Apple arbejder muligvis på sit eget 5G-modem til iPhone 15

iPhone 14 kan gå glip af endnu en kommende Apple-innovation, da virksomheden angiveligt forbereder sig på at bygge sine egne 5G-modemmer til iPhones, iPads og Apple Watches.

Angiveligt på vej til en debut i 2023 (året for iPhone 15), har Apple arbejdet på at designe proprietære modemer (komponenten, der behandler mobilsignalet) allerede i flere år, hævder en ny Wall Street Journal-rapport.

Disse tiltag inkluderer, at Apple købte det meste af Intels smartphone-modemafdeling i 2019, inklusive et team på 2.200 ansatte, der tilsyneladende fortsætter med at ansætte mere personale. De har efter sigende også ansat personale til at arbejde på mobile modemchips i San Diego (hjemsted for modem- og chipproducenten Qualcomm) og på et satellitkontor i Irvine, Californien, der tilfældigvis ligger i nærheden af Broadcom, et firma, der er specialiseret i komponenter, der forbinder modemer og antenner.

Qualcomm har selv forudsagt, at deres andel af iPhone/iPad-modemer ville falde fra 2021’s næsten 100 %-andel til 20% i 2023. Selvom man kunne tolke dette som, at Apple forbereder sig på at flytte til en anden modemleverandør, taget i betragtning af de ovenstående ansættelses- og opkøbsnyheder. Alt peger dog på, at Apple laver proprietære modemer.

Fordelen ved at lave sine egne ting ville være et muligt prisfald, i det mindste for Apples komponentregninger, samt muligheden for at designe modemerne, så de fungerer perfekt med Apple-enheder. Det kan betyde, at Apple er i stand til at nedscalere den nødvendige teknologi for at give nye enheder internetforbindelse, såsom fremtidige AirPods eller de rygtede Apple-briller.

At Apple ønsker at bygge sine egne modemer og faktisk gør det, er dog to forskellige ting. Apple er selvfølgelig ikke fremmed, når det kommer til at lave deres eget silicium. De har allerede designet deres egne A-serie smartphone-chips, S-serie smartwatch-chips og senest Apple M1-seriens tablet/laptop-chips. Disse er dog alle processorer, så at lave sine egne modemer ville kræve en masse ny viden samt en masse test.

Det ville tage et stykke tid for disse planer at blive færdiggjort, hvilket fremgår af det faktum, at de tidligste beviser, vi har på Apples planer, kommer fra for tre år siden. Og muligvis fire år inde i dette påståede skift til deres egne modemer, vil Apple være klar til at give iPhone 15 et modem af deres eget design. Om det vil være godt nok til at matche de eksisterende Qualcomm-modemmer, der i vid udstrækning bruges af rivaliserende smartphones og eksisterende iPhones, er dog en anden sag.

iPhone 14 forventes at debutere til september baseret på Apples iPhone 13-udgivelsesdato plus dem fra tidligere iPhone-lanceringer. Den vil komme med nogle ændringer som et nyt notch-design og opgraderede kameraer til Pro-modellerne og en ikke-Pro Max-version til at erstatte den nuværende minimodel.

About Anders Buhl 970 Articles
Anders Buhl er manden bag Tech Til Alle. Anders har en baggrund i kommunikation og har derudover tidligere arbejdet med Apple-produkter. Han har en stor interesse inden for mange områder af teknologi og har skrevet om tech og forbrugerelektronik i mange år.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.