Bedste ekstern harddisk i 2024

Bedste ekstern harddisk

De bedste eksterne harddiske er vigtige enheder for alle pc-brugere. Dette gælder især, hvis du ejer flere computere, men har en langsom lokal forbindelse. Det skyldes, at en ekstern harddisk gør det nemt hurtigt og problemfrit at overføre store filer mellem dine maskiner. Dette sparer dig ikke kun tid, men potentielt også penge.

Uanset om du arbejder hjemmefra eller på kontoret, giver det dig kontinuerlig adgang til dine filer, hvis du har en ekstern harddisk i din rygsæk eller lomme. Det samme gælder også, hvis du har brug for at sikkerhedskopiere din computer regelmæssigt. En stor HDD-baseret ekstern harddisk vil gøre tricket, men hvis du har brug for at oprette en anden sikkerhedskopi og opbevare den på en separat placering, vil et SSD-baseret drev passe til dig.

Heldigvis er disse ikke de langsomme, tunge eksterne drev fra fortiden. Hver model, der er anført her, bruger mindst USB 3.0-standarden, som tilbyder læse- og skrivehastigheder mange gange hurtigere end de gamle USB 2.0-drev. Mange bruger de endnu hurtigere USB 3.1- og 3.2-standarder. Nogle af disse drev, især de mindre SSD-drev, har også iøjnefaldende designs og farver.

Her er de bedste eksterne harddiske, du kan købe i dag.

1. WD My Book

Bedste ekstern harddisk
Hvad vi kan lide
 • Billig
 • Hurtig til harddisk
 • Indeholder backup-software
 • Krypteringsfunktionalitet
Vær opmærksom på
 • Stor
 • Kræver stikkontakt

Den er muligvis formet som en stor klodset sten, men vores test viste, at WD My Book er den bedste eksterne harddisk til pengene. Det tilbyder hardwarebaseret 256-bit AES-kryptering og WD Backup-software, og den giver dig 4 TB HDD-plads for omkring 1000 kr. Derudover er kapaciteter op til 18 TB tilgængelige.

My Book er måske ikke den nyeste og bedste med hensyn til drevteknologi, men den får det absolut mest ud af gennemprøvede metoder – og vil kun koste dig øre pr. gigabyte. Selvfølgelig er den på den omfangsrige side, og den skal tilsluttes en stikkontakt. Men hvis hastighed og bærbarhed ikke er af største vigtighed, så får du ikke noget, der giver mere opbevaringsro end denne.

Dette produkt er blevet anmeldt 10.000 gange på Amazon og har et gennemsnit på 4,4 ud af 5 stjerner. “Casen er attraktiv og giver produktet en følelse af højere kvalitet end et standard-case,” siger en anmelder.

2. G-Technology ArmorATD

Hvad vi kan lide
 • Beskyttelse mod vand, støv og tryk
 • Attraktivt prissat
Vær opmærksom på
 • En smule langsom
 • Inkluderer ingen medfølgende software

Den bærbare G-Technology ArmorATD-harddisk (HDD, ikke SSD) er designet til at være robust og kan prale af tre-lags stødmodstand med interne stødbeslag, et aluminiumskabinet og en aftagelig gummikofanger for yderligere faldbeskyttelse; den er også modstandsdygtig over for regn, støv og knusning (op til 500 kg.).

2TB- og 4TB-modellerne er begge lavet til at være nemme at transportere og inkluderer en USB Type-A-adapter til brug med deres USB Type-C-interface, så de burde fungere med næsten alle computere.

Vi testede kapaciteterne på 2 TB og 4 TB. Ingen af dem var særlig hurtige (selvom 2TB er vurderet til marginalt højere hastigheder), og drevet leveres uden filhåndteringssoftware. Men hvis du tager prisen med, så kunne et af disse drev være et rimeligt valg, hvis du og dine data kommer ind på uforudsigeligt territorium.

3. Adata SE800

Hvad vi kan lide
 • Imponerende hurtig
 • Fremragende værdi til prisen
 • Robust funktionssæt
Vær opmærksom på
 • Ikke så mange valg, når det kommer til kapacitet
 • Indeholder ingen filhåndteringssoftware

Adata SE800 måler kun 44 x 72.7 x 12.2 mm og vejer 40 g og er klassificeret til IP68-beskyttelse mod støv og 30 minutters nedsænkning i 1,5 meter vand.

Den opfylder MIL-STD-810G 516.6-standarden for slagfasthed, når den tabes fra 1,22 meter. Du kan bruge enten et USB Type-A- eller et Type-C-kabel til at forbinde dette Type-C-drev til din computer.

Vi så ikke helt drevets 1.000 MBps-bedømte hastigheder i vores test, men drevet viste sig alligevel hurtigt. Den er også ret prisvenlig, med 1TB-versionen, vi testede, tilgængelig online til omkring 1000 kr., og 512GB-versionen kan findes for omkring 600 kr.

Disse to kapaciteter er dine eneste muligheder, og der er ingen forudinstalleret software, men SE800 tilbyder ellers en enestående værdi, der lever op til løftet om sit navn, uanset om den sammenlignes med den mærkbart langsommere Adata SC685 eller mange andre mindre drev på markedet.

4. WD My Passport SSD

Hvad vi kan lide
 • Fantastisk ydeevne
 • Lille størrelse med mange farvemuligheder
 • Nyttige applikationer
Vær opmærksom på
 • Noget dyr
 • Kort USB Type-C kabel

WD My Passport SSD’en med USB 3.2 ligner ikke dens navnebror, My Passport Go, men den er klar til at blive taget med hvor end du ønsker det. Den er lille (55 x 100 x 9 mm) og attraktiv med sin skinnende rillede overflade og valg af fem smarte farver (blå, guld, grå, rød og sølv).

My Passport SSD’ens softwareapplikation giver dig adgang til My Cloud Home Storage og lader dig downloade andre WD-værktøjer. Det bedste af det hele er, at den er hurtig. My Passport zoomede gennem alle vores præstationstests og dukkede altid op et sted blandt de øverste.

1TB-modellen er et af de dyreste drev, vi har testet. Og det medfølgende USB Type-C-kabel på 16,5 cm er ekstremt kort, hvilket gør det lidt besværligt at bruge dette drev på enten bærbare eller stationære computere. (En Type-A-adapter følger med i pakken for at sikre, at drevet fungerer med en lang række systemer.) Men disse er små detaljer, der ikke forringer en af de bedste eksterne harddiske, der findes.

5. Samsung Portable SSD T7

Hvad vi kan lide
 • Hurtig
 • Software tillader grundlæggende adgangskode, krypteringsfunktionalitet
Vær opmærksom på
 • Dyr for de antal GB, du får

Samsung Portable SSD T7 ligner T5, med sin rektangulære figur prydet af afrundede hjørner, selvom den er lidt større og tungere, og dens software er identisk. Den kommer i noget mere spændende farvevalg, med Indigo Blue, Titan Grey og Metallic Red variationer tilgængelige med sine 500 GB, 1TB og 2TB kapaciteter.

Den største forskel er, at Samsung vurderer drevet til 1.050 MBps, og vi så meget bedre resultater i vores test.

Dette et af de dyreste drev, vi har set (selvom du muligvis kan finde det online billigere). Hvis du bekymrer dig mere om Samsung-navnet, drevets design og hastigheden, end du gør om værdi, leverer T7 mere end nok til at værdsætte og retfærdiggøre sig selv.

6. Seagate Backup Plus Ultra Touch

Hvad vi kan lide
 • Godt prissat
 • Tiltalende design
 • Langt stikkabel
 • Nyttig software
Vær opmærksom på
 • Ikke speciel hurtig

Seagate Backup Plus Ultra Touch er en bærbar HDD-baseret ekstern harddisk til folk, der bekymrer sig mindst lige så meget om, hvordan deres drev ser ud, som hvordan det fungerer (og måske mere).

Den blander det traditionelle boxy-look fra en harddisk med en mere moderne, men stadig behersket, æstetik bestående af ensfarvede sider og bagside med et rustikt frontpanel. (Et 50 cm farvekoordineret USB Type-A-kabel er inkluderet til tilslutning af din computer, ligesom en Type-C-adapter.)

Softwaren er den samme som med Backup Plus Portable, selvom dette drevs ydeevne i mange tilfælde var lidt bedre i vores test. Backup Plus Ultra Touchs to kapacitetsmuligheder er yderst overkommelige, så du kan tage drevets stil til dig uden at bruge det helt store.

Hvilken ekstern harddisk skal jeg vælge?

Er du mere interesseret i hastighed, kapacitet eller pris? Hvis det er den første, gemmer SSD’er data i flashhukommelsen i stedet for på roterende plader, som traditionelle harddiske gør, og fungerer dermed meget hurtigere. Brugerfladen kan også gøre en forskel. Thunderbolt 3 vil for eksempel være meget hurtigere end USB.

Hvad angår kapacitet, tilbyder traditionelle harddiske (HDD’er) mange flere muligheder, men SSD’er er generelt i stand til at rumme den samme mængde lager på en mindre mængde plads.

Hvad angår prisen, er det muligt at finde store harddiske (tænk 4TB) for 1000 kr. eller mindre. SSD’er er ikke i nærheden af så billige, men mindre drev (1-2TB) kan findes fra lidt over 1000 til 1500 eller mere.

Hvis et drevs udseende betyder noget for dig, har du helt sikkert også noget at vælge imellem. Producenter markedsfører i disse dage ofte bærbare drev som modetilbehør og sælger dem i forskellige størrelser, former og farver.

Læs også: bedste powerbank

About Anders Buhl 970 Articles
Anders Buhl er manden bag Tech Til Alle. Anders har en baggrund i kommunikation og har derudover tidligere arbejdet med Apple-produkter. Han har en stor interesse inden for mange områder af teknologi og har skrevet om tech og forbrugerelektronik i mange år.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.