Apple annoncerer Apple Vision Pro, deres længe ventede VR-headset

Apple Vision Pro
Kilde: Apple

Beskrevet som en ny type computer, under WWDC, blander den nye Apple Vision Pro den virtuelle og den virkelige verden til en mixed reality-oplevelse – ikke helt det virtual reality-headset, som oprindeligt blev forudsagt. Som Tim Cook sagde, handler det om rumlig databehandling.

Apple Vision Pro er et headset, men et du kigger igennem, med grænsefladen, der vises virtuelt i din øjenlinje. Det vil betyde, at du stadig kan se rummet omkring dig, samtidig med at du kan få adgang til al den information, der flyder foran dig. Den er designet til ikke at efterlade dig isoleret, så du kan se verden, men også blande dig ind i en rumlig oplevelse. Takket være et system kaldet EyeSight vil ydersiden af Vision Pro afspejle, hvilken slags tilstand du bruger headsettet i – så andre kan se, om du koncentrerer dig om noget, eller bare kigger på dem.

EyeSight skaber dog virkelig en virtualisering af dine øjne på ydersiden af enheden, mens du også vil være i stand til at bruge Vision Pro til at scanne dit ansigt for at skabe en digital persona, der kan optræde ved virtuelle opkald.

Apple Vision Pro
Kilde: Apple

Apple Vision Pro giver dig mulighed for at se dig omkring, tale med Siri eller lave enkle håndbevægelser for at kontrollere, hvad der er foran dig, så kontrollen er designet til at være problemfri og intuitiv.

Apple Vision Pro vil naturligvis blive integreret med dine andre Apple-produkter, så den er synkroniseret med din iPhone og iPad, men du kan også integrere din Mac bare ved at kigge på den, for at få skærmindholdet til at flytte ind i din Apple Vision Pro. Du vil være i stand til at flytte rundt på dine forskellige apps, og den understøtter endda FaceTime, med flydende videofliser til dem, der er i opkaldet, og støtte fra rumlig lyd, så du kan høre stemmer, der kommer fra det rigtige sted.

Apple skubber Vision Pro som både en arbejdsenhed og en hjemmeenhed, så du kan dykke ned i dine Apple Photos, så du kan se de fantastiske panoramabilleder på en massiv skærm. Men Vision Pro kan ikke kun lade dig se billeder, men også tage dem, da Vision Pro er et 3D-kamera, der giver dig mulighed for at fange indhold med blot et tryk på en knap.

Ligesom andre VR-headsets vil Vision Pro give dig et personligt filmrum, ved hjælp af rumlig lyd, hvilket giver dig en enorm skærm til at se dine film, mens resten af rummet omkring dit syn er dæmpet. Ideen er igen at være fordybende, uden at afskære dig helt i et mørkt rum, hvilket sker med mange andre headsets.

Apple Vision Pro
Kilde: Apple

Du vil også være i stand til at spille spil på Vision Pro, med over 100 Arcade-titler tilgængelige på lanceringsdagen, så du kan dykke ned og begynde at spille på en helt ny måde. Disney+ vil også være tilgængelig fra dag 1.

Forsiden af Vision Pro er et enkelt stykke glas, mens stellet er lavet af et stykke aluminium, med bløde tekstiler til remmen rundt om ansigtet, designet til komfort. Lysforseglingen kommer i forskellige størrelser, mens remmen har integrerede audio pods som giver lyd. For dem, der bruger briller, vil der være Zeiss linser til synskorrektion.

Hvad angår skærmen, er der en Micro LED-skærm med 23 millioner pixels på tværs af begge øjne, mens der er et sensorarray til at give øjensporing, lidar 3D-scanner, hovedsporing samt håndsporing. Alle disse data skal foretages af Apple M2-chippen, men der er også en ny chip kaldet R1, som kører i tandem. Batteriet vil give 2 timers brug, men den kan også sluttes til en kontakt for heldagsbrug.

Apple Vision Pro – og Vision OS – får sin egen app-butik, med fuld understøttelse af udviklere, så et komplet udvalg af apps kan købes til Vision Pro. Der vil være understøttelse af den digitale persona i apps som Webex eller Zoom, mens Microsoft Office vil kunne drage fordel af det ekspansive virtuelle lærred på Vision Pro.

Apple Vision Pro vil koste $3499, når den lanceres tidligt i 2024. Vi kender ikke de danske priser, men Apple lancerede den nye Mac studio i samme prisklasse, og den kommer til 37.999,00 kr., så billig bliver den ikke. Mens du venter på lanceringen, kommer Apple til at udvikle flere apps og oplevelser til Vision Pro.

About Anders Buhl 973 Articles
Anders Buhl er manden bag Tech Til Alle. Anders har en baggrund i kommunikation og har derudover tidligere arbejdet med Apple-produkter. Han har en stor interesse inden for mange områder af teknologi og har skrevet om tech og forbrugerelektronik i mange år.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.