Apples indtjeningsrapport for 4. kvartal viser endnu engang stærke tal

Som forventet udgav Apple sin indtjeningsrapport for 4. kvartal for regnskabskvartalet, der sluttede den 24. september, og de kvartalsvise indtægter var rekordhøjt med 90,1 milliarder dollars – en stigning på 8% sammenlignet med samme tidspunkt sidste år. Den årlige omsætning er også steget med 8% år-til-år til 394,3 milliarder USD. Nettoindkomsten voksede til 20,72 milliarder USD, mens indtjeningen pr. aktie steg til 1,29 USD – en stigning på 4% i forhold til sidste år.

På trods af svindende globale smartphone-forsendelser voksede iPhone-omsætningen med 9,6% til 42,63 milliarder takket være solidt salg fra iPhone 14-serien. Tjenester-kategorien tegnede sig for $19,18 milliarder i omsætning efterfulgt af Mac-indtægter ($11,5 milliarder) og Wearables, Home and Accessories-indtægter ($9,65 milliarder).

Amerika forblev Apples topmarked målt i nettoomsætning med 38,8 milliarder dollars efterfulgt af Europa (22,75 milliarder dollars) og Kina (15,47 milliarder dollars). I kølvandet på den igangværende økonomiske nedtur og stigende inflationsniveauer forventer administrerende direktør Tim Cook en travl feriesæson for Apple med deres store nye udvalg af enheder.

About Anders Buhl 550 Articles
Anders Buhl er manden bag Tech Til Alle. Anders har en baggrund i kommunikation og har derudover tidligere arbejdet med Apple-produkter. Han har en stor passion for teknologi og har skrevet om det i mange år.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.