Bedste tablets til børn i 2022: Test af tablets til børn

De bedste tablets til børn i 2021

De bedste tablets til børn er holdbare, overkommelige i pris og alsidige. Det kan være svært at finde den rigtige til dine behov, fordi alle børn er forskellige, men generelt ser vi efter anstændig skærmkvalitet, fremragende batterilevetid, god forældrekontrol og solid holdbarhed (uheld sker!) til en rimelig pris.

For at hjælpe dig med at beslutte, hvilken tablet der passer til dig, har vi testet en række af de bedste enheder og set på hvordan de generelt har klaret sig. Generelt er Amazon-tablets gode til børn og alle med et stramt budget.

Læs også: Bedste Smartphones lige nu

Hvis du har råd til at betale lidt mere, er iPads fremragende tablets til studerende og kreative børn. Og hvis dit barn vil have en Android-tablet, er der nogle gode muligheder fra Samsung, som konkurrerer effektivt med iPads, men som alligevel koster betydeligt mindre.

Hvilke er de bedste tablets til børn?

Lige nu anbefaler vi Amazon Fire HD 10 Kids tablets som de bedste tablets til børn i alderen 3-12. De kører på Amazons brugerdefinerede FireOS, som har gode muligheder for forældrekontrol, og både Fire HD 10 Kids og Fire HD 10 Kids Pro kommer med et års Amazon Kids+ abonnement, et farverigt stativ og et omfattende 2-års garanti, der dækker utilsigtet skade. Begge tablet koster omkring 1.800 kr., og de er begge stort set identiske med Fire HD 10 – den eneste forskel er, at de er blevet lavet til at appellere til forældre. HD 10 Kids er rettet mod børn i alderen 3-7, mens Pro er målrettet mod ældre børn i alderen 6-12.

Hvis du vil holde dit forbrug under 1000 kr. og stadig have en fantastisk tablet til børn, anbefaler vi Amazon Fire HD 8. Den er mindre og ikke så kraftfuld som Fire HD 10, men den er mere end god nok til medieforbrug, og den tilbyder den samme solide forældrekontrol som alle Amazon-tablets.

Hvis du er villig til at bruge lidt mere, kan du give dit barn en mere kraftfuld iPad eller Android-tablet, som begge giver adgang til en større app-butik (og dermed et bredere udvalg af spil og apps) end Amazon-tablets. Vi anbefaler standard-iPad’en som den bedste Apple-tablet til børn, da det er den billigste Apple-tablet, men stadig tilbyder førsteklasses byggekvalitet og den fulde iPad-oplevelse. Hvis du hellere vil give dem en Android-tablet, er Samsungs Galaxy Tab A8 et godt valg, fordi den er alsidig, velbygget og tilbyder fremragende batterilevetid.

Tablet til børn test

1. Amazon Fire HD 10 Kids Pro

Amazon Fire HD 10 Kids Pro (2021) er den bedste tablet til børn generelt. Den er faktisk den samme hardwaremæssigt som Amazon Fire HD 10-tabletten. Den har den samme octa-core processor, 3 GB RAM og en livlig 1.900 x 1.200 skærm. Den store forskel er, at den er designet specifikt til brug af ældre børn i alderen 6-12 år, så den kommer med et års Amazon Kids+ abonnement, et farverigt stativ og en omfattende 2-års garanti, der dækker hændelig skade.

Hvis du leder efter en børnevenlig tablet, er der få konkurrenter, der kan matche, hvad Fire HD 10 Kids Pro tilbyder til samme pris, især med den generøse udvidede garanti. Den har selvfølgelig alle de samme svagheder som enhver Fire-tablet – især ingen adgang til Google Play Butik – men hvis du alligevel planlægger at give den til et barn, er det et mindre problem. Amazon sælger også en variant rettet mod yngre børn, Fire HD 10 Kids, til samme pris.

 • Omfattende 2-års garanti
 • Levende skærm, der får tegnefilm til at se godt ud
 • Batteri bedre end konkurrenterne
 • Ingen Google-apps
 • Kedelig lyd sammenlignet med konkurrenterne

Læs vores fulde anmeldelse af Amazon Fire HD 10 Kids Pro (2021)

2. Amazon Fire HD 10 Kids

Amazon Fire HD 10 Kids er basal set en version af Fire HD 10, der er skræddersyet til børnevenlig brug – specifikt børn i alderen tre til syv år. Fire HD 10 Kids er en fantastisk tablet til børn, fordi den har en lys skærm, et holdbart børnevenligt design og fremragende batterilevetid. Derudover giver den detaljerede indbyggede forældrekontrol dig en masse kontrol over, hvad dit barn gør på enheden, med lille risiko for, at de kommer på afveje.

Der er ingen tvivl om, at det at den mangler Google Play Butik begrænser, hvad du kan gøre med denne tablet, men det er næppe et problem, hvis du planlægger at give den til din 5-årige, så de kan have noget at se videoer på. Hvis du vil have en holdbar, prisvenlig tablet, der er skræddersyet til små børn, er Amazon Fire HD 10 Kids et godt valg.

 • Stor, lys skærm
 • Fantastisk forældrekontrol
 • Solid bygget
 • Mangel på Google Play Butik-apps
 • Dårlig lydkvalitet
 • Middelmådig ydeevne

3. Apple iPad 2021

Børn (og voksne) kan muligvis ikke se forskellen mellem 2021 og 2020 iPads (de ligner nøjagtigt hinanden), men det har en hel del grunde til at opgradere. Ikke alene er den stadig fantastisk på den måde, som enhver almindelig iPad før den (farverig skærm og lang batterilevetid, god lyd og bundsolidt design), men Apple har lavet et par justeringer for at gøre den meget bedre på andre måder. Først og fremmest er A13 Bionic-chippen, som skulle muliggøre mere jævn gameplay og hurtigere ydeevne (find mig et barn, der kan lide langsomme apps).

Det næste er Apples 12 MP frontvendte kamera, som vil få børn til at se skarpere ud end nogensinde på videoopkald – især sammenlignet med det 1,2 MP frontvendt kamera på iPad’en. Dette kamera har også Apples Center Stage-teknologi, som holder den lille indrammet under opkald, selv når de vipper hovedet til venstre eller højre. Og ved at beholde hovedtelefonstikket kan børn blive ved med at bruge deres hovedtelefoner med den nye iPad.

 • Lys skærm
 • Forbedret frontvendt kamera
 • God batterilevetid
 • Outdated design med store rammer
 • Ingen steder at opbevare Apple Pencil

4. iPad mini 6 2021

Børn foretrækker typisk lettere tablets, og vi kan ikke bebrejde dem. Den almindelige iPad er muligvis meget enkel i sin opbygning, men iPad mini 6 på 317 gram er så meget lettere at holde end sine tungere søskende. Plus, hvis du får 2nd Gen Apple Pencil med, vil pennen være nemmere at holde styr på, da den magnetisk klikker på siden (1st Gen Pencil har en tendens til bare at rulle væk). iPad mini 6 er også bedre til læsning, da dens størrelse er mere sammenlignelig med bøger og tegneserier.

Alle, især børn, der ser deres yndlingsprogrammer og -klip på YouTube, vil elske iPad mini 6s farverige og superlyse skærm plus dens lange batterilevetid. En anden ting at vide om iPad mini 6 er dog, at børn har brug for et Bluetooth-tastatur, hvis de vil skrive meget (uden at banke på glasskærmen), da Apple ikke laver et Magic Keyboard eller Smart Tastatur til den.

 • Super bærbart, let design
 • Hurtig A15 Bionic processor
 • Skarp og lys skærm
 • Intet Magic Keyboard eller hovedtelefonstik
 • En smule dyr

5. Amazon Fire HD 8

Amazon Fire HD 8 er en solid Amazon-tablet, der med en pris på under 1000 kr. ligger lidt under Fire HD 10 Kids med hensyn til pris og potentiale. Hvis du ønsker at holde dit forbrug under 1000 kr., er HD 8 et godt valg: dens lyse skærm og fremragende 13+ timers batterilevetid gør den fantastisk til at forbruge indhold, og dens reversible USB-C-port er en velkommen funktion til sådan en billig enhed.

Den har selvfølgelig alle de samme svagheder som Amazons andre tablets: Du skal betale ekstra for at fjerne annoncer, og du kan ikke nemt få adgang til hele Google Play Store. Men hvis du bare vil have en god tablet til børn, der primært er beregnet til at forbruge indhold i Amazons økosystem, så tilbyder Fire HD 8 en stor værdi. Bare vær opmærksom på, at du ikke får de børnevenlige tilføjelser, der følger med Fire HD 10 Kids-tablets, inklusive det gratis år med Amazon Kids+ og den 2-årige omfattende garanti.

 • Fantastisk batterilevetid
 • Lys skærm
 • Godt selfie kamera
 • Stadig ingen Google-apps
 • Betal for at fjerne Amazon-annoncer
 • Langsom Silk-browser

6. iPad Air (2022)

Apples iPad Air (2022) låner meget af det, vi kan lide fra iPad Pro, til en mere overkommelig pris, og det er en fantastisk tablet at give et ældre barn, hvis du er villig til at betale prisen for det. Den er mindre og lettere end standard-iPad’en med supertynde rammer, du kan genkende fra iPad Pro, samt understøttelse af Magic Keyboard, som (hvis du er villig til at betale ekstraomkostningerne) gør Air til en anstændig enhed at skrive på. Oven i købet hjælper Apples lynhurtige M1-processor med at fremtidssikre denne tablet med nok hastighed til krævende apps og multitasking. Derudover lykkedes det Apple at sætte Touch ID i låseknappen.

Plus, dens 10,5 timers batterilevetid vil være nok til, at et barn kan få mindst en hel dags brug ud af den. Dens skærm er lys og farverig nok til at få videoer til at se strålende ud. Den er også fantastisk til Zoom-opkald og fjernundervisning takket være dens 12-megapixel webcam. Vi ville kun ønske, at Magic Keyboard ikke var så dyrt. Det føles ikke særlig godt at købe et tastatur, der koster næsten det samme som standard iPad’en.

 • Elegant tyndt og let design
 • Superhurtig A14 Bionic-processor
 • Fremragende webcam
 • Ingen Face ID
 • Ingen hovedtelefonstik
 • Dyrt tilbehør

7. Samsung Galaxy Tab A8

Hvis du mener, dine børn ikke behøves at holdes så meget i hånden mere og vil have gavn af en tablet, der også er beregnet til voksne, så prøv Galaxy Tab A8 fra Samsung – bare designet giver god indikation om, at dette er en seriøs enhed.

Du kan altid installere en form for forældrekontrol-software, hvis det er nødvendigt, og Android har masser af muligheder i den henseende – og selvfølgelig har du og dine børn adgang til tusindvis af apps, spil og uddannelsesværktøjer via Google Play Butik. Alle de kendte apps er tilgængelige her.

Specifikationerne og skærmopløsningen er ikke den bedste på markedet, men det behøves det heller ikke at være, og du kan få Samsung Galaxy Tab A8 til ikke meget mere end en hvad Amazon-produkterne koster. Absolut en af de bedste tablets til børn i øjeblikket.

 • God pris
 • Flot 8-tommers skærm
 • Lang batterilevetid
 • Kun 32 GB lagerplads
 • Leveres med Android 9 installeret

8. Samsung Galaxy Tab S7 FE

Galaxy Tab S7 FE er en fantastisk Android-tablet til børn, især børn, der kan lide at tegne. Denne fremragende tablet har masser af batterilevetid – varer over 12 timer på en enkelt opladning – og tilbyder et slankt design med en lys skærm og solid lyd.

Og hvis du har et ældre barn med et kunstnerisk sind, er S-Pen-pennen fantastiske at tegne med, da den har meget lav latens, og den er inkluderet som standard. Plus den sidder fast på bagsiden af Tab S7 FE, så barnet er (forhåbentlig) mindre tilbøjelige til at miste den.

Ydeevnemæssigt er Tab S7 FE dog en smule undervældende, især når man multitasker. Men hvis et barn primært skal bruge tabletten til medieforbrug og tegning, er Tab S7 FE et godt valg – og glem ikke, at den har Androids flere brugerprofiler og forældrekontrol, som er mere robuste end hvad du vil finde på Apples tablets.

 • Slanke rammer
 • Lang batterilevetid
 • Lys skærm
 • Undervældende ydeevne
 • Nogle Android-apps har stadig brug for tabletoptimering

Sådan vælger du den bedste tablet til børn

Stadig ikke sikker på, hvilken tablet der er den rigtige for det pågældende barn? Her er nogle vigtige ting at overveje.

Skærmstørrelse: Tablets kommer i en række forskellige skærmstørrelser fra 7 til 10 tommer. Hvis du forventer, at dit barn ser en masse videoer, vil de gerne have den største, flotteste skærm muligt, så overvej Fire HD 10, iPad’en eller Samsung Galaxy Tab A8. Men hvis du bare vil have en tablet, som et barn kan bruge til at surfe på nettet og læse e-bøger, vil en mindre skærm, som dem på Fire HD 8 eller iPad Mini, være mere end nok til dine behov.

Budget: Du kan bruge alt mellem 800 og 6000 kr. på en tablet til børn, eller mere, hvis du spenderer på ekstraudstyr som en stylus eller tastaturcover. Hvis du har råd til den højere ende af det spektrum, er iPad Air til 6000 kr. eller Galaxy Tab S7 FE til 4000 kr. fantastiske tablets til ældre børn og familier, fordi de har fremragende specifikationer og tilbyder hele udvalget af iOS/Android apps. Yngre børn kan være bedre tjent med Amazon Fire HD 10 Kids eller HD 10 Kids Pro-tablets til omkring 1500 kr., da de kommer med børnevenlige ekstramateriale som holdbare etuier og 2-års garanti. Hvis dit budget er omkring 1000 kr., er Fire HD 8 en god, ukompliceret Amazon Fire-tablets, der tilbyder anstændig ydeevne og Amazons dybdegående forældrekontrol.

Alder: Hvor gammel er den person, du køber denne tablet til? Selvfølgelig, hvis det er til dig og din familie, skal du købe hvad du kan lide, men hvis du skal have en tablet til et specifikt barn, er der en række børnevenlige muligheder afhængigt af deres alder. Til de i alderen 3-7 år tilbyder Amazon Fire HD 10 Kids anstændig ydeevne, fantastisk forældrekontrol og et farverigt solidt etui. Amazon Fire HD 10 Kids Pro tilbyder faktisk de samme fordele til samme pris, men den er rettet mod ældre børn i 6-12-årsalderen. Og hvis den person, du køber til, er ældre end det, bør de være godt betjent af standard Amazon Fire HD 10, Samsung Galaxy Tab A8 eller den almindelige iPad.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.