En adgangskodefri fremtid kommer til Android og Chrome

Android

Google, Apple, Microsoft og flere andre teknologivirksomheder dannede Fido Alliancen for flere år siden for at oprette adgangsnøgler. Dette er en ny måde at logge ind på websteder og apps på uden at være afhængig af en adgangskode. Adgangsnøgler er allerede tilgængelige på Apples platforme, og Google bringer det nu til Android og Chrome.

Søgefirmaet annoncerede nyheden i et udviklerblogindlæg, der bekræfter, at brugere nu kan oprette og bruge adgangsnøgler på Android-enheder fra i dag. Du skal downloade den seneste betaversion af Google Play Services og Chrome Canary for at prøve det. Udviklere kan også tilføje adgangsnøgleunderstøttelse til deres websteder fra i dag.

Foretrækker du at vente på den stabile udgivelse? Google siger, at den kommer i november for folk, der bruger Android Pie og nyere. Med andre ord behøver du ikke en speciel ny smartphone for at have adgang til funktionen.

Hvordan fungerer adgangsnøgler på Android?

Google siger, at det er let at oprette og bruge en adgangsnøgle. For at oprette en adgangsnøgle til et websted skal du bekræfte dine adgangsnøglelegitimationsoplysninger og derefter blot bruge din skærmlås (fingeraftryk, ansigt, pinkode). Og det er stort set det.

At bruge din adgangsnøgle til at logge ind på et websted er også en problemfri oplevelse, da du vælger den konto, du vil logge ind på, og derefter indtaster din skærmlås, når du bliver bedt om det. Det er alt, du skal gøre. Disse adgangsnøgler synkroniseres også via Googles Password Manager, så du ikke bliver ladt i stikken, hvis din telefon bliver væk eller stjålet.

About Anders Buhl 977 Articles
Anders Buhl er manden bag Tech Til Alle. Anders har en baggrund i kommunikation og har derudover tidligere arbejdet med Apple-produkter. Han har en stor interesse inden for mange områder af teknologi og har skrevet om tech og forbrugerelektronik i mange år.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.