem her: Galaxy S4 var en fantastisk telefon, den så bare ud og føltes rigtig.

Samsung Galaxy S5

I april 2014 havde Samsung Galaxy S5 også en Full HD-skærm, men den var lidt større og målte 5,1 tommer (en LTE-A-model øgede den til sidst til 2560 x 1440).

Der var en 2,5 GHz quad-core processor ombord med 2 GB RAM. Og bagkameraet blev endnu en gang forbedret til et 16 megapixel modul. Men det mest interessante ved Galaxy S5 var på bagsiden, med en tekstur som et klæbeplaster. Samsung brugte stadig aftagelige plastikbagsider på dette tidspunkt.

Samsung Galaxy S6

April 2015’s Galaxy S-linje var den første til at tilbyde to separate enheder på samme tid. Den mere standard Galaxy S6 havde en flad 2560 x 1440 Quad HD Super AMOLED-skærm, der målte 5,1 tommer, mens Samsung startede med at omfavne buede kanter, hvilket resulterede i Galaxy S6 Edge og S6 Edge Plus. Det var et afgørende øjeblik for Galaxy S-serien, noget der fortsatte i mange år.

Den kørte på en Samsung-fremstillet Exynos octa-core processor, havde 3 GB RAM og et 16 megapixel bagkamera, der var i stand til at optage Ultra HD-optagelser. Et 5-megapixel kamera blev lavet til fronten.

Samsung Galaxy S6 Edge

Ligesom den anden S6, blev den også udgivet i april 2015, havde Samsung Galaxy S6 edge en 5,1-tommer Quad HD-skærm, octa-core-processor, 3 GB RAM, 16-megapixel bagkamera og 5-megapixel frontvendt kamera.

Hvor den adskilte sig, er, at siderne af skærmen er buede og vikles rundt for at give en illusion af ingen ramme – et radikalt alternativ på det tidspunkt. Der var også en Galaxy S6 edge+ model.

Samsung Galaxy S7

Samsung Galaxy S7 blev annonceret i februar 2016 og kom med en 5,1-tommer QHD-skærm (2560 x 1440).

Ligesom S6 før den var det fladskærmsversionen af to telefoner, men tilføjet et dual-pixel 12-megapixel kamera for bedre fotografering i svagt lys og hurtigere octa-core processor.

Samsung Pay var aktiveret på telefonen, som kunne fungere gennem NFC- og magnetstrimmelsystemer.

Samsung Galaxy S7 Edge

Det hele handlede om kurverne på Samsung Galaxy S7 edge og en følelse af, at Samsungs skærme var uovertrufne.

Galaxy S7 edge var en sand flagskibstelefon i enhver henseende. Den blev også annonceret i februar 2016, og dens 5,5-tommer dual edge QHD-skærm var simpelthen fantastisk.

Alle de samme funktioner som S7 var ombord, og designet var en smule rundere end S6-kanten, der gik forud.

Samsung Galaxy S8

Samsung Galaxy S8 var den første til at introducere Infinity Display, der henviste til, at den havde en kant-til-kant-skærm med praktisk talt ingen rammer. Den frontmonterede home-knap blev også flyttet til bagsiden, dog i en lidt akavet position – noget Samsung burde rette op på med S9.

Mens der også var en anden variant i S8 Plus, som kom med en større skærm og bedre batteri, men standard Galaxy S8 kom med buede kanter som standard, og bevægede sig væk fra en flad standardmodel.

Samsung Galaxy S9

På overfladen ligner Samsung Galaxy S9 meget S8 fra 2017. Telefonen tilbød stadig det buede kantdesign og kommer med en 5,8-tommer OLED-skærmstørrelse og var igen vandtæt.

Galaxy S9 tilbød også AR-emoji, som giver telefonen mulighed for at skabe en 3D-avatar ved at scanne dit ansigt og skabe en række tilpassede emoji til dig. Disse kan bruges, når du chatter i WhatsApp eller Facebook Messenger, for eksempel, i stedet for at bruge grundlæggende emoji.

Samsung Galaxy S9+ blev også lanceret sammen med S9, der tilbyder et hovedkamera med dobbelt blændeåbning, der var et skridt op i forhold til året før.

Samsung Galaxy S10

Samsung Galaxy S10 blev lanceret sammen med den større S10+, den mere overkommelige S10e og en 5G-kompatibel model.

2019-flagskibet fra Samsung havde mange af de samme designfacetter, som vi er blevet bekendte med og elsker. Der var også nogle forbedringer med denne model, der inkluderede markedsledende koncepter, såsom UltraSonic fingeraftrykssensor.

Et tredobbelt kamerasystem, smarte autokameraforslag og trådløs omvendt opladning gjorde også dette til en af de bedste smartphones. Den havde også et hulkamera foran.

Samsung Galaxy S20

Samsungs flagskibstelefon for 2020 var Samsung Galaxy S20. Der var også flere premium-varianter i Galaxy S20+ og S20 Ultra.

Standardtelefonen tog Infinity Display-konceptet videre, og fjernede næsten rammen fuldstændigt. Den skiftede også det hullede frontkamera til midten. Skærmstørrelserne på S20 og S20+ var henholdsvis 6,2 og 6,7 tommer med Quad HD+ (3200 x 1440) opløsninger. De havde også fingeraftryksscannere på skærmen, ligesom deres S10-forgængere.

Det måske største generationsspring kom med bumpet til en 120Hz opdateringshastighed, tredobbelte kameraer på begge, og S20+ fik også et Time-of-Flight-kamera. Begge telefoner var 5G-aktiverede, med en 4G-version tilgængelig med S20.

Samsung Galaxy S20 Ultra

Der var en ny række af flagskibstelefoner i 2020-serien, lanceringen af Samsung Galaxy S20 Ultra. Den havde en enorm skærm – 6,9 tommer, Quad HD+ (3200 x 1440) og 120Hz – men ville måske bedst huskes i designmæssig henseende for sit enorme kameraområde på bagsiden.

Ud over en Time-of-Flight-sensor havde Ultra 108 megapixel hovedkameraer, 48 megapixel 10x telefoto og 12 megapixel ultrabrede kameraer. Den var også i stand til at tage op til 100x “Space Zoom” for nogle fantastiske langdistancebilleder.

Samsung Galaxy S20 FE

Samsung Galaxy S20 FE (fan edition) kom ind som en mere overkommelig mulighed, men i modsætning til Galaxy S10e føltes det ikke, der var gået på mange kompromisser.

Til en mere overkommelig pris end S20-modellerne, havde den samme ydeevne – de kom med samme processor – havde en fantastisk skærm og kamerastyrken fra S20-modellerne.

Den var lavet i lidt billigere materialer, og den havde en flad skærm, men den gav god værdi for pengene. FE-linjen har fortsat siddet i denne position som en halvårsopdatering med flagskibsspecifikationer.

Samsung Galaxy S21

Samsung Galaxy S21 og den større Galaxy S21+ tog flagskibstelefonsortimentet i en lidt anden retning. Selvom de var lidt billigere end lanceringsprisen for S20-modellerne i 2020, var der et par ting – at reducere skærmen til 1080p og flytte til en plastikbagside – der retfærdiggjorde prisreduktionen. De vendte også tilbage til en flad skærm, som Galaxy S7.

Men de var stadig kraftfulde enheder på flagskibsniveau med et tredobbelt kameraarrangement og tilbyder adaptive opdateringshastigheder for den skærm, så selvom den kun var 1080p, tilbød den stadig 120Hz. Men ved at bevæge sig lidt ned i position betød det, at S21 Ultra var det klare flagskib fra Samsung i 2021.

Samsung Galaxy S21 Ultra

Mens det meste af opmærksomheden vil være på det enorme kameraområde på bagsiden, har Samsung forsøgt at flytte samtaleemnet til Phantom Black-finishen på Samsung Galaxy S21 Ultra. Det var et førsteklasses udseende og design hos Samsungs toptelefon. Da S21-modellerne bevægede sig lidt ned i positionering, blev der fornyet fokus på, hvad S21 Ultra tilbød, med en chance for at forbedre områder, der kom til kort i S20 Ultra.

Ny skærmteknologi og en nytænkning af kameraerne på bagsiden skabte en mere attraktiv pakke, hvor Samsung søger at positionere sig selv som flagskibstelefonen alle vil have – og nu den eneste model med en buet skærm.

Samsung Galaxy S21 FE

Lidt senere til festen end sin forgænger, Samsung Galaxy S21 FE blev lanceret i januar 2022, lige før Galaxy S22-serien blev lanceret.

Tilbyder mange af de samme designtræk som Galaxy S21-serien, den største forskel på S21 FE var det farvematchede bagkamera. Størrelsesmæssigt var den mellem S21 og S21+, og den tilbød også mange af de samme funktioner, inklusive en 120Hz-skærm, selvom den ikke var så god som S21.

Ligesom S20 FE ramte S21 FE et godt sted med hensyn til pris og funktioner, med hovedsageligt kun en nedgradering i kameraet for at give mulighed for den billigere pris.

Samsung Galaxy S22

Samsungs Galaxy S22 føltes som en mindre opdatering til Galaxy S21. Igen var der to modeller – S22 med en 6,1-tommer skærm og Galaxy S22+ med en 6,6-tommer skærm.

Ud over disse størrelsesforskelle var disse telefoner dybest set de samme, og de tilbød samme design og konstruktion, de samme farver, den samme kraft og hardware. Der var selvfølgelig forskel på batterikapaciteten.

Begge disse telefoner delte også funktioner med Galaxy S22 Ultra, der vendte tilbage som Samsungs flagskib i 2022.

Samsung Galaxy S22 Ultra

Det nye opdaterede design til Samsung Galaxy S22 Ultra, der inkluderede understøttelse af S Pen og den kunne huse den internt, så mange som en erstatning for Galaxy Note-serien.

Udover det lidt ændrede design, havde enheden også Samsungs topkamera fra de tidligere Ultra-telefoner.

Her snakker vi om et 108 MP hovedkamera, 6,8 tommer skærm og et stort batteri – og den nyeste hardware tilgængelig for 2022.

Samsung Galaxy S23

Samsung Galaxy S23 tager kameradesignet fra S22 Ultra til sig og dropper det gamle kameradesign fra de sidste par år. Men den overordnede telefon-æstetik har ikke flyttet sig langt fra S22, som ikke var så anderledes fra S21.

Denne telefon-serie får også Snapdragon globalt, hvor den får en specielt designet Snapdragon til Galaxy, og dermed væk fra Exynos. Skærmen og kameraerne er dog stort set de samme som Galaxy S22. Igen er der den almindelige 6,1-tommer version og en større 6,6-tommer Galaxy S23+.

Samsung Galaxy S23 Ultra

Samsungs toptelefon i 2023 er Samsung Galaxy S23 Ultra. Der er store armbevægelser med denne telefon, selvom designet ikke ændrer sig fra S22 Ultra. I stedet er det skiftet til et 200-megapixel kamera, der kommer til at få tungerne til at logre, lover flere detaljer, bedre billeder i svagt lys og en hel masse mere. Der er den samme kraft som de andre S23-modeller, men den beholder også S Pen for yderligere skærminteraktioner.

About Anders Buhl 973 Articles
Anders Buhl er manden bag Tech Til Alle. Anders har en baggrund i kommunikation og har derudover tidligere arbejdet med Apple-produkter. Han har en stor interesse inden for mange områder af teknologi og har skrevet om tech og forbrugerelektronik i mange år.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.