Test: Google Nest Mini: Bedre lyd til samme gode pris

Google Nest Mini test
Fordele
 • God lydkvalitet
 • Passer overalt
 • Hurtig til at svare
 • Fungerer med andet smart home udstyr
 • Prisvenlig
Ulemper
 • Kablet er ikke langt nok
 • Ingen 3,5 mm lydudgang

Google brugte ikke særlig meget tid på at tale om Google Nest Mini, da den blev lanceret første gang, og det er nemt at se hvorfor. Den ser ikke meget anderledes ud end originalen, og den inkluderer ikke engang en 3,5 mm-indgang – den eneste store funktion, der ikke er med fra den første Home Mini.

Google insisterer dog på, at Google Nest Mini repræsenterer mere end blot et navneskifte og en let opdatering. De siger faktisk, at deres seneste smarte højttaler er blevet redesignet internt “fra bunden” for at levere bedre lydkvalitet, mere følsom stemmegenkendelse og hurtigere Google Assistant-svar. Og jeg sådan set enig. Hvis du gerne vil have en Google Assistant-smarthøjttalere uden at bryde banken, er den nye og forbedrede Google Nest Mini en fantastisk mulighed.

Google Nest Mini: Hvad du behøver at vide

Google Nest Mini test

Google Nest Mini kan sådan set udføre alle de samme opgaver som Home Mini. Det er Googles rival til Amazon Echo Dot, og ligesom den Alexa-aktiverede højttaler kan den besvare alle mulige spørgsmål og forespørgsler.

Du kan spørge den om alt, hvad du kan lide, lige fra vejret, fakta og tal eller nyheder. Du kan bede den om at fortælle dig en vittighed, hvis du vil, eller spille musik. Og du kan også bruge Nest Mini til at styre smartenheder, lige fra pærer til termostater. Det er en fantastisk lille højttaler med næsten magiske kræfter.

Det er dog vigtigt at bemærke, at Google Nest Mini ikke er en Bluetooth-højttaler – du skal oprette forbindelse til internettet via dit Wi-Fi-hjem – og den har ikke et batteri. Hvis du leder efter en højttaler til at bære rundt i huset med dig eller lytte til i haven, er det ikke det.

Google Nest Mini: Pris og konkurrenter

Når det kommer til billige smart højttalere har Google Nest Mini ikke den store konkurrence. Du har 5. generation af Amazon Echo Dot, normalt prissat til omkring 350 kr., Echo Dot med ur til lidt mere, der har et digitalt ur på siden.

Det er omtrent det, hvad angår smarte højttalere under 500 kr. Der er andre tredjepartshøjttalere, du kan købe, såsom Sonos One og Sonos Move, som understøtter både Alexa og Google Assistant, men selvom disse har bedre lydkvalitet, så er de dog også noget dyrere.

Hvis du derimod er allerede er inde i Apples økosystem, kunne Apple HomePod mini være en mulighed.

Google Nest Mini: Funktioner og lydkvalitet

Som jeg har sagt ovenfor, så er denne Nest Mini så fysisk identisk med Home Mini, at du ikke ville kunne skelne de to fra hinanden, hvis de begge var på bordet foran dig. Der er en ny farve – en lyseblå “Sky” – men bortset fra det har de udseendet ikke ændret sig.

Begge er beklædt med farvet, tekstureret stof, nu fremstillet af genbrugte plastikflasker. Der er igen en mikrofon-sluk-kontakt på kanten og ingen af dem har en 3,5 mm udgang. Det er rigtigt, Google har stadig ikke tilføjet et 3,5 mm stik til deres nye Nest Mini. Uanset hvor meget smartere den er, og Googles smarte højttalere er klogere end Amazons, betyder det, at du aldrig kan bruge Nest Mini til at tilføje stemmestyring til et ældre Hi-Fi-system eller højttaler af bedre kvalitet.

Google Nest Mini anmeldelse

Alligevel er der masser af nye ting her, selvom det meste er lidt gemt væk. Den første er den mest oplagte: Ud over de fire LED’er, der er under stoffet og lyser, når du rører ved højttaleren eller taler til den, har Nest Mini et nyt par LED’er, en på hver side af højttaleren, der lyser op for at vise, hvor du trykker på den for at justere lydstyrken. Det er en praktisk ændring, men ikke særlig revolutionerende.

Indvendigt er de nye funktioner lidt større, og den første vedrører lydkvalitet. Selvom selve højttalerdriveren er den samme, er forstærkningen bagved blevet opgraderet, hvilket giver mere bas og stærkere lydoutput end før. Det er velkomment, især da Echo Dots lydkvalitet var så langt foran den.

Forvent dog ikke mirakler. Selvom Nest Mini faktisk lyder bedre end originalen – den er mere kraftfuld og fyldig – kan den stadig ikke matche det mere afbalancerede output fra Amazons Echo, som stadig har overtaget her.

Der er dog andre nye muligheder udover LED’erne og forstærket lydkvalitet, og disse begynder med en forbedring af stemmegenkendelsens ydeevne. Dette er til dels drevet af en ekstra, tredje mikrofon, som hjælper med at filtrere uvedkommende støj fra bedre end den originale Home Minis dobbelte mikrofoner. Der er også en ny dedikeret maskinlæringschip inde i Google Nest Home Mini. Dette fremskynder lidt hurtigere svar, og flytter nogle kernegenkendelsesopgaver ud af skyen og inde i selve højttaleren.

Resultatet er en mere naturlig følelsesoplevelse, der føles et strejf mere samtaleagtig. Vi taler ikke om en massiv ændring her, men det er et skridt i den rigtige retning for Google Nest Mini.

En sidste ting. Hvis du vender højttaleren om, vil du se en sidste forbedring: et lille skruehul, der gør det muligt at vægmontere Google Nest Mini. Det er meget pænt, men husk, at du stadig skal føre et strømkabel til højttaleren, selvom du monterer den permanent et sted.

Google Nest Mini anmeldelse: Bedømmelse

Nest Mini er da en velkommen opgradering og også interessant. Det ekstra kraft indeni vil sandsynligvis betyde, at den er bedre rustet til fremtidige Google Assistant-opgraderinger, og den lyder nu bedre, registrerer din stemme mere pålideligt og med større skarphed end før. Når alt skal være alt, så er dette dog ikke den mest spændende opgradering vi har set.

Et par nye LED’er, muligheden for at vægmontere tingen og en ny farve vil ikke få nogen til at ønske sig en Nest Mini, hvis de ikke havde ønsket en tidligere. Og der er heller ikke meget her til at overtale Alexa-konverterende til at skifte.

Dog har Google i det mindste ikke sat prisen op: Google Nest Mini forbliver det samme som før – og det er fortsat den billigste måde at komme ind i verdenen af Google Assistant-baserede smarthøjttalere. Hvis det er det, du ønsker og ikke har haft en før er det en glimmerende måde at komme ind som førstegangsbruger.

Ofte stillede spørgsmål om Google Nest Mini

 1. Hvad er Google Nest Mini? Google Nest Mini er anden generation af Googles lille smart højttaler, som blev lanceret som en efterfølger til Google Home Mini. Den indeholder den indbyggede Google Assistent, som gør det muligt for brugerne at styre smart home-enheder, stille spørgsmål, afspille musik og meget mere.
 2. Hvordan adskiller Nest Mini sig fra Google Home Mini? Nest Mini har bedre lydkvalitet, hurtigere ydeevne, et vægmonteringshul på bagsiden og er lavet af mere miljøvenlige materialer sammenlignet med Google Home Mini.
 3. Hvordan opsætter jeg min Google Nest Mini? For at opsætte din Nest Mini skal du have Google Home-appen installeret på din smartphone eller tablet. Tænd for din Nest Mini, forbind den til dit Wi-Fi-netværk via appen og følg vejledningen.
 4. Kan jeg bruge Nest Mini uden Wi-Fi? Selvom nogle funktioner kan virke uden Wi-Fi (f.eks. som en enkel Bluetooth-højttaler), kræver de fleste af de smarte funktioner en stabil Wi-Fi-forbindelse.
 5. Understøtter Nest Mini Bluetooth? Ja, Google Nest Mini har Bluetooth-funktionalitet, så du kan forbinde den med andre Bluetooth-enheder og afspille lyd.
 6. Hvilke tjenester er kompatible med Google Nest Mini? Google Nest Mini er kompatibel med en række musik- og streamingtjenester, herunder YouTube Music, Spotify, Google Play Musik og mange andre.
 7. Kan jeg foretage opkald med Google Nest Mini? Ja, i de lande hvor funktionen er tilgængelig, kan du foretage og modtage håndfri opkald ved hjælp af din Nest Mini.
 8. Er Google Nest Mini sikkert at bruge? Google har sikkerhedsforanstaltninger på plads for at beskytte dine data. Husk dog altid at gennemgå indstillingerne og tilpasse dem efter dit eget privatlivsbehov.
 9. Hvordan nulstiller jeg Google Nest Mini? På enhedens underside er der en knap. For at nulstille enheden skal du holde denne knap nede, indtil du hører en lydbekræftelse, der indikerer, at enheden er blevet nulstillet.
 10. Kan jeg tilslutte flere Nest Mini-enheder i mit hjem? Ja, du kan have flere Nest Mini-enheder i dit hjem og forbinde dem for at skabe et multiroom-lydsystem.
About Anders Buhl 971 Articles
Anders Buhl er manden bag Tech Til Alle. Anders har en baggrund i kommunikation og har derudover tidligere arbejdet med Apple-produkter. Han har en stor interesse inden for mange områder af teknologi og har skrevet om tech og forbrugerelektronik i mange år.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.