Apple retter flere sikkerhedsfejl på iOS 15.4 – opdater din iPhone nu

Apple udgav sikkerhedsrettelser til næsten alt, hvad de kom med den 14. marts, så hvis du bruger en iPhone, iPad, Mac, Apple TV, Apple Watch eller endda iTunes til Windows, er det tid til at opdatere.

Først den gode nyhed: Ingen af de 10 forskellige opdateringspakker ser ud til at reparere nul-dages sikkerhedshuller. Med andre ord bliver ingen af disse sårbarheder udnyttet af hackere – i hvert fald ikke endnu. Det er sandsynligvis kun et spørgsmål om dage, før det begynder at ske, så det er en god idé at opdatere dine iDevices nu.

Opdateringspakken til iOS og iPad OS indeholder rettelser til 39 forskellige sikkerhedsfejl og øger versionsnumrene for begge OS’er til 15.4.

Læs også: iPhone SE (2022) vs. iPhone 13: Hvad er forskellen?

Sådan opdaterer du alt Apple-relateret

Hvis du kører Softwareopdatering (gå ind i Systemindstillinger i den seneste version af macOS), installeres alle de Mac-opdateringer, du har brug for. På en iPhone eller iPad skal du gå til Indstillinger > Generelt > Softwareopdatering.

For at opdatere Apple Watch skal du sørge for, at din iPhone er tilsluttet Wi-Fi, og derefter gå til Apple Watch > Mit ur > Generelt > Softwareopdatering på din iPhone. For at opdatere Apple TV skal du gå til Indstillinger > System > Softwareopdateringer > Opdater software.

Apple siger, at iTunes til Windows automatisk opdaterer sig selv, hvis du downloadede programmet fra Microsoft Store, eller hvis du har automatiske opdateringer aktiveret i appen. Ellers skal du åbne iTunes-appen og gå til Hjælp > Søg efter opdateringer.

Mere specifikke detaljer om disse sikkerhedsfejl

Flere af fejlene gør det muligt for ondsindede websteder, billeder eller PDF’er at føre til fjernudførelse af kode, cross-site scripting (begge former for ekstern hacking) eller læk af følsom information, som du helt sikkert vil have rettet så hurtig som muligt. Andre lader apps, der allerede er installeret på en iPhone eller iPad, gøre mere, end de burde, eller lader en person på et lokalt netværk gøre det.

Rettelser til nogle af de samme webbaserede fejl er inkluderet i opdateringspakkerne til macOS Monterey, Big Sur og Catalina, som indeholder henholdsvis 60, 22 og 18 opdateringer.

En fejl, der ser ud til at være unik for Monterey, lader et ondsindet program få root-privilegier, et niveau af systemkontrol, som ikke engang macOS-brugere har tilladelse til at have. Det er ca. så alvorlig en fejl, som det kan blive.

Andre opdateringspakker er tilgængelige til Apple TV, Apple Watch, iTunes til Windows, GarageBand, Logic Pro X og XCode. iTunes retter fire fejl relateret til håndtering af “ondsindet udformede” billeder eller webindhold, som alle deles med iOS/iPadOS, watchOS, tvOS og macOS Monterey.

About Anders Buhl 972 Articles
Anders Buhl er manden bag Tech Til Alle. Anders har en baggrund i kommunikation og har derudover tidligere arbejdet med Apple-produkter. Han har en stor interesse inden for mange områder af teknologi og har skrevet om tech og forbrugerelektronik i mange år.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.