10 apps, der dræner din smartphones batteri

Sådan sletter du apps fra din Android-enhed

At ens telefon kan holde hele dagen, uden at skulle oplades, er for mange personer en vigtigt faktor. Hvis det ikke var vigtigt, ville der ikke være et væld af apps, der kan fortælle dig, hvornår dit batteri begynder at falde i niveau, og hvorfor. Batterilevetid er ligefrem en af de største overvejelser, når man køber en ny telefon.

Læs også: Bedste Android-telefoner lige nu

Der er masser af apps derude, der dræner dit batteri lynhurtigt, før du har indset, at du har brug for opladning. Hvad der dog er mere overraskende, er, at disse apps kan være mere populære, end du tror. Næste gang du beslutter dig for at begynde at spille Minecraft på din enhed, skal du ikke blive overrasket, hvis du mister lige så meget batteri, som du mister tid.

1. Spotify

Hvis jeg skulle starte denne liste over batteridrænende apps med en app, som mange mennesker har, ville det være Spotify. Når det kommer til musikstreaming, er Spotify et af de mest populære valg på mobilen, og desværre en populær batteridræber. Hvis du med nød og næppe kan få et par timers musik streaming ud af din telefon, er du ikke alene.

Hvorfor bruger Spotify så meget batteri?

Der er en række mulige grunde til, at Spotify tømmer dit batteri så hurtigt, og desværre er konklusionen stadig ikke klar hvorfor. En mulig årsag til øget batteridræning kunne være download af musik i høj kvalitet. Nogle brugere oplever dog stadig øget batteritab, når de bruger Spotify offline.

Kan jeg mindske Spotifys batteriforbrug?

Nogle forslag til at gøre Spotify mere energivenlig:

 • Prøv at reducere streamkvaliteten og afspille downloadet musik i offlinetilstand. Brug af offline Spotify-funktioner vil koste penge, men det er op til dig at afgøre, om det er prisen værd.
 • Et forslag, der er blevet foreslået, er at sætte din ROM tilbage på lager, hvis den ikke allerede er, men dette har blandede resultater.

Næste gang du bruger Spotify, kan du prøve at bruge en anden app til at overvåge batteriforbruget, mens du prøver forskellige metoder til at spare strøm.

2. Facebook

Jeg er sikker på, at du ville have svært ved at finde en Android-telefon, der ikke har haft en Facebook-app på et tidspunkt. Jeg er dog sikker på, at det ville være en ret nem opgave at opgøre antallet af telefoner, der er løbet tør, mens du kigger på det sociale medie.

Facebook har en tendens til at dræne dit batteri, indtil du ikke har noget tilbage, så længe du bruger den officielle app. Der må være en grund til hvorfor.

Hvorfor bruger Facebook så meget batteri?

Facebook beder konstant din telefon om information og opdateres også konstant, hvis du ikke holder er opmærksom. Denne konstante frem og tilbage og automatiske synkronisering af information kan føre til en masse stress på din enhed i baggrunden, som ikke umiddelbart er synlig.

Kan jeg mindske Facebooks batteriforbrug?

Hvis du er indstillet på at bruge den officielle app, så prøv at begrænse, hvad Facebook automatisk kan opdatere. Hvis du ikke har noget imod at ændre, hvilken app du bruger til at få adgang til den sociale mediegigant, kan du prøve en tredjepartsapp, der mindsker stressen på din enhed.

Derudover kunne du helt stoppe med at bruge Facebook-appen og bare bruge Facebook i din mobilbrowser.

3. Puzzle & Dragons

Puzzle & Dragons er nødvendigvis ikke det mest populære spil på Play Store, men har absolut et meget stort antal downloads. At komme ind på, om disse downloads er fortjente eller ej, er en helt anden historie. En ting, der er sikkert, er, at spillet æder ens batterilevetid.

Hvis du bare har kigget på en video af spillet, eller set et par billeder eller endda spillet det selv, er det umiddelbart svært at sige, hvorfor det tager så meget batteri. Men når du først begynder at tænke over det, begynder det at give mening.

Hvorfor bruger Puzzle & Dragons så meget batteri?

Selvom det ikke er et meget teknisk krævende spil, har Puzzle & Dragons brug for en vedvarende dataforbindelse til sociale funktioner. Disse sociale funktioner, tro det eller ej, er hovedsynderen til batteriforbruget. Ligesom med Facebook, forårsager disse sociale funktioner en masse frem og tilbage, der æder både mobildata og batterilevetid.

Kan jeg mindske Puzzle & Dragons batteriforbrug?

Desværre er den eneste måde at forhindre denne app i at opbruge dit batteri, ikke at spille det. Hvis du allerede er hooked på spillet, så er dette ikke rigtig en mulighed, medmindre du har lyst til at hente versionen på 3DS og dermed overføre batteri-smerten til en anden enhed.

4. Candy Crush Saga

Jeg er ikke i fremmed land, når det kommer til hvor afhængig Candy Crush kan være, eller måske stadig er, men hvis der er én ting, som denne Saga knuser mere end candy, så er det batterilevetiden. Den har ikke fået den kærlige betegnelse Battery Crush for ingenting.

Hvorfor bruger Candy Crush Saga så meget batteri?

Candy Crush Saga har, ligesom andre spil lavet af King, en tendens til at æde store mængder af strøm, selv mens de kører i baggrunden. Den genre, som Candy Crush Saga hører under, gratis at spille match tre, er bestemt den slags spil, der ofte bliver efterladt i baggrunden, mens du genoplader energi eller liv.

Kan jeg mindske Candy Crush Sagas batteriforbrug?

Candy Crush Saga kommer ikke til at bruge mindre batteri i baggrunden, uanset hvad du gør, så hvis du er færdig med at spille, skal du gå helt ud af den. Hvis du lader appen fortsætte, mens du venter på flere forsøg på det niveau, du har fejlet, går din telefon muligvis ud, før du får en chance.

5. WhatsApp Messenger

Personligt bruger jeg ikke WhatsApp Messenger, men der er et par ting, du kan gøre med beskedappen, der kan gøre den til et attraktivt valg. Men mængden af batteri og mobildata, den bruger, er en helt anden historie.

Hvorfor bruger WhatsApp Messenger så meget batteri?

Ligesom dine standard SMS-funktioner arbejder WhatsApp altid, kører altid og bruger altid data og batteri. Der er ikke en måde at logge ud af WhatsApp formelt på, så hvis denne messenger er din foretrukne beskedklient, skal du vide, hvad du tilmelder dig.

Kan jeg mindske WhatsApp Messengers batteriforbrug?

Det korte svar på dette spørgsmål er nej, og det meget længere svar er blot en anbefaling om at stoppe med at bruge WhatsApp, hvis det giver dig problemer i dette henseende. Hvis du mener, at WhatsApp er din klart mest, batteridrænende app på din enhed, så download en monitor og se, om din teori er korrekt.

6. Snapchat

Snapchat har været en populær app i et stykke tid nu, men på det seneste har den brugt langt mere data og batteri end normalt. Hvis du bruger Snapchat ofte i løbet af dagen og finder ud af, at din telefon har mindre og mindre batteri, kan denne app være genstand til problemet.

Hvorfor bruger Snapchat så meget batteri?

Bortset fra Snapchats normale mængde batteriforbrug, har tilføjelsen af Discover-fanen resulteret i endnu flere problemer med batterilevetiden. Denne fane bruger muligvis ikke så meget, som den gjorde i starten, men det kan stadig være ret smertefuldt.

Kan jeg mindske Snapchats batteriforbrug?

Heldigvis kan du begrænse Snapchats baggrundsdata gennem dens datamenu i dine indstillinger. Dette vil ikke bare få Snapchat til at bruge lidt eller ingen batterilevetid overhovedet, men det burde hjælpe med at skære ned på de enorme stigninger i forbruget.

7. Clash of Clans

De fleste kender Clash of Clans og dens betydning på app-markedet, både på Android og iOS, men det har også en stor betydning på din telefons resterende opladning. Selvom dette spil ikke brugte meget batteri, ville dens vanedannende natur gøre, at du hurtigt skulle række ud efter en oplader.

Hvorfor bruger Clash of Clans så meget batteri?

Med en kombination af levende og mættede farver, mobildata der konstant transmitteres frem og tilbage, og en masse processorkraft er det ikke underligt, hvorfor Clash of Clans kræver så meget af dit cellebatteri.

Kan jeg mindske Clash of Clans batteriforbrug?

Et par ting, du kan gøre for at mindske Clash of Clans batteridrænende evner:

 • Skru ned for lysstyrken
 • Lukke spillet helt ned, når du ikke spiller
 • Måske mere et ultimatum end en mulighed, men du kan reducere din normale spilletid.

Selv ved at gøre ting for at reducere spillets batteriforbrug, vil det stadig dræne dit batteri ret hurtigt, og der er ikke rigtig noget du kan gøre ved det.

8. Instagram

Instagram er et andet meget brugt socialt medie, der ser ud til at være plaget af de samme batteriproblemer, som lignende apps ser ud til at have. Du kan efterhånden nok godt se, at der er en trend, og den tendens vil nok ikke stoppe, før vi når slutningen af denne liste.

Hvorfor bruger Instagram så meget batteri?

Da Instagram er en social medieplatform, kræver det en del baggrundskommunikation som placering og anden statistik. Instagram har desuden hyppige opdateringer, som kan kræve flere baggrundsopdateringer i løbet af dagen, hvilket i høj grad hæmmer batterilevetiden.

Kan jeg mindske Instagrams batteriforbrug?

Der er tre ting, du kan gøre for at forhindre Instagram i at æde dit batteri:

 • Luk Instagram fuldstændigt og lad den ikke køre i baggrunden.
 • Deaktiver placeringstilladelser helt eller kun for Instagram, hvis det er muligt.
 • Slå opdatering af baggrundsapp fra.

Hvis du foretager bare en af disse tre ting, bør du se øget batterilevetid i løbet af en dag, hvis du regelmæssigt bruger Instagram.

9. Minecraft

Hvorfor bruger Minecraft – Pocket Edition så meget batteri?

I modsætning til den nuværende batteridræningstrend fra tidligere nævnte apps, passer Minecraft ind i en anden kategori. Derfor er dette primært basseret på teori, da jeg ikke kan finde nogen konkret bekræftelse på, hvorfor Minecraft æder batteriet så hurtigt, men jeg gætter på, at mængden af gengivelser og processorkraft, der skal bruges, er årsagen.

Når det kommer til stykket er Minecraft stadig et spil, og de vil altid være en stor batterisluger.

Kan jeg mindske Minecrafts batteriforbrug?

Det ser ud til, at det eneste, du kan gøre ved dette, er at skrue ned for din lysstyrke og bruge de apps, der er til rådighed, der kan hjælpe med at reducere batteriforbruget.

10. Twitter

Twitter er nok den app på listen, jeg bruger mest. Jeg tjekker den lille fugl flere gange om dagen. Men hver gang jeg er inde på appen i et lille stykke tid, ser det ud til, at jeg allerede har brugt 10 % af min opladning.

Hvorfor bruger Twitter så meget batteri?

Twitter, ligesom Facebook, er konstant forbundet på den eller anden måde for at kunne sende notifikationer i løbet af dagen om opdateringer, ændringer og generelt holde dig orienteret om alt, hvad du har indstillet den til. Denne form for funktionalitet betyder en hård afvejning af batterilevetid, især hvis du bruger den officielle app.

Kan jeg mindske Twitters batteriforbrug?

Det kan du faktisk. Og igen, ligesom Facebook, er måderne, du kan gøre dette på, stort set de samme:

 • Skift til en anden Twitter app, der passer bedre til dine behov og med mindre batteriforbrug.
 • Luk Twitter helt ned, når du er færdig med at bruge den.
 • I stedet for at bruge en app, kan du bare bruge Twitters mobilversion gennem en browser. Så længe du ikke har noget imod at blive mindet om at downloade appen konstant.

Det er desværre ikke alt!

Selvom disse ti apps ovenfor umiddelbart skulle være top ti Android-apps, når det kommer til hvilke der dræner mest batteri, var der i AVG’s Q3 2014-rapport mange flere apps, der klarede det rigtigt dårligt.

Alle disse 10 apps er uden tvivl strømkrævende, men for mange Android-brugere er det bare noget, de må leve med eller finde et alternativ. Selvom der er nogle ting, du kan gøre for at mindske batteriforbruget, er det stadig op ad bakke.

About Anders Buhl 970 Articles
Anders Buhl er manden bag Tech Til Alle. Anders har en baggrund i kommunikation og har derudover tidligere arbejdet med Apple-produkter. Han har en stor interesse inden for mange områder af teknologi og har skrevet om tech og forbrugerelektronik i mange år.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.