Apple iOS 17: Alle funktionerne der kommer til din iPhone

ios 17

Apple udgiver en stor softwareopdatering til sine iPhones på årsbasis, der bringer en række nye funktioner med sig, hvoraf mange ikke kun er kompatible med de nyeste iPhones, men også ældre modeller.

Selvom der er trinvise softwareopdateringer i løbet af året, hvoraf nogle bringer nogle vigtige forbedringer og lejlighedsvis yderligere funktioner, er det den årlige opdatering, der kommer med mest forandring og kan få en gammel iPhone til at føles som en helt ny.

Den næste store softwareopdatering hedder iOS 17. Dette er alt hvad du behøver at vide om den, herunder hvilke funktioner der kommer til iPhone, hvilke iPhones der er kompatible og hvornår iOS 17 forventes at blive frigivet.

iOS 17 udgivelsesdato

Apple annoncerede iOS 17 under sin Worldwide Developer Conference, også kendt som WWDC, den 5. juni 2023, sideløbende med, hvad der kommer til Apple Watch med watchOS 10, iPad med iPadOS 17 og Mac med macOS 14.

Mens iOS 17 ikke vil blive officielt frigivet før senere på året – normalt omkring september, hvor de nye iPhones, der forventes at være iPhone 15 og iPhone 15 Pro-modellerne, bliver annonceret – frigiver virksomheden typisk udviklerbetaer og offentlige betaer tidligere på året. Forudsat at det gør dette til iOS 17, kan du muligvis downloade det på din iPhone omkring juli. Vær dog forsigtig, betaerne er ofte fejlbehæftet i begyndelsen, så vi vil råde dig til at installere den på en anden telefon (hvis du har en) i stedet for din primære.

iOS 17 funktioner

Der kommer flere funktioner til iPhone med iOS 17. Vi har beskrevet de vigtigste nedenfor for at give dig en idé om, hvad du kan forvente af softwaren, når den kommer senere i år.

AirPods

Der er en række ændringer på vej til AirPods med iOS 17, herunder noget, der hedder Adaptive Audio for AirPods Pro (2nd Generation), der blander gennemsigtighedstilstand og aktiv støjreduktionstilstand for at tilpasse sig dine omgivelser og skiftende miljøer. Der vil også være en måde at dæmpe dig selv med et tryk på AirPods Pro (1. og 2. generation), AirPods (3. generation) og AirPods Max. Automatisk skift er også blevet opdateret for at gøre skift mellem Apple-enheder mere problemfrit.

AirDrop

Nogle store ændringer kommer til AirDrop med iOS 17, herunder muligheden for blot at holde din iPhone ved siden af en anden iPhone for at starte filoverførsel gennem AirDrop. Senere på året vil det også være muligt at fortsætte overførsler over internettet, så du kan gå væk, når en AirDrop-overførsel er startet. Du vil også være i stand til at starte en SharePlay-session ved blot at holde to iPhones side om side.

NameDrop

Nok er en af vores yndlingsannonceringer omkring iOS 17 NameDrop. Det er designet til at være en nemmere måde at dele kontaktoplysninger med en, du lige har mødt. Hold din iPhone ved siden af en anden iPhone eller Apple Watch, og du kan vælge de specifikke telefonnumre eller e-mailadresser, du vil dele.

Personlige kontaktplakater

Adskillige forbedringer kommer til Telefon-appen med iOS 17, herunder noget, der kaldes Personalized Contact Posters, som giver dig mulighed for at oprette et specifikt billede med typografi, der vises på enheder af personer, du ringer til. Du kan bruge et billede af dig selv eller oprette en Memoji, hvis du foretrækker det, og du kan også vælge specifikke baggrundsfarver og skrifttyper til den typografi, du vælger. Det er en del af dit kontaktkort, så det vises på enhver iPhone, du ringer til.

Live Voicemail

Live Voicemail transskriberer en voicemail i realtid, så du kan beslutte, om du vil besvare opkaldet eller ej, med muligheden stadig der, mens de stadig er på linjen. Hvis du har slået stille ukendte opkald til, går ukendte numre direkte til Live Voicemail uden at ringe til dig først, mens spam-opkaldere ikke får Live Voicemail, i stedet vil de automatisk blive afvist.

Facetime

FaceTime-opdateringerne med iOS 17 inkluderer muligheden for at efterlade en besked. Det kan være en lyd- eller videobesked. FaceTime kommer også til Apple TV med iOS 17, og du vil være i stand til at aflevere mellem din iPhone og dit Apple TV. Du kan også bruge bevægelser til at fylde kamerarammen med en 3D augmented reality-effekt, f.eks. fyrværkeri, når du laver en dobbelt tommel op.

Beskeder

Beskeder får også en række opdateringer med iOS 17, herunder muligheden for at swipe for at svare – noget du kan gøre i WhatsApp. Søgning udvides også til iOS 17 med søgefiltre, så du kan finde bestemte beskeder hurtigere.

Andre steder i beskeder transskriberes lydbeskeder, så du kan læse dem i øjeblikket i stedet for at skulle finde et roligt sted at lytte til dem, hvis du ikke har høretelefoner.

Tjek ind

Der kommer en funktion kaldet Tjek ind med iOS 17, som automatisk giver dine venner eller familie besked, når du ankommer til din destination, som hjemme. Hvis du holder op med at gøre fremskridt undervejs, tjekker funktionen ind hos dig, og hvis du ikke svarer, deler den nyttige oplysninger med din ven, f.eks. din placering og batteri.

Live Stickers

Der er en ny skuffe til stickers i iOS 17, der giver dig adgang til animoji, memoji og stickers på ét sted. De synkroniseres med iCloud, så de er tilgængelige på tværs af alle dine Apple-enheder, og du kan også bruge dine egne billeder til at oprette Live Stickers. Skuffen er tilgængelig på emoji-tastaturet, så du kan få adgang til dem overalt, hvor du kan få adgang til emojis, inklusive tredjepartsapps.

Standby-tilstand

Den måske største visuelle ændring af iPhone med iOS 17 er en ny Standby-tilstand, der aktiveres, når din iPhone er låst og i liggende tilstand. Smart-display-tilstanden vil detaljere vigtige oplysninger som kommende kalenderaftaler, meddelelser og andre informationer. Det fungerer med Smart Stacks, så du får tidsrelevant information vist. Live-aktiviteter vises på fuld skærm, når de er i standby-tilstand, for eksempel, og Siri-resultater vises også på et øjeblik på fuld skærm, ligesom vejret.

Widgets

Widgets bliver interaktive i iOS 17, så du kan gøre tingene hurtigere fra din startskærm, låseskærm eller StandBy. For eksempel kan du fuldføre en To-Do, få adgang til hjemmekontroller eller sætte en podcast på pause fra widget’en i stedet for at skulle åbne hver app specifikt.

Journal app

En ny app lanceres med iOS 17 (dog muligvis senere på året) i form af en Journal-app. Det vil give intelligent kurerede forslag, såsom billeder fra den dag eller din aktivitet for at opmuntre dig til at skrive ned, hvad du har lavet den dag og bevare minder. Du kan tilføje detaljer til enhver post med fotos, musik og lydoptagelser. Det er muligt at låse din journal og kun du kan tilgå din journal.

Tastatur

Tastaturet bliver opdateret med bedre autokorrektur, så du kan sikre dig, at du får det rigtige ord. Autokorrigerede ord er midlertidigt understreget, så du ved, hvad der er blevet ændret, og du kan trykke på for at gå tilbage til det oprindelige ord, hvis du vil. Du kan også trykke på mellemrumstasten for at afslutte ord eller sætninger.

Safari

En række ændringer kommer til Safari, herunder muligheden for at oprette profiler, der giver dig mulighed for at fortsætte med at browse adskilt mellem arbejde og privat. Profiler opdeler historie, udvidelser, fanegrupper, cookies og favoritter. Søgning forbedres også, og vinduerne for privat browsing bliver låst, når du heller ikke bruger dem. Autofyld bekræftelseskoder, der kommer ind i din e-mail i Mail, vil også blive autofyldt i Safari, når de kommer igennem, så du ikke behøver at komme ud af Safari, tjek Mail og gå ind igen.

Musik

Apple Music-appen får også et par opdateringer med iOS 17, herunder SharePlay for at gøre det nemmere for alle at spille musik i bilen gennem CarPlay. Senere på året vil du også kunne invitere venner til at samarbejde om afspilningslister og bruge emoji til at reagere på sangvalg i Nu afspilles.

AirPlay

Når det kommer til AirPlay, vil præferencer for dine yndlingsenheder blive lært over tid, og du vil også være i stand til at AirPlay til enheder på hotelværelser ved at scanne en QR-kode på et kompatibelt værelses tv for eksempel.

Maps

Der kommer også nogle ændringer til Maps, herunder muligheden for at downloade kort til brug offline, og hvis du har en elbil, vil du være i stand til at se tilgængeligheden af ladestationer i realtid.

Health-app

Der har været masser af snak om Health-appen, og iOS 17 vil bringe en række opdateringer til den allerede omfattende app. Der vil være muligheder for at logge stemninger, følelser og håndtere synsproblemer som kortsynethed.

Hvilke iPhones er kompatible med iOS 17?

Apple har droppet understøttelsen af iPhone 8-modellerne og iPhone X – som alle blev lanceret i 2017 – til iOS 17, så disse enheder vil ikke være i stand til at opgradere til den nyeste software, når den kommer senere i år. Alle de enheder, der understøtter iOS 16, vil tilbyde de nye funktioner. Følgende iPhones er derfor kompatible med iOS 17:

 • Apple iPhone XS
 • Apple iPhone XS Max
 • Apple iPhone XR
 • Apple iPhone 11
 • Apple iPhone SE (2020)
 • Apple iPhone 12 mini
 • Apple iPhone 12
 • Apple iPhone 12 Pro
 • Apple iPhone 12 Pro Max
 • Apple iPhone 13 mini
 • Apple iPhone 13
 • Apple iPhone 13 Pro
 • Apple iPhone 13 Pro Max
 • Apple iPhone SE (2022)
 • Apple iPhone 14
 • Apple iPhone 14 Plus
 • Apple iPhone 14 Pro
 • Apple iPhone 14 Pro Max

Husk dog, at det er muligt, at ikke alle iOS 17s funktioner kommer på ældre enheder, da de muligvis ikke har processorkraft eller hardware til at understøtte dem.

About Anders Buhl 970 Articles
Anders Buhl er manden bag Tech Til Alle. Anders har en baggrund i kommunikation og har derudover tidligere arbejdet med Apple-produkter. Han har en stor interesse inden for mange områder af teknologi og har skrevet om tech og forbrugerelektronik i mange år.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.