Apple udgiver den første offentlige “hurtige sikkerhedsopdateringer” til iPhone, iPad og Mac

iPhone

Apple har frigivet deres første Rapid Security Response (RSR)-opdatering, eller “hurtige sikkerhedsopdateringer” til offentligheden efter at have gjort den til en af nøglefunktionerne i iOS 16.4.1.

Hurtige sikkerhedsopdateringer giver Apple mulighed for at give iOS 16.4.1-brugere og macOS 13.3.1-brugere hurtige sikkerhedsrettelser uden at skulle installere en fuld softwareopdatering. Det betyder, at Apple kan reagere hurtigere på sikkerhedstrusler, der kan kompromittere kundernes iPhones og MacBooks.

Ligesom med en fuld softwareopdatering vil iOS anvende RSR automatisk, når du ikke bruger din iPhone eller iPad. Du kan dog også manuelt installere opdateringen via appen Indstillinger.

Hurtige sikkerhedsopdateringer er kun tilgængelig for enheder, der kører den nyeste version af iOS, iPadOS eller macOS, og vil, når de er installeret, vise et opdateret versionsnummer af operativsystemet. I tilfælde af iOS er det 16.4.1 (a), mens macOS vil blive opført som 13.3.1 (a).

Ifølge Apple leverer RSR sikkerhedsforbedringer såsom “forbedringer til Safari-webbrowseren, WebKit framework-stakken eller andre kritiske systembiblioteker.”

Virksomheden tilføjede: “De kan også bruges til at afhjælpe nogle sikkerhedsproblemer hurtigere, såsom problemer, der kunne være blevet udnyttet eller rapporteret at eksistere “i det vilde.”

RSR har været i test siden sidste år og blev først introduceret med lanceringen af iOS 16 og macOS Ventura. Indtil denne uge har Apple dog kun skubbet dem ud til betatestere.

Hvis du beslutter dig for ikke at installere og anvende RSR’er, når de udgives, vil din iPhone eller Mac stadig modtage de relevante rettelser eller sikkerhedsbegrænsninger, når de er inkluderet i efterfølgende systemsoftwareopdateringer.

Fremover vil Apple gøre RSR’er tilgængelige for alle brugere, der har det seneste OS installeret over en rullende 48-timers periode.

Sådan downloader og installerer du en Rapid Security Response på iPhone eller iPad

  • Gå til appen Indstillinger og tryk på Generelt > Softwareopdatering.
  • Tryk på Automatiske opdateringer, og sørg for, at “Sikkerhedssvar og systemarkiver er slået til.

Sådan downloader og installerer du et Rapid Security Response på Mac

  • Vælg Apple-menuen, og naviger til Systemindstillinger.
  • Klik på Generelt i sidebjælken, og klik derefter på Softwareopdatering til højre.
  • Klik på knappen Vis detaljer ved siden af Automatiske opdateringer, og sørg for, at “Installer Sikkerhedsopdateringer og systemarkiver” er slået til.
About Anders Buhl 973 Articles
Anders Buhl er manden bag Tech Til Alle. Anders har en baggrund i kommunikation og har derudover tidligere arbejdet med Apple-produkter. Han har en stor interesse inden for mange områder af teknologi og har skrevet om tech og forbrugerelektronik i mange år.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.