Apple tog den største markedsandel i Q4 2022, Samsung vandt hele året

Det virkede som et ret svært år for det globale smartphonemarked i 2022, hvor flere kvartaler resulterede i store fald over hele linjen. Nu har analysefirmaet Canalys fremlagt resultater for 4. kvartal 2022 og hele året.

Canalys rapporterede, at forsendelserne faldt med 17% i 4. kvartal 2022 alene og med 11% for året. Faktisk sagde firmaet, at Q4-faldet var den dårligste præstation for smartphone-markedet i over et årti.

Virksomheden kom også nærmere ind på hvordan de forskellige smartphonemærker havde klaret det i 4. kvartal 2022 og for hele året som helhed.

4. kvartal 2022: Apple fører an

Canalys bemærkede, at Apple kom op øverst i 4. kvartal og opnåede en markedsandel på 25%. Dette var Apples højeste markedsandel nogensinde i et kvartal, og det kommer på trods af, at virksomheden står over for alvorlige produktionsudfordringer.

Samsung tegnede sig for 20% markedsandel i kvartalet og kom på andenpladsen. Xiaomi rundede de tre bedste med 11% markedsandel for kvartalet, et fald fra 13% for et år siden. Canalys citerede Indien-relaterede udfordringer for Xiaomis faldende andel.

Ellers tegnede Oppo og Vivo sig for henholdsvis 10% og 8% markedsandel i kvartalet. Oppos resultater var særligt interessante, og antyder, at firmaet muligvis kan passere Xiaomi på tredjepladsen, hvis de kan opretholde dette momentum.

Hele året 2022: Samsung er i front

Ser man på 2022 som helhed, rapporterede Canalys, at Samsung var nummer et med en andel på 22%. Apple var derimod på andenpladsen med 19% markedsandel. Xiaomi afsluttede de tre bedste med 13% markedsandel for året. I mellemtiden var Oppo og Vivo side-om-side for året med 9% markedsandel hver.

Ellers regner analysefirmaet med, at vi i bedste fald kunne se marginal vækst i 2023.

“Selvom inflationspresset gradvist vil aftage, vil virkningerne af renteforhøjelser, økonomiske afmatninger og et stadig mere vanskeligt arbejdsmarked begrænse markedets potentiale,” sagde analytiker Le Xuan Chiew og tilføjede, at dette ville påvirke markeder som Vesteuropa og Nordamerika.

About Anders Buhl 971 Articles
Anders Buhl er manden bag Tech Til Alle. Anders har en baggrund i kommunikation og har derudover tidligere arbejdet med Apple-produkter. Han har en stor interesse inden for mange områder af teknologi og har skrevet om tech og forbrugerelektronik i mange år.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.