Apples iPhone SE 4 er blevet aflyst, hævder analytiker

I december sagde analytiker Ming-Chi Kuo – som har en ret solid track record med sine Apple-forudsigelser – at han forventede, at næste iPhone SE 4 generation enten ville blive udskudt eller aflyst.

Nu har Kuo bekræftet i et Medium-indlæg, at det er det sidstnævnte, efter at hans forsyningskædekilder bekræftede, at Apple havde aflyst produktions- og forsendelsesplaner for 2024-telefonen.

Hvis det er sandt, så er det fra et forretningsperspektiv let at se, hvorfor Apple har truffet beslutningen. Ligesom iPhone mini kæmper den lille 2022 iPhone SE efter sigende med at sælge i betydelige mængder.

Oven i det forventedes 2024-versionen at kræve meget mere arbejde. Apple havde tilsyneladende planer om at bevæge sig væk fra de tykke rammer og Hjem-knappen, der har været grundstenen i SE siden dens ankomst for seks år siden, og gå mod et mere moderne design baseret på 2018’s iPhone XR.

En sådan udvikling koster ikke kun Apple i form af R&D, men ville have krævet, at forbrugerne skulle bruge mere på slutproduktet. Uden tillid til, at de ville gøre det – især i en tid med højere leveomkostninger – er det måske ingen overraskelse, at Apple ville lægge telefonen på hylden. Selvom det kan ende med at vise sig kortsigtet, hvis de samme forbrugere pludselig leder efter billigere smartphones i 2024.

Kort sagt, er det dårlige nyheder for forbruger udvalg – især hvis du er fast integreret i iOS og på et budget. Men der er én stor fordel af flytningen, ifølge Kuo.

Gode nyheder for Qualcomm

Vinderen er Qualcomm. På trods af de bitre juridiske kampe mellem Apple og chipproducenten laver Qualcomm stadig de 5G-chips, der findes i iPhone 14. Det er tydeligvis ikke ideelt for Apple, og virksomheden søger at ændre kurs på længere sigt.

Til det formål var Apple tilsyneladende opsat på at gøre den nu annullerede iPhone SE 4 til en mindre risikabel test-telefon til deres egen 5G-chip. Når alt kommer til alt, er svagere 5G-ydeevne mere tilgivelig i en standard-telefon, men hvis iPhone 16 havde dårligere tilslutningsmuligheder end iPhone 15, ville der med rette blive stillet spørgsmål.

“På grund af bekymringer om, at ydeevnen af den interne baseband-chip måske ikke er på niveau med Qualcomms, planlagde Apple oprindeligt at lancere sin baseband-chip i 2024 og lade den billigste iPhone SE 4 adoptere den først og beslutte, om de skulle lade iPhone 16 bruge sin baseband-chip afhængig af udviklingsstatus for iPhone SE 4,” skriver Kuo.

Nu når iPhone SE 4 tilsyneladende er blevet aflyst, mener Kuo at chancerne for, at Apple holder sig til Qualcomm til iPhone 16, ” er steget markant”.

Qualcomms seneste økonomiske prognose havde allerede antydet, at de ville fortsætte med at levere 5G-chips til iPhone 15. Uden en SE-testtelefon for Apple til at teste sin egen løsning, kan Qualcomm meget vel finde iPhone-producenten som en tilbageholdende, men pålidelig kunde i de kommende år.

About Anders Buhl 973 Articles
Anders Buhl er manden bag Tech Til Alle. Anders har en baggrund i kommunikation og har derudover tidligere arbejdet med Apple-produkter. Han har en stor interesse inden for mange områder af teknologi og har skrevet om tech og forbrugerelektronik i mange år.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.