Apple Marts-begivenhed 2023 — nye MacBooks og alle rygterne indtil videre

Tim Cook

Vi forventede en Apple-begivenhed i oktober, hvor nye MacBooks ville få selskab af nye iPads som ville oversvømme markedet med Apple-teknologi. Mens Apple lancerede en ny iPad Pro M2, en nydesignet iPad 2022 og en Apple TV 4K (2022), skete meddelelsen via pressemeddelelse, ikke en livebegivenhed. Og MacBook’erne blev mærkbart udeladt.

Men nu har vi måske en idé om, hvornår vi kan forvente de næste Mac-enheder – inklusive bærbare computere, stationære computere og måske endda et rygtet VR/AR-headset. Ifølge tipseren LeaksApplePro er mindst fem nye Mac’er tippet til en lancering i marts.

Dette kunne komme i form af en fuld lanceringsbegivenhed som Apples september 2022-begivenhed, der gav os iPhone 14 og Apple Watch 8 blandt andre produkter, eller det kunne komme på hjemmesiden, som da de nye iPads blev annonceret i oktober. På den anden side, kan det være det slet ikke sker, selvom vi har forventet en lancering i foråret 2023 for disse enheder i et stykke tid nu.

Apple Marts-begivenhed 2023: Rygter om begivenhedsdato

I øjeblikket spekuleres der stadig i en potentiel Apple-begivenhed i marts, selvom Apple har masser af produkter i spil, der kan dukke op i foråret. Her er et nærmere kig på nogle af de produkter, der kunne dukke op ved en potentiel Apple Marts-begivenhed.

Apple marts-begivenhed 2023: MacBook Air M2 15-tommer

Bedste macbooks

Vi har hørt rygter om en MacBook Air M2 15-tommer i et stykke tid nu. Den lette bærbare computer blev tippet til en udgivelse i foråret 2023 tilbage i december 2022 af analytiker Ross Young, som tror, at produktionen vil begynde i første kvartal af 2023. Bloomberg-analytiker Mark Gurman forventer også en lancering i foråret 2023 for den største MacBook Air nogensinde. Den eneste person, der er mindre sikker, er analytikeren Ming-Chi Kuo, som tror, at Apple arbejder på en ny 15-tommer MacBook til andet kvartal af 2023, men som ikke angiver, om det er en MacBook Air.

Vi ville ikke forvente, at dette er et massivt redesign af den eksisterende MacBook Air M2 2022, men det betyder ikke, at det med garanti kommer uden opgraderinger. Bortset fra den åbenlyst større skærm, tyder de nuværende spekulationer på, at den kunne inkludere et endnu ikke-frigivet M2 Pro-chipsæt, som måske også får sin debut ved denne begivenhed. Disse nye chips kunne bruge Apples nye 3nm procesteknologi frem for den nuværende 5nm proces, men hvis M2 Pro kommer i marts er det usandsynligt, at det bliver en 3nm chip.

I øjeblikket er der ingen rygter om prisen på MacBook Air M2 15-tommer. Men MacBook Air 2022 med M2 starter ved 14.499,00 kr. og kunne potentielt få en prisøgning. Til reference starter MacBook Pro 14-tommer ved 17.555,00 kr. og MacBook Pro 16-tommer koster 21.855,00 kr., så vi forventer ikke, at det er mere end nogen af disse bærbare computere.

Apple Marts-begivenhed 2023: MacBook Pro M2 Pro 14-tommer og 16-tommer

Nye 14-tommer og 16-tommer MacBook Pro M2 Pro-modeller er noget, vi forventede i oktober, men i sidste ende er de stadig rygter – indtil videre. Disse nye modeller ville erstatte den nuværende M1 Pro og M1 Max-drevne 14-tommer MacBook Pro og 16-tommer MacBook Pro.

Mark Gurman har tippet disse MacBook Pros til en tidlig lancering i 2023, og det ville være chokerende hvis ikke disse to nye bærbare computere var en del af en evt. begivenhed i marts.

Mens det meste af snakken har handlet om M2 Pro-chippen, der driver disse to bærbare computere, inklusive en nylig formodet optræden på en Steam-hardwareundersøgelse, er det M2 Max-chippen, der faktisk har gennemgået en påstået benchmark-test. Den nye M2 Max ser ud til, at den vil overgå M1 Max med hensyn til ydeevne, selvom den stadig halter efter M1 Ultra, der er på Mac Studio-stationæren.

Bortset fra chipsættet er den eneste anden større opdatering, der tippes, en overgang til nyere, hurtigere LPDDR5X RAM. Dette ville give bærbare computere større båndbredde end deres forgængere til multitasking. Gurman siger dog, at M2 Pro og M2 Max kan være de eneste større opgraderinger, vi ser hos disse nye MacBook Pro-modeller.

Der er stadig ingen prisforslag på nuværende tidspunkt, men vi tror, at de vil være mindst lige så dyre som de nuværende modeller (startende ved 17.555,00 kr. for 14-tommer versionen eller 21.855,00 kr. for 16-tommer version).

Apple marts-begivenhed 2023: Mac mini M2

Mac mini M2

Mac mini M2 er en anden Mac, som vi helt sikkert troede ville komme i oktober. I stedet bliver det tippet af Gurman til at ankomme i begyndelsen af 2023.

Ligesom med de to M2 Pro-drevne MacBook Pro’er, forventes Mac mini M2 ikke at gennemgå væsentlige ændringer fra sin forgænger. Den ene ting, der vil være interessant at se, er, om den kommer med en M2 Pro-drevet mulighed i stedet for kun som en M2-drevet enhed.

Med hensyn til andre designrygter forventer lækker Jon Prosser, at Mac mini M2 kommer med det magnetiske opladningsstik på 24-tommer iMac 2021, fire Thunderbolt-porte, to USB-A-porte og Ethernet- og HDMI-porte. Designet kan være lidt slankere baseret på nuværende gengivelser, men vi forventer ikke, at det vil være drastisk anderledes.

Der er ingen prisrygter endnu, men en startpris vil sandsynligvis være mindst 6.255,00 kr. baseret på den nuværende version af Mac mini.

Apple marts-begivenhed 2023: Mac Pro M2

Der har været masser af rygter omkring annonceringen af Mac Pro M2 i 2023. De første rygter antydede, at den ville komme med et M2 Ultra- og M2 Extreme-chipsæt som ekstraudstyr.

Det rygtes, at M2 Ultra-chippen har 24 CPU-kerner og 76 GPU-kerner, mens M2 Extreme blev foreslået at fordoble det med 48 CPU-kerner og hele 152 GPU-kerner. Desværre er M2 Extreme-chipsættet siden angiveligt blevet annulleret på grund af kompleksiteten og omkostningerne forbundet med fremstillingen af det. Helt ærligt kan det simpelthen have været en for nichekomponent til en allerede nichemaskine.

Det skyldes, at Mac Pro M2 sandsynligvis kun vil blive brugt af de største superbrugere. Bloombergs Mark Gurman sagde, at denne ultra-kraftfulde stationær vil være i stand til at have op til 256 GB RAM, og testmodellen rygtes at have 192 GB RAM. Til sammenligning har din gennemsnitlige bærbare computer 8 GB til 16 GB RAM.

Du skal dog muligvis forpligte dig til den RAM, du ønsker med den nye Mac Pro. I modsætning til sine forgængere tippes den nye Mac Pro af Mark Gurman til ikke at tillade brugere at opgradere RAM på et senere tidspunkt. RAM’en vil være bundet til bundkortet på den nye SoC M2 Ultra, hvilket bestemt er en skuffelse, da en del af Mac Pro’s salgsargument er dens opgraderingsmuligheder.

Apple Marts-begivenhed 2023: Apple VR/AR Headset

apple vr headset

Apples indtræden i mixed reality-universet kan faktisk dukke op ved denne rygtede begivenhed i marts. Selvom der stadig er håb om, at det rygtede Apple VR/AR-headset vil lanceres i marts, tyder aktuelle rygter på, at det muligvis ikke kommer til salg før i 2. eller 3. kvartal 2023. Da headsettet allerede var blevet tippet til en lancering i januar 2023 tilbage i august , vi vil ikke blive chokerede, hvis det først går hen og bliver senere.

Men det ser ud til, at en sneak preview ikke vil være udelukket. Apple har en tendens til at vise produkter måneder i forvejen, når det går ind i en ny produktkategori (se både de originale iPhone- og Apple Watch-debuterer), og Bloombergs Mark Gurmans seneste rapportering, er at vi vil få den første afsløring af Apples VR/AR-headset til foråret.

Uanset hvornår den kommer ud, føler vi os sikre på to ting vedrørende dette Apple-headset. For det første vil headsettet være et mixed reality-headset, der tilføjer augmented reality-overlejringer og passthrough til et virtual reality-headset. Tim Cooks kommentarer har kraftigt antydet, at han ikke har nogen interesse i ren virtual reality, hvilket yderligere cementerer denne forventning.

For det andet vil headsettet ikke være billigt. De nuværende forventninger er, at det vil koste mellem $2.000 og $3.000 dollars. Så dette headset er ikke for dem, der bare lige vil prøve at se hvad det er.

About Anders Buhl 971 Articles
Anders Buhl er manden bag Tech Til Alle. Anders har en baggrund i kommunikation og har derudover tidligere arbejdet med Apple-produkter. Han har en stor interesse inden for mange områder af teknologi og har skrevet om tech og forbrugerelektronik i mange år.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.