Google Pixel Tablet eller Apple iPad: Hvad er forskellen?

Google Pixel Tablet eller Apple iPad

Google annoncerede en række enheder under deres I/O-udviklerkonference i maj, herunder ikke kun deres første foldeenhed og en anden fremragende mellemklassesmartphone i Pixel 7a, men også en Android-tablet med et par ekstra funktioner i form af Pixel-tabletten.

Vi har sammenlignet forskellene mellem Pixel Tablet og Samsung Galaxy Tab S8 tabletten i en separat artikel, men her fokuserer vi på, hvordan Pixel Tablet sammenlignes med Apple iPad. Vi har brugt standard iPad (10. generation) til sammenligning, selvom der selvfølgelig er en række iPad muligheder, som vi alle har sammenlignet med hinanden i vores hvilken iPad der er bedst til dig.

Pris, specifikationer og tilgængelighed

Google Pixel-tabletten starter ved 5.299 kroner med 128 GB. Den kommer i farverne Porcelain (råhvid) og Hazel (grågrøn), og den er tilgængelig globalt fra den 10. maj. Prisen på Google Pixel-tabletten placerer den i samme kategori som Apple iPad (10. generation), som starter ved 4.499 kr. med 64 GB og 5.999 kr. med 256 GB og kommer i fire farvemuligheder af blå, pink, sølv og gul.

Google Pixel TabletApple iPad (2022)
MærkeGoogleApple
Lagerplads128GB / 256GB64 / 256GB
CPUGoogle Tensor G2Apple A14 Bionic
Operativ systemAndroid 13iPadOS 16
BatteriOp til 12 timerOp til 10 timer
IndgangeUSB-C kunUSB-C
Kamera (Bag, front)8MP f/2.0 bagside / 8MP f/2.0 frontlandskab12MP f/1.8 bagpå, 12MP f/2.4 frontlandskab
Skærm (størrelse, opløsning)10.95-tommer, 2560 x 1600, 500 nits, LCD10.9-tommer Liquid Retina,
2360 x 1640 pixels, 264ppi, 500nits
Mål258 x 169 x 8.1mm, 493g248.6 x 179.5 x 7mm, 477g
FarverPorcelain (råhvid) og Hazel (grågrøn)Blå, pink, sølv og gul

Design

Google Pixel Tablet er ikke den første tablet fra Google, selvom den har en anden tilgang til, hvad virksomheden har gjort tidligere. Det er lidt af en to-i-en enhed, og enhver, der har set eller har Nest Hub Max, vil helt sikkert se en lighed. Selve tabletten er kun en del af købet, med en stor skærm med uniformerede rammer rundt om den. Der er et kamera placeret centralt i toppen af en af kanterne i liggende format, mens bagsiden har en enkelt kameralinse i øverste hjørne.

Google Pixel-tablet

På kanten er der en tænd/sluk-knap med en fingeraftrykssensor indbygget, og du finder også en volumenknap, mens opladningen foregår via USB-C. Der er også et firebens tilbehørsstik. Dette giver mulighed for opladning, dataoverførsel og lydoutput, og det gør det også muligt for Pixel Tablet at oprette forbindelse til den anden del af købet, som er Charging Speaker Dock, der følger med Pixel Tablet.

Charging Speaker Dock matcher farven til Pixel-tabletten, og den tilbyder en materialebeklædt base, der ligner en flot kontrast til den nano-keramiske belægning med et blødt mat look, som selve tabletten tilbyder. Docken holder også Pixel-tabletten opladet hele tiden, mens den fungerer som en højttaler, og det er her, når Pixel-tabletten er docket, at du måske bemærker ligheden med Nest Hub Max, hvis du er bekendt med enheden.

Apple iPad (10. generation) har i mellemtiden en aluminiumskonstruktion, der er dejlig og slank samt let. Det er en fantastisk enhed til at bære rundt på, og farvemulighederne betyder, at du kan vælge seriøs eller lidt sjovere, afhængigt af om du vil bruge din enhed som en arbejdsenhed eller en familieenhed, for eksempel.

Ligesom Pixel-tabletten har den uniformerede rammer omkring skærmen, og der er også et frontkamera placeret på kanten af iPad (10. generation), når den er i liggende form – noget, der er unikt for denne specifikke iPad-model. På bagsiden er der et enkelt objektivkamera i øverste hjørne, placeret ude af vejen, mens tænd/sluk-knappen med Touch ID-fingeraftrykssensoren sidder på kanten. Der er også en Smart Connector på iPad (10. generation), som giver mulighed for tilslutning af nogle af de bedste tablet-tastature, og opladning foregår via USB-C, selvom der ikke er nogen tilsvarende opladningshøjttalerdocking som Pixel Tablet tilbyder.

Skærm

Google Pixel-tabletten har en 10,95-tommer LCD-skærm om bord, som tilbyder en pixelopløsning på 2560 x 1600 pixels, hvilket giver en pixeltæthed på 276ppi. Der tilbydes et billedformat på 16:10, og du finder også, hvad Google kalder en anti-snavs-belægning på Pixel-tabletten. Andre steder er der en maksimal lysstyrke på 500 nits, og Pixel Tablet understøtter USI 2.0 stylus-penne.

Apple iPad (10. generation) har en 10,9-tommer Liquid Retina-skærm, som også er et LCD-panel, så med hensyn til skærmstørrelse og skærmteknologi er Pixel Tablet og iPad (10. generation) stort set på niveau. Der er en opløsning på 2360 x 1640 pixel ombord på iPad, som leverer en pixeltæthed på 264ppi, så lidt lavere end Pixel-tabletten, selvom dette ikke er en forskel, det menneskelige øje ville være i stand til at se.

Ligesom Pixel Tablet har iPad (10. generation) en belægning der afviser fingeraftryk, og den har også en lysstyrke på 500nits. Der er også understøttelse af den første generation af Apple Pencil, så begge disse tablets tilbyder mange af de samme funktioner inden for denne afdeling.

Hardware og kamera

Google Pixel Tablet kører på Googles egen Tensor G2 chip, som er den samme chip, som du finder i Google Pixel 7 Pro, Pixel 7 og den seneste Pixel 7a smartphone. Det er en kraftfuld platform, og den understøttes af Titan M2 sikkerhedscoprocessor, sammen med minimum fem års sikkerhedsopdateringer, kamera- og mikrofonskift og anti-phishing og anti-malware beskyttelse. Lagermuligheder er 128 GB og 256 GB.

Apple iPad (10. generation) kører på virksomhedens A14 Bionic-chip, der har en 6-core CPU, 4-core GPU og en 16-core Neural Engine. Endnu en gang er det en meget kraftfuld chip, der ikke har problemer med at udføre daglige opgaver, såvel som mere krævende. Ligesom Google tager Apple også sikkerhed ret seriøst, selvom der ikke er nogen muligheder for bevidst at slukke for kameraet eller mikrofonen. Lagermuligheder er 64 GB og 256 GB, så basislageret er lavere end Pixel Tablet, selvom dette også afspejles i prisen.

Sådan opdaterer du en iPad

Med hensyn til kameratilbuddene har Google Pixel Tablet et 8-megapixel kamera med 1,12µm pixels og en blænde på f/2,0 for både front og bag. Der er en række Pixel-kamerafunktioner ombord, som du ville håbe, med Magic Eraser, Photo Unblur og Night Sight. Både front- og bagkameraet er i stand til 1080p videooptagelse ved 30fps.

Apple iPad (10. generation) har til sammenligning et 12 megapixel bagkamera med f/1.8 blænde, mens frontkameraet er en 12 megapixel sensor med f/2.4 blænde. Der er også et par funktioner ombord her, inklusive Center Stage, hvor frontkameraet vil spore dig under et videoopkald for at holde dig inden for rammen, selvom du bevæger dig rundt i rummet, svarende til hvad Google også tilbyder. Det bagerste kamera tilbyder 4K-videooptagelse op til 60fps, mens frontkameraet tilbyder op til 1080p ved 60fps.

Når det kommer til batteri, lover Google Pixel Tablet op til 12 timers videostreaming, hvilket er et par timer længere, end Apple lover fra sin iPad (10. generation), der ligger på omkring 10. Vi har ikke testet Pixel Tablet endnu, så i øjeblikket er det ikke klart, om denne påstand også er virkeligheden, men de 10 timer for iPad (10. generation) passer meget godt. Begge har dog USB-C-opladning, som vi nævnte, så det er ganske simpelt at lade dem op.

Software og funktioner

Selvom de er ens med hensyn til deres generelle specifikationer, kører Google Pixel Tablet og Apple iPad (10. generation) helt forskellige operativsystemer. Pixel Tablet er en Android-tablet, der leverer en ren Android-oplevelse med en række ekstra funktioner som Hub Mode.

Dette giver Pixel Tablet et ekstra niveau af funktionalitet, og fungerer ikke kun som en standard Android-tablet, som du kan bruge til at arbejde, se, spille spil eller foretage videoopkald, men du kan også nemt styre dit smarte hjem. One Dock leveres med Pixel Tablet, men du kan også købe Dock separat, så du kan flytte din Pixel Tablet rundt i dit hjem.

Når du er i Hub Mode, kan du ikke kun styre dine kompatible smartenheder til hjemmet, som du kan med Nest Hub og Nest Hub Max, men du kan også bruge Pixel Tablet som en digital fotoramme, få svar via Google Assistant og afspille musik gennem Dock og dens integrerede fuld-range højttaler. Hvad angår andre funktioner, har Google Pixel Tablet Google TV-appen indbygget sammen med Google Chromecast, så du kan caste musik og videoer fra din Pixel-telefon til din dockede tablet med blot et par tryk.

Apple iPad kører i mellemtiden på iPadOS 16, og med det kommer en række fantastiske funktioner, herunder strålende multi-tasking-funktioner, en ren og brugervenlig grænseflade og evnen til at gøre det samme som Pixel-tabletten, så vidt du kan bruge iPad’en til at arbejde, se, spille spil og foretage videoopkald. Apple har Home-appen, som giver dig mulighed for at styre kompatible smart home-enheder, selvom Pixel-tabletten har fordelen her, da der ikke er nogen dockingstation til iPad’en, som vi nævnte, og heller ikke en bestemt smart-home-kontroltilstand, hvilket den helt sikkert kunne drage nytte af. Du får dog andre fordele med iPad, såsom flere apps, der er optimeret til den større skærm, ligesom apps som Final Cut Pro og Logic Pro også er en mulighed, for eksempel.

Google Pixel Tablet eller Apple iPad: Konklusion

Det er egentlig ikke et spørgsmål om, hvad der er bedst af Google Pixel Tablet og Apple iPad (10. generation), men mere et spørgsmål om, hvilken der passer bedst til dig, dit hjem og de enheder, du har. Hvis du allerede har Pixel-enheder i dit hjem, giver Pixel-tabletten mening, da den burde fungere problemfrit med disse enheder. Det er også en fantastisk mulighed for dem, der leder efter en tablet, men også en enhed, der kan fungere som en smart home-hub uden at kræve yderligere enheder, såsom Nest Hub eller Nest Hub Max.

Det samme gælder dog for iPad. Hvis du allerede har Apple-enheder, er det den iPad, du vil have ud af disse to tablets, da den vil spille godt sammen med din anden teknologi, samtidig med at den tilbyder en fantastisk oplevelse. Der er ingen hjemmehub-tilstand på iPad, så det er værd at huske på, selvom du får nogle fantastiske multitasking-funktioner og et væld af optimerede apps, der betyder, at iPad har masser af potentiale og er i stand til det meste, du måske vil kaste dig over.

About Anders Buhl 973 Articles
Anders Buhl er manden bag Tech Til Alle. Anders har en baggrund i kommunikation og har derudover tidligere arbejdet med Apple-produkter. Han har en stor interesse inden for mange områder af teknologi og har skrevet om tech og forbrugerelektronik i mange år.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.