ChatGPT er allerede forbudt i ét land

ChatGPT

Mens AI-revolutionen går sin gang, er der også bekymringer over spredningen af misinformation, og hvordan generative AI’er som ChatGPT og Bard håndterer brugernes privatliv. Så meget, at en vestlig nation nu direkte har forbudt ChatGPT.

Den italienske databeskyttelsesmyndighed blokerede ChatGPT med øjeblikkelig virkning fredag. Regulatoren sagde, at de ville forbyde og undersøge OpenAI på grund af bekymringer om privatlivets fred.

Millioner af brugere har brugt ChatGPT siden starten. Microsoft er også stærkt investeret i AI efter at have støttet OpenAI med milliarder af dollars.

Den italienske vagthund er dog ikke overbevist om, at OpenAI’s chatbot overholder EU’s generelle databeskyttelseslov (GDPR).

Myndigheden har i sin udtalelse anklaget OpenAI for ulovligt at behandle brugernes data. De fremhævede også det databrud, AI led i sidste måned, da en samtalehistorikfunktion lækkede brugernes chats og betalingsoplysninger.

“Ingen information gives til brugere og registrerede, hvis data indsamles af Open AI. Det ser ud til, at der ikke er noget retsgrundlag, der understøtter den massive indsamling og behandling af personoplysninger for at ’træne’ de algoritmer, som platformen er afhængig af,” skrev Garante i sin erklæring.

Desuden rejste de bekymringer om teknologiens manglende evne til at opdage alderen på sine brugere og forhindre mindreårige i at bruge den. I modsætning hertil er Googles rival AI Bard kun tilgængelig for brugere over 18 år.

OpenAI har 20 dage til at reagere på Garantes ordre, ellers kan den risikere nogle hårde sanktioner.

About Anders Buhl 973 Articles
Anders Buhl er manden bag Tech Til Alle. Anders har en baggrund i kommunikation og har derudover tidligere arbejdet med Apple-produkter. Han har en stor interesse inden for mange områder af teknologi og har skrevet om tech og forbrugerelektronik i mange år.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.