Nyt Apple Watch 8-rygte sår tvivl om den største opgradering

apple-watch-8

I sidste måned sagde Bloombergs Mark Gurman, at Apple Watch 8 kunne have en kropstemperatursporer – den første nye sundhedssensor til enheden, siden blodiltsporing ankom med Apple Watch 6.

Nu sår Apple-analytiker Ming-Chi Kuo en vis tvivl om Apple Watch 8 kropstemperatursensor. Den kan stadig være planlagt til den næste generation af Apple Watch, sagde Kuo, men det afhænger af, om virksomheden får algoritmen nøjagtig nok – noget Apple kæmpede med hos Apple Watch 7.

“Apple annullerede kropstemperaturmåling for Apple Watch 7 sidste år, fordi algoritmen ikke var kvalificeret nok, før den skulle ind i EVT-stadiet,” tweetede Kuo. “Jeg tror, at Apple Watch 8 i 2H22 kunne tage kropstemperaturen, hvis algoritmen kan opfylde Apples høje krav inden masseproduktion.”

Ifølge Kuo er problemet ikke, at det er svært at tage en pålidelig kropstemperatur, men at håndleddet, hvor Apple Watch sidder, ikke er det ideelle sted, at tage hudtemperaturen.

“Udfordringen ved at implementere præcis kropstemperaturmåling er, at hudtemperaturen hurtigt varierer afhængigt af omgivelserne udenfor,” fortsatte Kuo. “Et smartwatch kan ikke understøtte kernetemperaturmåling med hensyn til hardware, så den har brug for en fremragende algoritme til at arbejde sammen.”

For at gøre det klart, garanterede Gurman ikke, at sensoren ville komme i Apple Watch 8, og sagde kun, at den kunne ankomme “så tidligt som i år.” Alligevel forklarer Kuos tweets de langsomme fremskridt, som producenter af wearables gør med at tilføje yderligere sundhedssensorer.

Kuo tilføjer, at Samsung står over for lignende vanskeligheder med deres rygtede temperatursensor. “I modsætning til tidligere medierapporter, tror jeg, at Samsung Galaxy Watch 5 i 2H22 muligvis ikke understøtter kropstemperaturmålingen på grund af algoritmebegrænsninger,” tilføjede han.

Ifølge Gurman vil sensoren for Apple primært blive brugt til kvinders sundhedsfunktioner, men som enhver, der har fået tjekket deres temperatur i forbindelse med en influenza, ved, kan en høj temperatur også være et tegn på sygdom. Faktisk sporer både Fitbit Sense og Fitbit Charge 5 kropstemperatur natten over for at give dig et overblik over uregelmæssige aflæsninger og endda behovet for mere hvile.

Om nogen af disse når det færdige produkt denne gang eller ej, må vi vente med at se til september, hvor Apples næste wearable forventes at debutere sammen med iPhone 14.

About Anders Buhl 971 Articles
Anders Buhl er manden bag Tech Til Alle. Anders har en baggrund i kommunikation og har derudover tidligere arbejdet med Apple-produkter. Han har en stor interesse inden for mange områder af teknologi og har skrevet om tech og forbrugerelektronik i mange år.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.