Google vil ikke længere opdatere Chrome på ældre Windows

google chrome

Hvis du stadig bruger Windows 7 eller Windows 8, har du lige fået endnu en grund til at opgradere til Windows 11. Fra den 7. februar 2023 vil Chrome ikke modtage yderligere opdateringer på disse operativsystemer. Dette kommer oven på Microsofts eget standsning af opdateringer til Windows 7 og 8 i januar.

Chrome 110 er Googles første browser, der kræver mindst Windows 10 (selvom Microsoft ikke længere sælger det), hvis du har en kompatibel maskine, så sørg for at opdatere så hurtigt som muligt. At stole på en ældre version af Chrome vil efterlade sårbarheder for dem, der har dårlige intentioner om at udnytte.

Hvad skal man gøre nu

Hvis din maskine ikke understøtter en opgradering til Windows 10 eller 11, så er dine muligheder desværre begrænsede. Den billigste mulighed ville være at skifte til en anden browser, måske en med fokus på privatlivets fred som DuckDuckGo, og for det forældede operativsystem sørg for at have anti-virus software.

Selvfølgelig ville opgradering til en nyere maskine, der er kompatibel med de nyeste versioner af Windows og Chrome, være den bedste mulighed. Vær dog på vagt, når du skal købe noget nyt, da Windows 10 ikke er langt væk fra samme skæbne. Microsoft har bekræftet, at de stopper med at opdatere Windows 10 i oktober 2025.

Nogle mennesker, der arbejder i virksomheder, hvor brugen af visse systemer er begrænset, kan være bundet til ældre versioner af Windows, indtil IT skubber en bred opgradering ud. I disse tilfælde kan det være bedst at undgå at bruge Chrome, selvom din virksomheds it- og sikkerhedspolitik kan diktere, hvilke browsere du kan og ikke må bruge.

About Anders Buhl 970 Articles
Anders Buhl er manden bag Tech Til Alle. Anders har en baggrund i kommunikation og har derudover tidligere arbejdet med Apple-produkter. Han har en stor interesse inden for mange områder af teknologi og har skrevet om tech og forbrugerelektronik i mange år.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.