Elon Musk ønsker at fyre 75 procent af Twitters medarbejdere

twitter

Elon Musk planlægger angiveligt at fyre 75 procent af Twitters 7.500 ansatte, hvis hans foreslåede overtagelse på 44 milliarder dollars gennemføres.

Elon Musks opkøb af Twitter er tilbage på sporet, og selvom det kan være gode nyheder for aktionærerne, ser det ikke ud til at være lige så godt for folk, der rent faktisk arbejder i virksomheden. Det skyldes, at en ny rapport fra The Washington Post, der skriver at Musk har fortalt potentielle investorer, at han har til hensigt at skære næsten 75 procent af virksomhedens arbejdsstyrke.

Hvis købet gennemføres, og Musk følger op på sin trussel, vil Twitter se deres antal skåret ned fra omkring 7.500 til kun 2.000.

Men selvom medarbejderne kan trøste sig med, at opkøbet langt fra er afsluttet – antyder rapporten, at der forventes nedskæringer, selvom han ikke er den, der sidder bag rattet.

Washington Post rapporterer, at Twitters nuværende ledelsesteam allerede planlagde at skære virksomhedens eksisterende lønningsliste ned med omkring $800 millioner inden udgangen af 2023, hvilket betyder, at omkring 25 procent af den nuværende arbejdsstyrke skulle ud og lede efter nyt arbejde.

Selvom oplysninger om, hvilke teams der vil blive mest berørt, ikke er tilgængelige, forventes et så stort antal personer, der forlader virksomheden, at have en afsmittende indvirkning på brugerne. Edwin Chen, en tidligere Twitter-medarbejder med ansvar for virksomhedens spam- og sundhedsmålinger, fortalte The Washington Post, at så store tab kunne få virksomheden til at lide af systemafbrydelser. De mener, at dem, der stadig er i virksomheden, så kan mangle den viden, der kræves til at rette op på tingene.

En advokat for Twitter sendte angiveligt et notat til medarbejderne den 20. oktober for at sige, at der ikke var kendskab til Musks planer, hvis opkøbet skulle ske.

About Anders Buhl 970 Articles
Anders Buhl er manden bag Tech Til Alle. Anders har en baggrund i kommunikation og har derudover tidligere arbejdet med Apple-produkter. Han har en stor interesse inden for mange områder af teknologi og har skrevet om tech og forbrugerelektronik i mange år.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.