Bedste billige tablets i 2023

De bedste billige tablets er gode nok til at lade dig komfortabelt surfe på nettet, se videoer og spille spil, uden at det koster dig en bondegård.

Mens de bedste tablets kan koste op mod 5000 kr. eller mere og leveres med en række premium-funktioner, behøver du ikke nødvendigvis bruge så meget for at få en udmærket tablet, der holder i mange år. Der er et tagselvbord af gode muligheder, når det kommer til gode billige tablets, alt lige fra Amazon, Samsung og andre virksomheder, der giver masser af værdi for ikke specielt mange penge. Men Apple tilbyder også tablets til en rimelig pris, ikke helt så billig som nogen af de andre, men man får utvivlsomt masser af værdi for pengene.

De bedste billige tablets du kan købe lige nu

1. Apple iPad 2021

Fordele
 • Lys skærm
 • Hurtig ydeevne
 • God batterilevetid
Ulemper
 • Outdated design med store rammer
 • Ingen steder at opbevare Apple Pencil

Selvom den er noget dyrere end andre valg i vores prisvenlige tablet-liste, er 9. generations iPad stadig det bedste valg for dem, der leder efter en super god begyndertablet, der ikke koster det store.

iPad-oplevelsen er en premium-oplevelse, uanset hvilken model du vælger, med iPadOS 16 tilbydes en række tablet-fokuserede funktioner og funktionalitet, der gør den nem at bruge, selvom du aldrig har brugt en iPad før. Den har også det bredeste og mest højkvalitetsudvalg af tablet-optimerede apps af alle tablet i vores budgetoversigt, med alt fra Microsoft Office til pro-level tegne-apps som Procreate og 4K-videoredigeringsapps som iMovie.

Den kan ikke prale af Apples nyeste chipset, men A13 Bionic (brugt i iPhone 11) er stadig en egnet chip, der komfortabelt kan køre de fleste apps, selvom du måske ikke er i stand til at køre de absolut højeste grafiske indstillinger på nogle spil. Skærmen er stor og lysstærk på 10,2 tommer og kan prale af Apples TrueTone-teknologi, der automatisk justerer farvebalancen baseret på dit miljø.

Der er også understøttelse af den første generation af Apple Pencil, der giver en avanceret stylus-oplevelse fra en begyndertablet, ideel til alt fra noter til kunst.

Så ja, mens iPad er en mere premium-tablet på begynderniveau end dem fra Amazon- og Android-producenter, kan den prale af den bedste all-around-oplevelse af dem alle.

2. Oppo Pad Air

Oppo Pad Air er ikke en tablet, der føles billig i hånden, takket være kombinationen af et helmetalhus og vinklede kanter, der minder om premium-modeller af iPad, selvom et tekstureret plastikpanel på bagsiden hjælper med at adskille de to fra hinanden. Den er også let, som Air-brandingen antyder, og den vejer 440 g – 69 g lettere end Samsungs A8.

10,36 tommer IPS LCD-skærmen har en imponerende opløsning på 2000 x 1200 med levende farver og fantastiske betragtningsvinkler kombineret med quad-højttalere, hvilket gør den ideel til at se indhold på farten. Dog er den desværre begrænset til 60Hz. Selvom det er ret almindeligt for en billig tablet, er det værd at bemærke, at Redmi Pad kan prale af en 90Hz-skærm til bare lidt flere penge.

Ydeevne er på linje med andre budgetmuligheder med en Snapdragon 680-processor, selvom den klarer sig bedre end både Nokia T20 og Samsung Galaxy Tab A8 i de fleste benchmarks. Der er også en boostet 64 GB basislagerplads til at gemme dine apps og spil.

Der er ofre man må tage – kameraets ydeevne er middelmådig, der er ingen fingeraftrykslæser, og Oppos ColorOS er ikke den ideelle brugergrænseflade til tablets med stor skærm – men hvis du ser på en anstændig allrounder til en standard-tablet-pris , er Oppo Pad Air en fristende mulighed.

3. Samsung Galaxy Tab A8 (2022)

Fordele
 • Design og konstruktion af høj kvalitet
 • Quad-højttalere
 • Anstændig batterilevetid
Ulemper
 • Dårlig TFT-skærm
 • Langsom opladning
 • Ingen fingeraftryksscanner

Galaxy A8 repræsenterer Samsungs tilbagevenden til budgetmarkedet efter 2019’s Tab A 10.1, selvom det ikke helt ligner det på overfladen. Den har Samsungs signatur premium-design og er bygget sammen med andre iøjnefaldende kvaliteter som høj, boomende lyd via Dolby Atmos-drevne quad-højttalere og anstændig batterilevetid.

Selvfølgelig skal der gås på kompromis nogle steder hos en billig tablet, og med A8 er det både skærmen og internt lager. Skærmen er en ret grundlæggende 8 tommer TFT LCD-skærm, der, selvom det er tilstrækkeligt skarpt, ikke er specielt levende eller farvenøjagtigt. Indgangsniveauet på 32 GB intern lagerplads vil sandsynligvis efterlade nogle, der ønsker mere – og uden en microSD-slot er det simpelthen ikke muligt. Du kan dog vælge en 64- eller 128GB-model, noget vi vil anbefale på den lange bane.

4. Nokia T21

Fordele
 • Skarp og farverig skærm
 • Slankt design
 • Lang batterilevetid
 • Næsten standard Android
Ulemper
 • Middel ydeevne
 • Skærm svagere end T20
 • Oplader medfølger ikke

Hvis du leder efter en billig tablet med simpel software, er Nokia T21 et glimrende valg. Den kører basalt set standard versionen af Android 12 med nogle nyttige tilføjelser, herunder muligheden for at bruge tabletten som en anden skærm med Windows-enheder.

Endnu en gang er 2K-skærmen imponerende, selvom den er lidt mørkere end T20, og der er en masse gode ting til prisen, inklusive solid batterilevetid, et lækkert design og en LTE-mulighed for dem, der har brug for data på farten.

Hovedproblemet her er, at Oppo Pad Air kun er lidt dyrere med overlegent design og ydeevne.

5. Amazon Fire 10 HD

Fordele
 • Fantastisk batterilevetid
 • Skarp og lys skærm
 • USB-C opladning
Ulemper
 • Højttalerne er ikke så stærke
 • Mangler stadig Google-apps

Amazon Fire HD 10 (2021) tager en allerede god tablet og får et par ekstra opgraderinger, såsom en lidt lysere skærm, 1 GB mere RAM og et mindre, lettere design. Selvom det nok ikke er et must-have for alle, der har købt 2019-modellen, er det en god demonstration af Amazons evne til at udgive en værdidrevet tablet, der er god nok for mange.

Hvis du tror, du vil blive irriteret over små forsinkelser i ydeevnen, bør du overveje at bruge en smule ekstra på Amazon Fire HD 10 Plus, måske den bedste Amazon-tablet nogensinde. Når det er sagt, vil Fire HD 10 (2021) stadig være fantastisk for folk, der leder efter en enhed til stille og roligt at gennemse internettet, læse e-bøger og se video.

Dens største mangler er dog ikke noget nyt. Mest bemærkelsesværdigt er Amazons Fire OS stadig app-udfordret og mangler Google Play App Store, hvilket betyder, at du for eksempel ikke kan få den fulde Gmail- eller YouTube-oplevelse, og du vil gå glip af en masse gode apps, der ikke er tilgængelige på Amazons app store.

6. Microsoft Surface Go 2

Fordele
 • Lang batterilevetid
 • Lys, levende skærm
 • Fantastisk webcam
Ulemper
 • Middelmådig ydeevne
 • Cover kræver justeringer

Nogle gange tager det 2 forsøg at få noget til at blive godt. Surface Go 2 har sigtet ind på alle forgængerens fejl og fjernet dem alle sammen. Først og fremmest giver tyndere rammer plads til en større skærm, uden tvivl den vigtigste del af en tablet. Surface Go 2 har en 10,5-tommer skærm sammenlignet med 10 tommer hos den tidligere model.

Den største opgradering er Surface Go 2s 11 timer og 39 minutters batterilevetid. Dette er over 5 timer længere end den originale Surface Go. Microsoft har også tilføjet et fantastisk webcam. 5-megapixel 1080p-kameraet i dens øverste ramme er fantastisk til tiden med online videoopkald, og dens anden frontkamerasensor tilføjer Windows Hello biometrisk login.

7. Amazon Fire HD 8

Fordele
 • Fantastisk batterilevetid
 • Lys skærm
 • USB-C port
 • Godt selfie kamera
Ulemper
 • Stadig ingen Google-apps
 • Skal betale for at fjerne Amazon-annoncer
 • Langsom Silk-browser

Amazon Fire HD 8 er en fantastisk tablet til bestemte behov. Dens lyse skærm og episke 13+ timers batterilevetid gør den fantastisk til at forbruge medie-indhold. Derudover er denne billige tablet god nok til alt andet – anstændig lyd, OK ydeevne – til dens pris. Der er ingen tvivl om, der er stor værdi for pengene. Frontkameraet er også overraskende godt.

Når det er sagt, alle, der ønsker den fule oplevelse af enten Google Play Android-app-butikken eller iPads iOS-app-butik, vil føle de mangler noget. Manglen af Googles egne apps, som du skal sideloade for at bruge, er frustrerende for folk, der ikke kan lide at bruge dårligere webbaserede versioner af disse apps.

8. reMarkable 2

Fordele
 • Lækkert slankt design
 • Hurtigere stylus-input
 • Fremragende skrivefølelse
Ulemper
 • Kun til skrivning og læsning, ingen apps

Hvis du er en forfatter, der elsker pen og papir, ved du, at iPad og dens Apple Pencil ikke føles rigtigt. Det er her, reMarkable-tablets er kommet ind, og tilbyder en skriveoplevelse der føles ægte og med en unik skærmteknologi, der bruger digitalt papir og Marker-pennen, som føles mere autentisk, når du trykker dens spids mod skærmen. ReMarkable 2 er en meget mere forførende enhed, og måler nu kun 0,2 tommer og derudover dropper den plastikrammen til fordel for et slankere metallisk design.

Det er dog ikke bare en notesbog. Dine dokumenter synkroniseres i skyen, så du kan læse dem på iPhones, iPads, pc’er, Macs og Android. ReMarkable 2 oversætter også din håndskrift til redigerbar tekst, så du kan dele dine noter med hele dit team eller omdanne dine udkast til ideer til et manuskript. Og dens to ugers batterilevetid betyder, at du bare kan lade den stå på dit sofabord, når inspirationen rammer, i stedet for at holde den tilsluttet hele tiden.

Sådan vælger du den bedste billige tablet til dig

1. Hvilken skærmstørrelse har jeg brug for?

Først skal du bestemme skærmstørrelsen. Vil du have en bærbar tablet med en 7 tommer skærm, eller vil du have noget større? Vi kan ikke fortælle dig, hvad der er bedst for dig, men generelt er en 7″ eller 8″ skærm bedst, hvis du gerne vil tage tabletten med dig (du kan også få mindre størrelser), mens en 9″ til 10″ skærm er god, hvis du kun behøver at rejse med den lejlighedsvis, eller hvis den mest bliver brugt hjemme.

Se efter en IPS-skærm (eller endnu bedre, en OLED-skærm), da denne teknologi næsten garanteret vil tilbyde overlegne farver og betragtningsvinkler i forhold til en grundlæggende TN-skærm. Det siger ikke for meget om lysstyrke og kontrast, men næsten alle de IPS-skærme, vi har set, burde være gode nok til de fleste brugeres behov.

Opløsning er ikke så vigtig, som du måske tror. Pixeltæthed er en bedre guide: du har brug for færre pixels på en mindre skærm og omvendt. Se efter mindst 220 pixels pr. tomme (ofte forkortet til ‘dpi’) for at holde tingene skarpe.

2. Hvor meget lagerplads har jeg brug for?

Du får ikke meget lagerplads i en budgettablet, men det er fint, hvis din valgte model har en microSD-slot til udvidelse. Det har Amazons gamle tablets ikke, hvilket er et stort minus til dem. Det gør de nyere modeller dog, og derfor vurderer vi dem så højt.

Overvej 16 GB som minimum for intern plads, selvom 32 GB eller højere er ideelt.

3. Hvad med kameraer?

De fleste tabletkameraer (især billige modeller) er relativt dårlige sammenlignet med din gennemsnitlige smartphone. Forvent ikke billeder eller videoer af høj kvalitet fra enhver billig tablet, men hvis dette er vigtigt for dig, skal du altid tjekke anmeldelser for at se, hvilken tablet der har de mindst dårligste kameraer.

4. Hvilken processor er bedst?

Mens højere tal normalt er bedre, skal du ikke betale for meget for GHz-tal eller endda RAM. Det er let at blive narret til at tro, at en tablet vil (eller ikke) fungere godt, baseret på tal alene. Læs anmeldelser for at finde ud af, hvordan hver tablet håndterer ting i den virkelige verden.

5. Hvilken tabletsoftware er bedst?

Android er et fantastisk styresystem, men det betyder ikke, at alle billige Android-tablets er fantastiske. Der er masser af mærker uden navn derude, men som med de fleste teknologier, kan du ikke købe et baseret på specifikationer alene.

Operativsystemet bestemmer ikke kun, hvilke apps der er forudinstalleret, men også hvilke du kan downloade og bruge. Google Play Butik har et enormt udvalg, og det er sjældent at finde en app, der kun er på iPad og ikke tilgængelig for Android-brugere, men det sker – især på tabletfronten.

iPadOS er uden tvivl det mest nemme at bruge af alle tablet-operativsystemer, selvom du betaler en præmium-pris for Apples hardware.

Når det er sagt, hvis du har en stor nok familie, og I alle lever i Amazon Prime-økosystemet, så gå efter en Fire tablet, hvis budget er stramt (eller bare har brug for en billig tablet som børnene kan bruge). Du kan evt. læse vores guide omkring de bedste tablets til børn, hvis du er på udkig efter en tablet til dit barn.

Hvad er den bedste billig tablet?

iPad er synonymt med tablets af en grund: Når du køber den almindelige iPad, er du garanteret at få en fantastisk skærm og stærk lyd til en rimelig startpris på omkring 2500 kr. Medmindre du køber den renoveret, er dette den billigste iPad, du kan få – og det er en fantastisk mulighed for dem, der allerede er en del af Apples økosystem.

Hvis du foretrækker Android, laver Samsung nogle af de bedste Android-tablets på markedet. Samsung Galaxy Tab A7 er ikke den nyeste Android-tablet, men den er stadig fremragende med en solid skærm, fantastisk batterilevetid og god ydeevne.

For dem med et stramt budget tilbyder Amazon Fire-tabletserien nogle gode muligheder, hvis du har brug for en god tablet helt ned til 1000 kr. Mens deres Amazon content-first-grænseflade kan være skræmmende for dem, der ikke bor i Prime-verdenen, kan deres priser ikke slås, og det er stadig ganske gode Android-tablets. Så længe du ikke har noget imod ikke at have adgang til Google Play Butik og Google-apps.

Du kan også tjekke Microsoft Surface Go 2, en fantastisk Windows-tablet, der kan fås til omkring 3000 kr. Dette er et glimrende valg for alle, der måske har brug for kraften fra en fuld Windows-pc i en tablet, da Go 2 har Windows 10 indbygget i den.

About Anders Buhl 745 Articles
Anders Buhl er manden bag Tech Til Alle. Anders har en baggrund i kommunikation og har derudover tidligere arbejdet med Apple-produkter. Han har en stor passion for teknologi og har skrevet om det i mange år.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.