Foldbar iPhone er tættere på end nogensinde, da Apple har indgivet nyt patent

iPhone Flip

Apple har fået patentgodkendelse på en mobilenhed, der ligner en foldbar version af en iPhone. Patentet med titlen “Electronic Devices With Display and Touch Sensor Structures” beskriver det mulige design af Apples første indtog på det foldbare marked.

Med et clamshell-design som Samsung Galaxy Z Fold 4 beskriver patentet, hvordan “skærmlag og berøringssensorlag kan overlappes af kabinetvægge i en foldeenhed”, og også hvordan “et berøringssensorlag og skærmlag kan strække sig under glasset lag med buede sidevægge. Et berøringssensorlag kan også strække sig under bagvæggen.” I virkelige termer antyder dette, at vi kunne se hele ydersiden af telefonens krop have berøringsskærm eller berøringskapacitet.

Patentet antyder også, at siderne af denne potentielle iPhone Flip kan afvige fra Samsungs indsats. Galaxy Z Fold 4 har fysiske lydstyrke- og kameraknapper, hvorimod Apples patent beskriver enhedens vægge som rummer “berøringsfølsomme” lag, der i stedet kunne styre kameraet og lydstyrken med bevægelser. Dette kan styres fra enhver side af telefonen, praktisk til foldningsenheder, der kan orienteres på mange forskellige måder.

Patentet giver ikke nogen mulige dimensioner for enheden eller skærmen, hvor Ming-Chi Kuo har foreslået den kunne være så stor som 9 tommer, mens andre mener, at den kunne være en 7,5 tommer LG OLED-skærm. Interessant nok beskriver patentet sig selv som en fortsættelse af en patentansøgning fra 2016, så det er klart, at denne overgang til foldbare modeller sandsynligvis ikke er nogen hurtig beslutning fra Apple.

Hvornår kunne vi se en foldbar iPhone

Der har været modstridende rapporter om frigivelsen af en foldbar iPhone. Ming-Chi Kuo mener, at vi ikke vil have sådan en iPhone før 2025, mens displayanalytiker Ross Young foreslog en 2023-udgivelse kunne være mulig, men 2024 virker mere sandsynligt.

Vi kunne faktisk endda se en foldbar iPad ankomme før en telefon, omend til en iøjnefaldende pris på $2.500. Virkeligheden er, at med Apple, der venter længe på at komme ind på foldemarkedet, bliver det nødt til at få sin første enhed på pengene, hvis det vil forstyrre Samsungs dominans i sektoren.

About Anders Buhl 971 Articles
Anders Buhl er manden bag Tech Til Alle. Anders har en baggrund i kommunikation og har derudover tidligere arbejdet med Apple-produkter. Han har en stor interesse inden for mange områder af teknologi og har skrevet om tech og forbrugerelektronik i mange år.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.