Bedste selfie stang i 2022 til iPhone og Android

Selfie stang

Selfie stænger har fået lidt af et dårlig ryg. Nok kan de virke lidt gimmicky, men de bedste selfie stænger kan være et virkeligt nyttigt værktøj i smartphone-fotografens eller videografens taske.

Hvis vi skal bryde det ned til det mest basale er en selfie stang en forlængelse af din arm: Den giver dig mulighed for at holde din smartphone langt uden for din arms naturlige rækkevidde. Dette gør den ideel til at tage snapshots uden for menneskemængder i turisthotspots, og som navnet antyder, er de perfekte til at tage selfies og gruppebilleder. Hvis du vil have nogle af de lidt mere avancerede, så tilbyder de bedste selfie stænger også muligheden for trådløst at trigge din smartphones kamera eller forvandle sig til et improviseret stativ, og nogle har endda indbygget stabilisering for jævnere videoer.

Du finder masser af selfie stænger i de fleste turist-hotspots, og ved første øjekast virker det måske ikke som noget, der er værd at undersøge, og især ikke at bruge penge på. Ikke alle selfie stænger er dog skabt lige, så det er værd at tage sig tid til at finde den bedste selfie stang til dig, før du overlader den til din dyre smartphone.

 • Best Value


  BlitzWolf Smart selfie stang 3-i-1

 • Premium
  Blitzwolf BW-Stb2

 • Billige
  Infinity Aux Selfiestang

Nedenfor finder du en kort guide, der dækker alt, hvad du behøver at vide, når du skal købe en selfie-stang, inklusive vores udvalg af de bedste selfie stænger på markedet.

Bedste selfie stang til iPhone og Android

1. BlitzWolf Smart selfie stang 3-i-1

Selfie-stangen vil gøre det nemt at tage gruppebilleder, takket være dens højdejustering op til maksimalt 81 cm. Den leveres med en Bluetooth-fjernbetjening, der har en rækkevidde på 10 meter for endnu mere bekvem brug. Det kompakte design giver dig mulighed for at opbevare stativet i en rygsæk.

Selfie-stangen fra BlitzWolf har en timer mulighed, som gør det nemt at tage gruppebilleder. Den fungerer også som stativ, takket være de udfoldelige ben i bunden.

Nøglespecifikationer:

 • Kompatibel med både Android & Apple-enheder
 • Udfoldet længde: 60cm
 • Bluetooth 3.0
 • Materialer: Aluminium og PC
 • Bluetooth fjernbetjening

2. Blitzwolf BW-Stb2

Live-udsendelse eller optagelse af en videoblog – BlitzWolf vil fungere godt i disse og lignende situationer. Den har en højdejusteringsfunktion, og du kan også indstille lysstyrke og tilstande efter dine behov. Stativets solide konstruktion giver stabilitet, så du kan fastgøre din telefon eller tablet til det uden at bekymre dig om at beskadige dit udstyr.

Stativet er lavet af aluminiumslegering, hvilket sikrer stabilitet. Derudover forhindrer de skridsikre fødder, at stativet bevæger sig. Udstyret med et universalgevind giver dig mulighed for at tilslutte forskellige typer udstyr.

Nøglespecifikationer:

 • Lampe har tre forskellige lys: Varm gul, varm hvid & klar hvid 
 • Dæmpbart lys: 10 lysniveauer pr farve
 • Maks. højde på Stativ: Ca. 140 cm
 • Min. højde på Stativ: Ca. 50 cm
 • LED lampe diameter: Ca. 35 cm 
 • USB-A stik til lampe
 • Input: 5V/2A, eller 10W
 • Kabellængde på USB-stik: 2m

3. DeLX Trådløs Selfiestang

Denne brugervenlige universale selfiestang er det perfekte redskab, hvis du står og skal på ferie eller blot kan lide at tage billeder som hobby. Derudover er den utrolig let at benytte, du skal blot sætte bluetooth-fjernbetjening ind i selfiestangen og parre den med enten din iPhone eller Android for at begynde at tage billeder.

Den er både kompakt og letvægtig, så du med lethed kan tage den med overalt. Selve stangen er også fleksibel og kan strækkes ud til 70cm.

Nøglespecifikationer:

 • Kompatibel med både Android & Apple-enheder
 • Trådløs forbindelse via Bluetooth 4.0
 • Bluetoothrækkevidde: Op til 10 m
 • Bluetooth-fjernbetjening til fotos og videoer
 • Forlængelseslængde: 70cm
 • Materialer: Aluminiumslegering, ABS, silikone

4. Tech-Protect L01D Selfie Stang

Smart og god selfie stang fra anerkendte Tech-Protect, selfiestangen er for dig som vil forevige de gode øjeblikke med dig og dem du er sammen med. Med denne Selfie stang fra Tech-Protect er det blevet nemt, eftersom stangen kan være i de fleste jakkelommer eller tasker når den er foldet sammen.

Med Tech-Protect L01S Selfie Stick er det nemt at tage billeder, da den har en knapudløser på dens håndtag, så du kan tage billeder på afstand. Du skal blot forbinde selfie-stangen og din mobil via bluetooth.

Nøglespecifikationer:

 • Trådløs forbindelse med Bluetooth-kapacitet
 • Udvider op til 70 cm. med fuld vinkel kontrol
 • Kompatibel med alle Android & Apple-enheder

5. Spigen S530W Trådløs Selfie Stang

Smart selfie stang fra Spigen i førsteklasses design og kvalitet, der kan passe i de fleste jakkelommer eller håndtasker. Du kan derfor have den med overalt, så du altid er klar, hvis muligheden for et godt selfie-billeder opstår.

Spigen S530W Selfie Stick har en knapudløser på håndtaget, så du nemt og enkelt kan tage billeder uden at trykke på selve mobilen. Selfie-Stangen og din mobil forbindes via Bluetooth. Få en ekstra hånd til at fange den perfekte selfie eller optagelser.

Nøglespecifikationer:

 • Trådløs forbindelse med Bluetooth-kapacitet
 • Udvider op til 75 cm. med fuld vinkel kontrol
 • Lavet af en lys aluminiumsramme med gummieret håndtag
 • On-the-go håndledsrem og foldes design for at forblive kompakt
 • Kompatibel med alle Android & Apple-enheder

6. Infinity Aux Selfiestang

Kompakt Infinity-selfiestang med teleskop-funktion og elektronisk udløser til at tage knivskarpe, stabile selvportrætter sammen med familie og venner.  Kan foldes ned til bare 18 cm (lige til at have med lommen)

Nøglespecifikationer:

 • Passer til både Android og iPhones
 • Passer til alle enheder med jackstik (Aux)
 • Selfiestangen har knap til kameraudløseren
 • Har et superlet og kompakt design

Sådan vælger du den bedste selfie stang til dig

Hvad er selfie stænger til?

Hovedformålet med en selfie stang er at gøre dig i stand til at tage pænt indrammede selvportrætbilleder og videoer. Stangen lader dig holde telefonen langt nok væk til at fange et lækkert billede af dig selv og dine omgivelser. Dette gør selfie stænger ideelle til rejser, da det giver dig mulighed for at tage det vigtige øjebliksbillede af dig selv eller din gruppe foran den største turistattraktion uden at skulle bede en fremmed om at tage billedet for dig.

Ud over dette er selfie stænger også gode til at tage billeder fra højere udsigtspunkter, så du kan fotografere over toppen af travle menneskemængder eller grimme mure, hegn eller barrierer til et uhindret skud.

Hvilken størrelse selfie stang er bedst?

Når du ser på størrelsen på selfie-stangen, skal du sørge for at tjekke både den maksimale forlængelse og at bemærke, hvor kort den er, når den er pakket væk. Til de fleste tilfælde vil vi anbefale at vælge en model, der tilbyder mindst 70 cm forlængelse, da dette giver en god rækkevidde til selfies og gruppebilleder. Når du tjekker den mindste foldede længde, vil du gerne sikre dig, at den passer komfortabelt i din bagage eller taske, når du rejser. Omkring 20 cm er en almindelig pakket størrelse, selvom kortere modeller er tilgængelige.

Hvilke enheder kan jeg tilslutte til en selfie stang?

Selfie stænger med smartphone-beslag er de mest almindelige, men du kan også finde modeller med 1/4″-gevind og actionkamera-beslag, så du kan tilslutte et kompaktkamera eller en GoPro. Ikke alle selfie stænger tilbyder flere monteringer, så sørg for at tjekke, hvilke enheder der er kompatible, når du sammenligner modeller.

Når du køber en selfie stang til din smartphone, skal du være meget opmærksom på monteringen. De fleste smartphone selfie stænger som et fjederspændt beslag, der griber fat i din telefon, og du bliver derfor nødt til at kontrollere, at bredden af din enhed sidder komfortabelt inden for beslagets understøttede rækkevidde.

Mens de mest grundlæggende selfie stænger vil holde din enhed fast i én retning, hvis du vil tage både lodrette og vandrette billeder og videoer, skal du have en selfie stang med et roterende beslag.

Hvilke andre funktioner skal jeg overveje?

Mange selfie stænger inkluderer en slags fjernudløser til din telefon. Selvom disse har en tendens til at være forbundet på billigere modeller, tilbyder de bedste selfie stænger normalt Bluetooth-udløser. I begge tilfælde giver disse dig mulighed for at udløse dit kameras udløserknap eksternt – bestemt praktisk, hvis din telefon er en meter eller mere i luften.

Stadig mere almindelig er evnen til at fungere som bordstativ. Dette er fantastisk, når du vil stå lidt længere tilbage fra kameraet eller holde din telefon stille til videoer eller natbilleder.

Er stabiliserede selfie stænger og gimbals værd at gå efter?

Selvom en standard stang sandsynligvis er fin for de fleste mennesker, hvis du er seriøs omkring dine smartphone-videoer og ønsker mere kontrol over dine optagelser, kan en stabiliserede stang være vejen at gå. Selvom de er afgjort dyrere, giver de dig muligheden for at panorere og rotere din telefon, mens pinden er forlænget, samtidig med at de hjælper med at udjævne enhver rystelse.

About Anders Buhl 547 Articles
Anders Buhl er manden bag Tech Til Alle. Anders har en baggrund i kommunikation og har derudover tidligere arbejdet med Apple-produkter. Han har en stor passion for teknologi og har skrevet om det i mange år.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.