Bedste gimbal til iPhones og Android-telefoner i 2024

bedste gimbal

De bedste gimbals kan gøre ting, som dit kameras billedstabilisering ikke kan. Stabilisatorer kan tage det værste slingren, men en gimbal styrer selve telefonens bevægelse, hvilket skaber jævne panorering og lette bevægelser og endda følger motiver rundt i rammen. Med din smartphone på en gimbal kan du fange professionelt udseende sekvenser uden noget komplekst, tungt udstyr.

De bedste gimbals er mekaniske stabilisatorer, der bruger mindst to, men normalt tre rotationsakser for at holde et kamera stabilt. Disse har motorer, der arbejder individuelt eller sammen for at opnå en hel række af bevægelser. For eksempel vil Pan Follow-tilstand holde dit kamera i samme niveau, mens det bevæger sig, mens Follow-tilstande også tillader jævne lodrette hældninger, og POV-tilstande lader dig også vippe kameraet vandret for mere dynamiske vinkler, men stadig perfekt stabiliseret.

Endnu bedre, dedikerede smartphone-gimbals har medfølgende apps, der arbejder trådløst med gimbalen for at tilbyde motivsporing, automatiserede panoramaer og mere. Hvis du leder efter noget lidt mere simpelt til at holde din smartphone, så se vores guide omkring den bedste selfie stang.

Så hvad er de bedste smartphone-gimbals? læs videre for at finde ud af det:

Top 3 bedste gimbals i test

Bedste gimbals du kan købe lige nu

1. 4smarts FollowMe LoomiPod – bedste gimbal samlet set

Specifikationer

Kompatibilitet: Smartphone (58 til 115 mm bredde) Stabilisering: 3-ben Vægt: 210 g
Batteri: 1000mAh, 3.7Wh genopladeligt

Hvad vi kan lide
 • Fremragende følgefunktion
 • Brugervenlig
 • Let og kompakt design
Vær opmærksom på
 • Batterilevetid er middelmådig
 • Kunne være større udvalg af app-funktioner

LoomiPod imponerer med sit moderne og stilfulde design. Den kompakte størrelse og ergonomiske form gør den nem at bære rundt på. Byggekvaliteten er solid, og materialerne er holdbare. Den er let at betjene takket være de intuitive knapper og touch-styringen.

LoomiPods hovedattraktion er dens følgefunktion. Den er udstyret med avanceret billedgenkendelse og tracking-teknologi, der gør det muligt for den at automatisk følge et motiv, mens det bevæger sig. Denne funktion fungerer overraskende godt og giver mulighed for at optage glatte og professionelt udseende videoer uden at skulle bekymre sig om at bevæge kameraet manuelt.

Batterilevetiden er acceptabel, men ikke spektakulær. Under optimale forhold kan LoomiPod optage i flere timer.

Derudover er der ekstra kontrolmuligheder via apps, herunder justering af tracking-følsomhed og forskellige optageindstillinger. Der kunne dog godt have været lidt flere muligheder. Samlet set er LoomiPod et godt valg for dem, der ønsker at tage deres videooptagelse til det næste niveau uden at investere i dyrt professionelt udstyr.

2. DJI OM 6 – bedste premium gimbal

Specifikationer

Kompatibilitet: Smartphones op til 8 cm i bredde Dimensioner (foldet) L x B x H: 276×111,5×99 mm Dimensioner (udfoldet): 189×84,5×44 mm Bluetooth: Ja Vægt: 340g

Det kan vi lide
 • Analog fokus/zoom hjul
 • Forbedret ActiveTrack
Vær opmærksom på
 • Ikke den billigste

Vi troede ikke, at smartphone-stabilisatorer kunne blive bedre end DJI OM 5, men DJI Osmo Mobile 6 viser, at de kan. Vi er stadig ikke overbevist af den besværlige foldemekanisme, men bortset fra det er det en ekstremt robust, professionel selfie-stang/gimbal, der har en masse avancerede funktioner såsom motion timelapse, motivsporing og et analogt zoom/fokushjul til nem kontrol.

Dette er bestemt ikke en budgetmulighed, men det er uden tvivl en af de bedste gimbal, du kan købe, hvis stabilisering er det du leder efter. Vi testede den ved hjælp af iPhone 14 Pro Max, og på trods af at den er en af de tungere smartphones, der er tilgængelige lige nu, var den i stand til at holde trit med nogle aggressive bevægelser og stadig bevare utrolig glatte optagelser. Det er en fremragende gimbal, men du skal betale en del for den.

3. Zhiyun Smooth X – bedste billige gimbal

Specifikationer

Kompatibilitet: Smartphone (50 til 90 mm bredde) Stabilisering: 3-ben Vægt: 246g
Dimensioner: med midterstang forlænget: 508 x 57 x 56 mm, foldet: 145 x 65 x 56 mm Batterilevetid (ca.): 5,5 timer

Hvad vi kan lide
 • God stabilisering
 • Lille og kompakt
 • Overkommelig pris
Vær opmærksom på
 • Lavet i plastik
 • ZY Cami app er ikke kompatibel med alle telefoner

Zhiyun Smooth X er en kompakt, let mobil gimbal med en batterilevetid på 5,5 timer. På trods af sin plastikkonstruktion føles den stadig vellavet, og den overkommelige pris gør den bestemt til et fristende køb for alle, der ønsker at forbedre deres smartphone-filmproduktion.

Da du er i stand til at dreje gimbal-hovedet 90 grader i stående retning, gør det den perfekt til brug for videoer, der skal postes på TikTok eller Instagram.

En af vores eneste problemer med Zhiyun Smooth X er, at ZY Cami-appen, som du skal bruge for at opsætte gimbalen, ikke er kompatibel med alle telefoner. De fleste telefoner er dog i stand til at køre appen.

4. Zhiyun Smooth 5S – Designet til at håndtere større telefoner

Specifikationer

Kompatibilitet: Smartphones Stabilisering: 3-ben Vægt: 625g Dimensioner: 311 x 168 x 52 mm Batterilevetid (ca.): 24 timer (standby)

Hvad vi ikke kan lide
 • Hurtig at sætte op og balancere
 • Zoom/fokus kontrolhjul
Vær opmærksom på
 • Ingen skærm

Zhiyun Smooth 5S er ikke helt som de andre på denne liste, men den er stadig en af vores foretrukne smartphone-gimbals. Den giver fuldstændig afkald på kompakthed med et design, der er mere på linje med et professionelt kamera-gimbal end noget, der er designet til mobiltelefoner.

Hvad du får til gengæld er uovertruffen stabilitet, fremragende ergonomi og fysiske kontroller. Hvis du er mere interesseret i at lave sporingsbilleder i spillefilmsstil end at filme dig selv til en vlog, så er det denne du skal kigge på.

Den er ikke perfekt, app-oplevelsen er unødvendigt kompliceret, emnesporing er ikke for pålidelig, og den tager lidt tid at konfigurere – men hvis du vil have super glathed og konfigurerbarhed, skal du helt sikkert prøve Smooth 5S.

5. Zhiyun Glat Q4 – gimbal med god batterilevetid og effektiv selfie-tracking til overkommelig pris

Specifikationer

Kompatibilitet: Smartphone Stabilisering: 3-ben Vægt: 370 g Dimensioner: 181,7 x 107,7 x 56,3 mm Batterilevetid (ca.): 10 timer

Hvad vi ikke kan lide
 • Kan hurtig sættes op
 • Sporer alle dine bevægelser
Vær opmærksom på
 • Dårlig billedsammensætning i PANO-tilstand

ZHIYUN Smooth Q4 Combo giver dig mulighed for at udføre professionelle og disciplinerede kamerabevægelser på din smartphone, mens du holder optagelserne stabile. Du kan få gimbalen til at panorere og vippe, zoome ind eller ud af dit motiv og udløse optagelsen med én hånd takket være den Bluetooth-forbundne app på din smartphone.

Smooth Q4 er en solid smartphone-gimbal, der er på niveau med DJI OM 5 i forhold til pris, funktioner og ydeevne. Hvis du vil have en hurtigere måde at fastgøre din smartphone til en gimbal, så kan OM 5’s montering via en magnetisk klemme, måske overtale dig til at købe den enhed i stedet.

6. DJI OM 5

Specifikationer

Kompatibilitet: Smartphone (67 til 84 mm bredde) Stabilisering: 3-ben Vægt: 290g
Dimensioner: 174,7×74,6×37 mm (foldet), 264,5×111,1×92,3 mm (udfoldet)
Batterilevetid (ca.): 6,4 timer

Hvad vi kan lide
 • Forlængerstang giver ekstra perspektiv
 • Pung og mini-stativ medfølger
Vær opmærksom på
 • Kan ikke bruges til at oplade telefonen

DJI har fjernet det store, tunge batteri, der findes i tidligere modeller, for et mindre et, men bare rolig, det har stadig over 6 timers batterilevetid (og du kan altid oplade det med en af de bedste powerbanks) Håndteringen og byggekvaliteten af OM5 er fremragende, den har et gummihåndtag man kan holde på, og joysticket er perfekt placeret for nem betjening.

Du kan bruge bevægelseskontroller såsom at vise et “V”-tegn til at starte optagelsen, og ActiveTrack vil låse på og spore et emne. Vores eneste lille bekymring er, at hængslet øverst på forlængerstangen er virkelig let at dreje, hvilket kan være frustrerende, når du åbner hængslet i en fart. Bortset fra det, er det en fantastisk gimbal.

FAQ

Hvilken type smartphone gimbal skal du anskaffe?

Der er to forskellige tilgange til smartphone-gimbal-design, den ene er kompakthed og bærbarhed først og fremmest, mens den anden vælger justerbarhed og professionel kontrol. Hvis du er en casual optager, der vil have noget til at pifte dine ferievideoer op med, så vil du sandsynligvis se på noget som LoomiPod eller Zhiyun Smooth X, da de er lette, kompakte og nemme at bruge.

På den anden side, hvis du forsøger at opnå ægte filmiske billeder, og du kan lide at bruge tilbehør som eksterne linser og mikrofoner med din smartphone, vil du gerne gå med noget lidt mere professionelt. I så fald ville et produkt som Zhiyun Smooth 5S eller DJI OM 6 være et godt valg.

Hvilke funktioner skal du være opmærksom på?

Smartphone-gimbals er fyldt med funktioner, der hjælper dig med at lave spændende videoer. Dette spænder fra ting som skønhedsfunktioner og optagelsesvejledninger til AI-motivsporing. Vi er vant til at redigere vores videoer på den gammeldags måde med software som Adobe Premiere, men hvis du ikke er erfaren med redigering, vil du måske synes, at muligheden for automatisk at redigere dine optagelser til highlight-ruller er ret tiltalende. Vores foretrukne gimbal-funktion er AI-motivsporing, da dette giver dig mulighed for at filme dig selv, og kameraet vil automatisk følge dig, uanset hvor du går, men hvis du sjældent filmer dig selv, vil denne funktion sandsynligvis ikke have så stor betydning. Tænk over, hvordan du kan lide at optage og redigere, og de vigtige funktioner skulle blive tydelige.

Læs også:

About Anders Buhl 970 Articles
Anders Buhl er manden bag Tech Til Alle. Anders har en baggrund i kommunikation og har derudover tidligere arbejdet med Apple-produkter. Han har en stor interesse inden for mange områder af teknologi og har skrevet om tech og forbrugerelektronik i mange år.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.