iOS 16.1 lanceres i dag – her er de nye funktioner til din iPhone

iOS 16

Om få timer kommer iOS 16.1, da Apple i dag (24. oktober) udgiver en stor opdatering til iOS 16.

Denne iOS 16.1-opdatering følger udgivelsen af iOS 16 i september. Den kommer med nogle store ændringer til iPhones, herunder brugerdefinerbare låseskærme, der nu understøtter widgets, nye redigeringsværktøjer til Beskeder og en ny Fitness-app sammen med opdateringer til mange eksisterende iPhone-apps.

Men iOS 16.1 er en stor opdatering, da den byder på mere end justeringer og fejlrettelser. Ikke kun får vi funktioner, som Apple lovede med iOS 16-forhåndsvisningen i løbet af sommeren, men holdt tilbage indtil nu, vi ser også nogle nye funktioner.

Forsinkede funktioner omfatter det nye iCloud Shared Photo Library og Live Activities. Derudover får vi en ny Clean Energy-opladningsfunktion, der dukkede op under iOS 16.1 beta.

iOS 16.1 lanceres sammen med udgivelserne af iPadOS 16 og MacOS Ventura. Her er en oversigt over alle de nye funktioner og opgraderinger, der kommer til iPhones med iOS 16.1.

iCloud Delte album

Kilde: Apple

iOS 16.1 bringer en ny måde at dele billeder med familiemedlemmer og venner på. iCloud Delte album bliver et separat bibliotek, hvor brugere kan dele fotos og videoer med op til fem personer mere. Alle med adgang til det delte bibliotek kan dele, redigere, og slette billeder. Derudover har kamera-appen nu en mulighed, der lader dig tilføje fotos til iCloud Delte album, efterhånden som de optages.

iCloud Delte album var kortvarigt en del af iOS 16 offentlige beta denne sommer, før Apple udskød funktionen til senere på året, formentlig for at finjustere den. Vi vil snart se, hvilke ændringer Apple har lavet til sit nye bud på billeddeling.

Liveaktiviteter til tredjepartsapps

Kilde: Apple

Her er en anden funktion, som Apple viste frem tidligere på året, men holdt ude af iOS 16-udgivelsen (selvom dens fravær hele tiden var planlagt for at give app-producenter tid til at arbejde på at tilføje support). Liveaktiviteter er interaktive notifikationer, der forbliver opdateret på låseskærmen. Tænk på sportsresultater, leveringsstatusrapporter og andre aktiviteter, som du kan overvåge fra telefonens låseskærm.

iOS 16.1 åbner funktionen for tredjeparts-apps, så forvent en masse app-opdateringer, der inkluderer liveaktiviteter-advarsler.

Liveaktiviteter er ikke begrænset til låseskærmen, hvis du har en iPhone 14 Pro eller iPhone 14 Pro Max. På disse telefoner vil Liveaktiviteter slutte sig til andre advarsler og meddelelser på den dynamiske ø, der erstattede iPhones hak.

Apple Fitness Plus

Kilde: Apple

Når iOS 16.1 ankommer, vil Apple Fitness Plus nu være tilgængelig for iPhones, selv uden et Apple Watch. Det er i tråd med Apples tidligere tiltag om at tilføje Fitness-appen til iOS 16, uanset om du ejede et af virksomhedens ure eller ej.

Under træning vil brugere uden Apple Watch ikke være i stand til at se målinger i realtid, såsom puls og forbrændte kalorier. I stedet vil de se anslåede kalorier forbrændt (baseret på oplysningerne i Fitness-appen).

Apple Wallet ændringer

Som lovet under iOS 16-forhåndsvisningen, vil Apples Wallet-app også give folk mulighed for sikkert at dele nøgler som fx bil, hotelværelse og andet med venner og familie ved hjælp af beskedapps som Messages og endda Whatsapp, selvom denne funktion kræver understøttelse fra bilproducenter og hoteller.

Understøttelse til Dynamic island

Vi nævnte den dynamiske ø på iPhone 14 Pro-modellerne, da vi kom ind på Live-aktiviteter. iOS 16.1 bringer endnu en forbedring til den specifikke funktion – tilgængelighedssupport. Grundlæggende vil iOS 16.1 gøre det nemmere at få adgang til Dynamic Island med én hånd. Du kan aktivere funktionen i Indstillinger.

About Anders Buhl 970 Articles
Anders Buhl er manden bag Tech Til Alle. Anders har en baggrund i kommunikation og har derudover tidligere arbejdet med Apple-produkter. Han har en stor interesse inden for mange områder af teknologi og har skrevet om tech og forbrugerelektronik i mange år.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.