Apple og Samsung tjener stort set alle pengene på mobil-markedet ifølge ny rapport

iphone eller android

Med nogle få undtagelser har Apple og Samsung en tendens til at indtage de to øverste pladser hvert kvartal, når det kommer til globale smartphone-markedsandele. Nu har en ny markedsandelsrapport fremhævet deres fulde dominans, når det kommer til rent faktisk at tjene penge.

Counterpoint Research offentliggjorde deres Q1 2023 smartphone markedsandel rapport, og fandt, at Samsung var nummer et med ~22% af det globale marked. I mellemtiden var Apple i hælene på det koreanske mærke og tegnede sig for ~21% af de afsendte smartphones. Xiaomi rundede de tre bedste af med en andel på ~11%.

OPPO og vivo fuldførte top fem, der tegner sig for henholdsvis ~10% og ~7% af markedet. Tingene bliver dog ret interessante, når vi ser på producenterne, der tjener flest penge.

Counterpoint rapporterer, at Apple og Samsung tilsammen tegnede sig for 96% af det globale smartphones driftsoverskud, hvor Apple stod for den største den (lidt over 80%).

Sporingsfirmaet bemærkede, at Samsungs gennemsnitlige salgspris (ASP) for kvartalet var $340, hvilket repræsenterer en årlig stigning på 17%. Virksomheden nævnte ikke en ASP for Apple, men ingen af de seneste iPhones har en vejledende pris på under $800.

Uanset hvad, så fortsætter Apple og Samsungs deres dominans, når det kommer til at tjene penge på trods af, at mærker som Xiaomi har øget deres salgspriser i de seneste år.

Xiaomi er ikke den eneste producent, der har øget sine priser eller lancerer flere premium-modeller, da mærker som OPPO og vivo også går denne vej med nogle enheder. Uanset hvad, skal du ikke blive overrasket over at se højere prismærker og flere premium-telefoner i fremtiden, da flere mærker lægger vægt på overordnet rentabilitet frem for forsendelsesvolumen. Dette er heller ikke en overraskelse i betragtning af det faldende smartphonesalg det sidste år.

About Anders Buhl 970 Articles
Anders Buhl er manden bag Tech Til Alle. Anders har en baggrund i kommunikation og har derudover tidligere arbejdet med Apple-produkter. Han har en stor interesse inden for mange områder af teknologi og har skrevet om tech og forbrugerelektronik i mange år.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.