Google til EU: iMessage skal være en “kerne-platformstjeneste”

iMessage EU

Google har samlet støtten fra de største europæiske mobilselskaber for at sende et brev til EU-Kommissionen, hvor de beder dem om at identificere Apples iMessage som en “kerneplatformstjeneste”. Dette ville tvinge Apple til at gøre iMessage kompatibel med RCS som WhatsApp og Google Messages inden marts 2024.

Ifølge en Financial Times-rapport står Google, Vodafone, Deutsche Telekom, Telefónica og Orange bag anmodningen.

Her er lidt baggrund om problemet. I august trådte EU’s Digital Markets Act (DMA) i kraft for at sikre en højere grad af konkurrence på EU’s digitale marked ved at regulere større virksomheders magt. Reguleringen omtaler store enheder som gatekeepere – store digitale platforme med over 45 millioner aktive brugere i EU og 7,5 milliarder euro i årlig omsætning. Hvis Apples iMessage bliver fundet som en sådan platform, ville Apple skulle gøre den krydskompatibel med andre beskedplatforme inden marts 2024. Men Apple har hævdet, at iMessage ikke har 45 millioner aktive brugere i EU og derfor ikke opfylder kriterierne.

Google og de største europæiske udbydere hævder, at iMessage opfylder Digital Markets Acts kriterier, og ønsker, at EU-Kommissionen skal kræve, at Apple åbner besked-appen op. EU’s tilsynsmyndighed undersøger iMessage under den antagelse, at den bidrager til Apples indtægter indirekte.

Beslutningen vil blive truffet i februar 2024, og hvis iMessage anses for at være en kernetjeneste, er Apple nødt til at afslutte hele problemet med grøn-boble-blå-boble i EU én gang for alle.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.