Google Play har netop udgivet en ny betalingsmulighed til brugere – og det kan gøre dine abonnementer billigere

Google Chrome

Google har annonceret User Choice Billing eller UCB, en måde at lade udviklere fakturere Android-abonnenter i appen. Denne implementering kan resultere i billigere app-abonnementer, da udviklerservicegebyrer til Google vil blive sænket med 4% for brugertransaktioner foretaget i en app.

Den første implementering af dette bliver allerede brugt af Spotify og Bumble, og efterhånden som flere og flere udviklere benytter funktionen, vil du kunne se øgede besparelser på tværs af abonnementer.

I stedet for blot at sende brugere til Google Play Butik for at foretage køb, vil Spotify nu give brugerne mulighed for at betale, som de vil. Brugere kan stadig betale med Google Butik, men vil også kunne betale med et debet- eller kreditkort eller via PayPal. I øjeblikket udgives den første version af denne på udvalgte markeder rundt om i verden, med planer om at blive sendt ud til flere i de kommende uger.

Ifølge en udtalelse fra Google, “Den bedste måde at tilbyde alternativ fakturering for køb i app er at lægge valget i hænderne på brugerne.” Spotifys mål med at bruge UCB er at skabe en retfærdig platform, der muliggør bedre forbrugeroplevelser og også “gør udviklere i stand til at forestille sig, innovere og trives.”

Spotifys beslutning om at samarbejde med Google om dette er en anden måde, hvorpå de skubber tilbage mod app-store gebyrer og regler, specifikt dem, der er fastsat af Apple. Spotify har hævdet, at Apples konkurrenceadfærd har skadet både skabere og forbrugere

Mens Spotify ikke nævnte, om deres priser ville være billigere, hvis de blev købt i appen, har UCB potentialet til at spare brugere penge, fordi Google vil tage mindre af udviklergebyrerne gennem denne abonnementsmetode. Hvis denne indledende implementering viser sig vellykket, kunne flere virksomheder snart bruge funktionen.

About Anders Buhl 970 Articles
Anders Buhl er manden bag Tech Til Alle. Anders har en baggrund i kommunikation og har derudover tidligere arbejdet med Apple-produkter. Han har en stor interesse inden for mange områder af teknologi og har skrevet om tech og forbrugerelektronik i mange år.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.