Her er de hurtigste internetudbydere i Danmark: Danmark stadig top 10 i verden

hurtigste internetudbydere i Danmark

Ookla, skaberen af det berømte SpeedTest-websted og -app, har kørt tallenene igennem og kronet Yousee som det hurtigste mobilselskab i Danmark. Derudover viser virksomhedens rapport, at Hiper er den internetudbyder med de hurtigste fastnet-hastigheder i Danmark.

Median downloadhastigheder hos Yousee var i løbet af tredje kvartal 2023 på hele 131.88 Mbps på moderne chipsæt. Det er et lille fald fra Q2 medianhastigheder, som var på 140.59 Mbps, men det nye tal putter stadig Yousee foran 3 og Telia på de efterfølgende pladser.

hurtigste mobilbredbånd i Danmark

3’s median downloadhastigheder blev registreret til 121.38 Mbps og Telia til 107.77 Mbps. At de tre hurtigste udbydere alle havde medianhastigheder på over 100 Mbps bekræfter Danmarks position som en af mest udviklede lande, når det kommer til hurtigt internet.

Danmark er stadig at finde i top 10 i verden, når det kommer til at have det hurtigste mobilbredbånd (nr. 9) og fastnetbredbånd (nr. 8). Desuden kan København også findes i top 10 (nr. 9), når det kommer til mobilbredbånd og lige uden for top 10 (nr. 13), når det kommer til fastnetbredbånd.

Nu vi snakker fastnetbredbånd, så førte Hiper an med en medianhastighed på 274.54 Mbps, hvilket var en lille øgning i forhold til Q2, hvor medianhastigheden var 268.02 Mbps.

hurtigste fastnet i Danmark

På de næste pladser kom henholdsvis Telenor og Yousee. Telenor fik registreret en medianhastighed på 225.70 Mbps og Yousee fik registreret én på 198.91 Mbps. Der er ingen tvivl om, at Hiper har et stort forspring i forhold til de andre udbydere, og de har noget at indhente, hvilket også er vigtigt, hvis Danmark skal blive ved med at bevare førerpositionen som en af de mest udviklede internetlande.

Det skal desuden nævnes at både Yousee og Hiper har ledt an i alle tre kvartaler i år.

About Anders Buhl 970 Articles
Anders Buhl er manden bag Tech Til Alle. Anders har en baggrund i kommunikation og har derudover tidligere arbejdet med Apple-produkter. Han har en stor interesse inden for mange områder af teknologi og har skrevet om tech og forbrugerelektronik i mange år.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.