Test: Apple HomePod mini – en fantastisk smart højttaler til iPhone-brugere

Apple HomePod mini test
Fordele
  • Lækkert design
  • God lydkvalitet for dens størrelse
  • Nem opsætning
Ulemper
  • Ingen direkte Spotify-integration
  • Smart home-funktionerne kunne forbedres

Smart home-teknologi er næsten overalt, men hvis du ønsker at tilføje noget af dette til dit hjem, kan det være lidt skræmmende at finde ud af, og det kan kræve noget arbejde at sætte sig ind i. Heldigvis har iPhone-brugere Apple HomePod mini som en nem at bruge mulighed. Denne smarte højttaler passer perfekt ind i enhver Apple-fans hjem takket være dens slanke design og kompatibilitet med Apple-enheder.

Ingen højttaler er dog perfekt, og HomePod mini har bestemt sine ulemper. Du bør altid overveje fordele og ulemper ved en smart højttaler, især hvis du planlægger at investere i flere til dit hjem. Vi har testet Apple HomePod mini, og kan nu fortælle dig i vores anmeldelse, om den er investeringen værd.

Hvad er Apple HomePod mini?

HomePod mini er den lille udgave af Apple HomePod (2. generation), der for nylig erstattede den originale HomePod. Denne smarte højttaler udfører stemmekommandoer via Siri. Siri kan besvare dine spørgsmål, indstille påmindelser, sende beskeder og læse nyhederne. Den kan også styre dit smarte hjem og udføre kommandoer til at styre dit hus termostat.

Derudover er denne avancerede kugle også en højttaler. Den kan streame musik fra tjenester som Apple Music eller andre lydmedier fra din iPhone. Hvis du har flere Apple HomePod-enheder, kan du forbinde dem til stereoafspilning eller lyd i flere rum for at fylde dit hus med synkroniseret lyd. Når du har et HomePod-økosystem mellem rummene i dit hus, kan du bruge højttalerne eller din iPhone til at sende intercom-beskeder til alle værelser eller nogle af rummene eller til bestemte rum.

Apple HomePod mini er ca. 10 cm bred, og kunne minde lidt om en bold i sit design. Den er belagt med et akustisk transparent stof. Mens højttalerens konstruktion er solid, så kommer der nemt pletter på det hvide stof (men du kan altid få en anden variant i stedet).

Hvem skal anskaffe sig Apple HomePod mini?

Enhver, der investerer i Apples økosystem, bør overveje denne kompakte smarte højttaler. Den kræver en iOS- eller iPadOS-enhed for at fungere og forbindes til alle dine Apple-enheder. Du kan også bruge HomePod mini til at styre andet Apple HomeKit-tilbehør. En af de største fordele ved at vælge HomePod Mini frem for andre smarte højttalere er at få direkte Siri-adgang. I lighed med at bruge AirPods Pro 2, er alt, hvad du skal gøre, at sige “Hej, Siri”, og Siri vil tage imod din anmodning – selvom højttaleren spiller musik.

Opsætning af Apple HomePod mini

Første gang du tilslutter Apple HomePod mini til væggen, hvirvler et hvidt lys rundt om touchpad’en, og højttaleren laver en startlyd. Du skal bruge en iPhone eller iPad med den seneste iOS- eller iPadOS-version for at opsætte HomePod mini, hvilket kun tager et par sekunder.

Når du låser din iPhone op i nærheden af højttaleren, dukker et kort op på skærmen med prompter, der leder dig gennem opsætningsprocessen. Ved at klikke på knappen kommer du til Home-appen, og Siri vil opfordre dig til at teste de forskellige smarte kommandoer.

Sådan styrer du Apple HomePod mini

“Hej, Siri,” er alt hvad du behøver for at tage kontrol over Apple HomePod mini og alle dens funktioner. Et hvirvlende lysshow vises på touchpad’en, når Siri er aktiveret, og når musikken afspilles, lyser den hvidt. Højttaleren rummer fire mikrofoner, som virker, selv når medier brager med fuld lydstyrke. Hvis du ikke vil anstrenge din stemme for at ringe efter Siri, skal du bruge touchpad’en som kontrolpanel.

Her er en tabel, der dækker Apple HomePod mini-kontrollerne:

Tryk på midtenSpil/pause musik eller Siri
Dobbelttryk på midtenSpring over
Tredobbelt tryk i midtenGå tilbage
Tryk og hold på midtenSiri
Tryk eller hold + eller – nedeLydstyrke op/ned

Sådan forbinder du Apple HomePod mini til din enhed

Apple HomePod mini bruger 802.11n Wi-Fi, så din telefon eller bærbare computer skal være på det samme netværk. Højtaleren bruger internettet til at besvare dine spørgsmål og streame medier.

Med andre Apple-enheder under den samme iCloud-konto kan du bruge peer-to-peer AirPlay, selvom dit internet er offline. (Produkterne skal have været knyttet til den samme konto, før de går offline.) Du kan ikke sende lyd direkte til HomePod mini via Bluetooth, men den bruger Bluetooth 5.0 til Apple AirPlay og Handoff. Mens din telefon afspiller musik, kan du holde den tæt på HomePod mini for at overføre outputenheder; lyden begynder at spille gennem højttaleren i stedet for din telefon.

Denne funktion kan irritere nogle lyttere, fordi hvis din telefon er lige tæt nok på, at HomePod mini kan genkende den (~30 cm), men lige langt nok til, at der ikke kan oprettes forbindelse, vil din telefon vibrere og give dig besked om at flytte den tættere på højttaleren til Handoff.

Streaming af musik til HomePod mini

For at streame musik til HomePod mini skal du have et abonnement på en tjeneste som Apple Music eller Spotify. Apple Music, Apple Podcasts og endda nogle tredjepartstjenester integreres direkte i HomePod mini. Du kan også spille FM-radio ved hjælp af HomePod mini. Med HomePods økosystem i dit hus, kan du instruere Siri til at afspille musik over én HomePod, alle HomePods i dit hus eller blot nogle få af dem.

For at streame lyd fra Spotify gennem højttaleren skal du gå ind på siden “Enheder” på Spotify-afspilleren og vælge HomePod mini. Forbindelsen mellem iPhone og HomePod er generelt stabil, men jeg oplevede et par afspilningsfejl. Fordi Spotify ikke kan integreres direkte med HomePod, var der et tilfælde, hvor højttaleren pludselig stoppede med at streame min musik gennem Spotify og forsøgte at skifte til streaming af musik fra Apple Music.

Apple HomePod mini lyd

HomePod Mini er en ret lille ting. Jeg var skeptisk over, hvordan lydkvaliteten ville være, da højttaleren er omtrent på størrelse med et granatæble, men HomePod Mini var en virkelig behagelig overraskelse.

Jeg testede to HomePod Mini’er sammen – jeg satte den ene i mit arbejdsværelse og den anden i min større stue. På trods af forskellen i rummenes størrelse, havde ingen af højttalerne problemer med at nå alle afkroge takket være dens 360-graders akustiske bølgeleder. Den er også hjemsted for Apples S5-chip, som ifølge teknologigiganten gør det muligt for computerlyd at levere afbalanceret lyd ved enhver lydstyrke.

Det lyder fancy, men hvad betyder det i praksis? Efter min erfaring betød det sprød lyd med solid bas i hele rummet og næsten ikke-eksisterende forvrængning ved høje lydstyrker. Slet ikke dårligt for en højttaler af HomePod Minis lille statur.

Hvad er alternativerne til Apple HomePod mini?

Hvis Apple HomePod minis mangel på en mute-knap irriterer dig, kan du overveje et par alternativer. Amazon Echo (Gen. 4) bruger Alexa-assistenten og har et lignende design som HomePod mini. Den har en mute-knap placeret bekvemt på toppen af højttaleren, og et LED-ringlys i bunden af højttaleren, der lyser rødt, når den er slået fra. Højttaleren er en smule større end HomePod mini, og den rummer to diskanthøjttalere og en woofer for højere output. Alexa-assistenten er ikke så forskellig fra Siri, bortset fra at den er mere kompatibel med Amazon-produkter og -tjenester som Amazon Firestick og Amazon Music end Apple.

Det er det samme med Google Nest Audio – hvis du ønsker direkte YouTube Music-integration eller adgang til funktioner som Chromecast, bør du gå med Google-højttaleren. Nest Audio har også en mute-knap, og højttaleren bekræfter mundtligt, at den er slået fra, hver gang du trykker på den. Der er et par specielle funktioner inkluderet i Nest Audio, såsom Ambient IQ, som automatisk justerer lydstyrken på din lyd afhængigt af det omgivende støjniveau. Du får også Media EQ, som justerer lydsignaturen for afspilning afhængigt af typen af mediestreaming. Disse funktioner hjælper Nest Audio med at skille sig ud som en højttaler, der prioriterer lydkvalitet.

Alle tre højttalere udfører stort set de samme funktioner. Den største forskel mellem produkterne ligger i deres respektive smarte assistenter, som sandsynligvis vil være det, du baserer det meste af din købsbeslutning på. Hvis du er interesseret i en større højttaler, kan Apple HomePod (2. generation) være en mulighed.

Skal du købe Apple HomePod mini?

Apple HomePod mini er en fremragende smart højttaler på begynderniveau. Enhver, der er fortrolig med en iPhone, bør ikke have noget problem med at opsætte og kontrollere den. Spotify-streaming er endnu ikke perfekt med HomePod, men dette er ikke overraskende i betragtning af, hvordan Apple laver sine produkter til sine produkter. Kun inkarnerede Apple-fans, der lytter til Apple Music, tjekker tiden på et Apple Watch og tager telefonopkald på deres AirPods Pro, bør få denne højttaler.

Da højttaleren integreres så godt med iPhone, hvis du skifter fra et standard hjem til et smart hjem og investerer i et par HomePod mini’er, er det nemt at justere din opsætning til at udføre daglige opgaver. Du og dine bofæller kan sende samtaleanlægsbeskeder, streame musik i hele huset og få adgang til Siri for at løse alt, hvad du har på hjertet.

Ofte stillede spørgsmål om Apple HomePod mini

Fungerer Apple HomePod mini som en bluetooth Apple TV højttaler?

Ja, du kan bruge Apple TV til at afspille lyd i hele dit hus til forskellige hovedtelefoner. Dette fungerer også med højttalere som HomePod og andre AirPlay 2-produkter på samme Wi-Fi som dit Apple TV.

Har HomePod Mini et batteri?

Nej, HomePod mini skal tilsluttes en stikkontakt.

hvordan tænder og slukker du for HomePod Mini?

Du behøver ikke at “tænde” HomePod mini for at bruge den. Snarere, når du først tilslutter den, er den altid tændt og venter på at høre “opvågnings”-sætningen “Hej, Siri.” På samme måde er den eneste måde at “slukke” for HomePod mini ved at tage stikket ud, men du kan også slå mikrofonen fra, så den ikke aktivt lytter efter frasen.

Kan man snakke dansk til Apple HomePod?

Ja, i forbindelse med udgivelsen af tvOS og Homepod OS 16.2, blev det muligt at snakke dansk til Siri, så du kan nu både gøre det med HomePod og Apple TV.

About Anders Buhl 970 Articles
Anders Buhl er manden bag Tech Til Alle. Anders har en baggrund i kommunikation og har derudover tidligere arbejdet med Apple-produkter. Han har en stor interesse inden for mange områder af teknologi og har skrevet om tech og forbrugerelektronik i mange år.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.