Stop Google tracking ved at ændre disse indstillinger. Sådan gør du

Hvis du bruger nogen af Googles apps, bliver du sandsynligvis sporet. Og bare fordi du har slået placeringshistorik fra på din Google-konto, betyder det ikke, at du ikke bliver. Deaktivering af denne indstilling kan virke som en dejlig let løsning, men nogle Google-apps gemmer stadig dine placeringsdata. Du skal blot åbne Google Maps-appen eller bruge Google-søgning på en hvilken som helst platform, der logger din placering med et tidsstempel.

Efter en undersøgelse fra Associated Press i 2018 har Google gjort det nemmere at kontrollere, hvilken placering og andre data der gemmes, og hvad der slettes med funktioner som Dine data i Maps og Search, som giver dig hurtig adgang til dine placeringskontroller. Du skal bare vide, hvor du skal lede.

Deaktivering af placeringshistorik fjerner kun, hvor du har været, fra funktionen Google Maps Tidslinje, som logger din placering med bestemte data på et bestemt tidspunkt. Googles supportside siger, at selv når de er slået fra, “kan nogle placeringsdata fortsat blive gemt i andre indstillinger”, såsom din web- og appaktivitet. Google fortalte, at de bruger disse data til at gøre funktioner mere personlige og nyttige, og at disse oplysninger aldrig deles med tredjeparter eller annoncører. Men hvis du stadig ikke er tryg ved dette, kan du med et par trin mere stort set forhindre Google i at vide, hvor du er 24/7.

Du skal blot bemærke, at deaktivering af denne standardindstilling har nogle ulemper. Selvom Googles indstillinger kan virke påtrængende for nogle, hjælper de også med at dyrke en ultra-personlig online oplevelse, såsom at hjælpe folk med at finde nærliggende virksomheder i stedet for dem i en anden by, eller se personlige annoncer. De hjælper med at give brugerne mere relevant information i stedet for tilfældig information, ifølge Google.

Her er, hvordan du virkelig slår Google-sporing fra, og hvad resultaterne af at gøre det kan være.

Slå Googles placeringssporing fra

For helt at lukke ned for Googles mulighed for at logge din placering, skal du gøre følgende:

  1. Åbn Google.dk på dit skrivebord- eller mobilbrowser, og log ind på din Google-konto ved at bruge ikonet i øverste højre hjørne.
  2. Klik derefter på Administrer din Google-konto.
  3. Klik på Data og Privatliv.
  4. Klik på Ting, du har foretaget dig, og steder, du har været.
  5. Klik på Lokationshistorik i feltet Indstillinger for historik. Dette åbner Aktivitetsadministration.
  6. Under Lokationshistorik skal du klikke på knappen til højre, hvor der står deaktiver. Dette åbner et pop op-vindue.
  7. Rul til bunden af dette vindue, og klik på Pause.

Hvad forhindrer dette Google i at gemme?

Hvis du sætter denne indstilling på pause, forhindrer det Google i at gemme placeringsmarkører forbundet med specifikke handlinger og stopper med at gemme oplysninger indsamlet fra søgninger eller anden aktivitet. Hvis du slår det fra, holdes din placering privat og andre steder, du besøger – f.eks. din hjemmeadresse.

Bemærk, at for at bruge visse funktioner effektivt, såsom Maps-appen, skal Google stadig have adgang til din placering. Men udførelse af ovenstående trin forhindrer den i at gemme enhver fremtidig aktivitet. Når Google tidsstempler din aktivitet inden for et generelt område, er det inden for et spænd på mere end 1 kvadratkilometer med typisk mere end 1.000 brugere for at beskytte privatlivets fred. Googles supportside om sagen siger, at dette hjælper dem med at opdage usædvanlig aktivitet, såsom et login fra en anden by, samtidig med at det personlige privatliv bevares.

Du kan dog give Google tilladelse til at bruge din præcise placering – din nøjagtige placering, som en specifik adresse – for at få de bedste og mest specifikke søgeresultater for, hvor du er.

Fordele og ulemper ved at slå Google-sporing fra

Hvis du slår sporing fra, vil du se mindre relevante annoncer, mindre nyttige søgeanbefalinger og generelt få en mindre personlig oplevelse ved at bruge søgemaskinen og dens apps og tjenester. For dem, der kan lide tilpassede annoncer, vil deaktivering af sporing forhindre Google i at forudsige, hvad du måske interesserer dig for. Men for dem, der prioriterer privatliv frem for alt andet, kan det være værd at slå denne indstilling fra.

Kort sagt: Du kan bevare dit privatliv og miste den personlige internetoplevelse eller fortsætte med at se relevante annoncer og søgeforslag i stedet for mere tilfældige, ufiltrerede oplysninger.

Slet gammel placeringshistorik

Deaktivering af sporing forhindrer Google i at gemme nye placeringsoplysninger, men det sletter ikke tidligere indsamlede data. Sådan sletter du disse oplysninger:

  1. Åbn Google.dk på dit skrivebord- eller mobilbrowser, og log ind på din Google-konto ved at bruge ikonet i øverste højre hjørne.
  2. Efter du har logget ind, klik så på Administrer din Google-konto.
  3. Klik på Data og Privatliv.
  4. Klik på Ting, du har foretaget dig, og steder, du har været.
  5. Klik på Lokationshistorik i feltet Indstillinger for historik. Dette åbner Aktivitetsadministration.
  6. Klik på Administrer historik nederst på siden. Dette åbner et kort med en tidslinje i øverste venstre hjørne. Kortet viser, hvor du har været, og tidslinjen viser, hvor du var på hvilket tidspunkt.
  7. For at slette din placering på en bestemt dato skal du klikke på datoen på tidslinjen. Denne dato vil derefter blive vist under tidslinjen. Klik på papirkurven til højre for datoen. Klik på Slet dag i pop op-vinduet.
  8. For at slette hele din placeringshistorik på én gang skal du klikke på papirkurvsikonet nederst i højre hjørne af kortet. I pop op-vinduet skal du klikke på boksen, hvor der står Jeg forstår og ønsker at slette al placeringshistorik. Klik på Slet placeringshistorik.

Stop Google med at indsamle din web- og appaktivitet

Når du opretter en ny Google-konto, minimerer Google mængden af data, den indsamler, ved kun at beholde 18 måneders web- og appaktivitet som standard – alt, der er ældre end det, slettes automatisk. Sådan forhindrer du Google i at indsamle din fremtidige web- og appaktivitet:

  1. Åbn Google.dk på dit skrivebord- eller mobilbrowser, og log ind på din Google-konto ved at bruge ikonet i øverste højre hjørne.
  2. Efter du har logget ind, klik så på Administrer din Google-konto.
  3. Klik på Data og Privatliv.
  4. Klik på Ting, du har foretaget dig, og steder, du har været.
  5. Klik på Web- og appaktivitet i feltet indstillinger for historik. Dette åbner Aktivitetsadministration.
  6. Klik på deaktiver under Web- og appaktivitet.
  7. Rul ned og klik på Pause i pop op-vinduet.
  8. Klik på OK.

Slet al din Google-web- og appaktivitet

Hvis du har forhindret Google i at indsamle din web- og appaktivitet, har Google stadig dine data fra før. Sådan sletter du din tidligere web- og appaktivitet:

  1. Åbn Google.dk på dit skrivebord- eller mobilbrowser, og log ind på din Google-konto ved at bruge ikonet i øverste højre hjørne.
  2. Efter du har logget ind, klik så på Administrer din Google-konto.
  3. Klik på Data og Privatliv.
  4. Klik på Ting, du har foretaget dig, og steder, du har været.
  5. Klik på Web- og appaktivitet i feltet indstillinger for historik. Dette åbner Aktivitetsadministration.
  6. Klik på Administrer al web- og appaktivitet nederst på skærmen.
  7. Under Søg i din aktivitet klik på Slet ude til højre.
  8. Det nye vindue viser forskellige muligheder i forhold for at slette din web- og appaktivitet. Det inkluderer den seneste time, den seneste dag, altid eller tilpasset interval. Vælg Altid.
  9. Et nyt vindue åbnes og beder dig vælge, hvilke tjenester du vil slette aktivitet fra. Vælg alle bliver automatisk valgt, men du kan gå igennem og vælge, hvilke apps eller tjenester du vil slette oplysninger fra. Klik på Næste, når du er tilfreds med dine valg.
  10. 10. Et pop op-vindue åbnes, hvor der står Bekræft, at du vil slette følgende aktivitet. Klik på Slet i bunden.
  11. Klik på OK.

Læs også: Google Pixel 6 anmeldelse

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.