Google Pixel 8 vs Google Pixel 7 – alle de største opgraderinger

Google Pixel 8 vs Google Pixel 7

Efter et år fyldt med nasser af lækager og rygter er Google Pixel 8 endelig lanceret. Den har en ny processor, opgraderede kameraer og et lidt ændret design – men er det nok til at være opgraderingen fra Pixel 7 værd?

Uanset om du køber en Pixel for første gang eller vejer omkostningerne ved en opgradering fra din eksisterende Pixel 7 op, så går vi alle forskellene igennem. Her er alt, hvad der er ændret med Googles seneste telefon.

Pris, specifikationer og tilgængelighed

Pixel 7 blev lanceret i oktober 2022 og har været bredt tilgængelig lige siden. Den blev introduceret til 4.999 kr., men vi forventer, at prisen vil falde betydeligt nu, hvor efterfølgeren er ankommet.

Pixel 8 blev lanceret den 4. oktober 2023 til 6.199 kr. og kan købes nu. Det er en ret kraftig prisstigning i forhold til sin forgænger, som umiddelbart ikke gør den mere attraktiv.

Google Pixel 8Google Pixel 7
MærkeGoogleGoogle
ChipGoogle Tensor G3Google Tensor G2
Skærm6,3 tommer, Actua OLED, 2400 x 1080, 428ppi, 60-120Hz, op til 2000nits6,3 tommer, Full HD+, 90Hz, op til 1400nits
Batteri4575mAh4,355 mAh
Operativ SystemAndroid 14Android 13
Dimensioner150.5 x 70.8 x 8.9mm155.6 x 73.2 x 8.7mm
FarverObsidian / Hazel / RoseSnow / Obsidian / Lemongrass
IP RatingIP68IP68
Frontkamera10.5MP10.8MP f/2.2
Bagkamera50MP bred + 12MP ultrabred50MP f/1.9 hoved + 12MP f/2.2 ultra bred
Vægt187g197g
Opladning30W kablet / 12W-18W trådløs30W kablet / 20W trådløs
RAM8GB8GB
Storage128GB / 256GB128GB / 256GB

Design og skærm

Pixel 8 og Pixel 7 har meget lignende design. De har begge Googles signaturforhøjede kamerastang med en metallisk finish og de har de to bagerste linser samlet i et pilleformet vindue med en separat blitzenhed. De mest åbenlyse forskelle er, at linserne er større på den nyere telefon, og hjørnerne på telefonen er mere afrundede.

Læs også: Bedste Android-telefoner lige nu

De har begge samme størrelse skærm, men Pixel 8 krymper rammerne for at reducere telefonens samlede størrelse. Den er lidt tykkere end Pixel 7, men kun med 0,2 mm, så du vil næppe lægge mærke til den i den virkelige verden. Pixel 8 er også omkring 10 gram lettere, hvilket vi altid er glade for at se.

Pixel 8 fås i subtile grå og obsidian sorte farver samt en mere unik Rose-mulighed. Vi regner dog med, at Pixel 7 får prisen for den mest slående farvemulighed med sin dristige lemonfarve. Den fås også i diskrete hvide og sorte muligheder.

Begge telefoner har 6,3-tommer FullHD+-skærme, men Pixel 8’s skærm får en fin opgradering. Den tilbyder adaptive opdateringshastigheder på 60-120Hz sammenlignet med den faste 90Hz opdateringshastighed på Pixel 7. Den er også lysere og kan udsende 2000 nits ved peak sammenlignet med 1400 nits på Pixel 7.

Hardware og ydeevne

Pixel 8 (og 8 Pro) er debuttelefonerne med Googles tredje generations silicium, Tensor G3. Dette skulle give en markant øgning i ydelsen i forhold til Tensor G2-processoren, der findes i Pixel 7.

Hvis du kan lide at spille grafisk intensive mobilspil eller lave ting som videoredigering og billedbehandling på farten, vil du se en fordel, når du vælger den nyere model. Vi mangler stadig at teste Pixel 8 internt, så det er svært at sige præcist, hvor meget bedre G3 yder på dette stadium, men det er helt sikkert en markant forbedring.

Begge modeller kommer med 8 GB RAM, og begge har de samme lagermuligheder på enten 128 GB eller 256 GB. Opladning og batterikrav forbliver også de samme på tværs af begge modeller, med både annoncering over 24 timers batterilevetid og op til 50 procent opladning på 30 minutter ved hjælp af Googles 30W USB-C-oplader.

Kameraer

Pixel 8 eller pixel 7
Kilde: Google

Umiddelbart ser kameraspecifikationerne på disse to telefoner meget ens ud. Pixel 8 tilbyder dog et par vigtige forbedringer i forhold til sin forgænger. Hovedkameraet får en bredere blændeåbning for bedre ydeevne i svagt lys. Den er nu f/1.68 sammenlignet med f/1.85. Begge bruger 50 MP-sensorer, og begge er i stand til Super Res Zoom op til 8x.

12MP ultrabred får et bredere synsfelt på Pixel 8, der tilbyder 125,8 grader i stedet for 114 grader, og den får også autofokus med makrofokuseringsmuligheder. Afhængigt af hvad du kan lide at tage billeder af, kan dette vise sig at være den største enkeltstående opgradering på den nye model.

Selfie-kameraet får mærkeligt nok en lille nedgradering i form af megapixel. Den er nu 10,5 MP i stedet for 10,8 MP. På den anden side tilbyder den et bredere synsfelt, ved 95 grader, sammenlignet med 92,8 grader på Pixel 7. Ingen af dem tilbyder autofokus på deres selfie-kameraer; du bliver nødt til at gå op til den dyrere Pixel 8 Pro for det.

Som sædvanligt kommer de største fordele fra Googles softwarefunktioner, med ting som Audio Magic Eraser til at rense lyden på dine videoklip og Best Take, som giver dig mulighed for at flette gruppebilleder for perfekte resultater hver gang. Disse funktioner er i øjeblikket eksklusive til Pixel 8 og 8 Pro, men vi kan ikke lade være med at spekulere på, om de også vil finde vej til Google Fotos i den nærmeste fremtid.

Google Pixel 8 eller Google Pixel 7: Konklusion

Der er ingen tvivl om, at Pixel 8 er den overlegne telefon, primært på grund af dens nyere processor, men den samlede forskel er ikke så stor, som nogle måske havde håbet. Alligevel giver den forbedrede skærm, kameraopgraderinger og en lille reduktion i størrelse og vægt den en hvis appel.

Problemet er prisen. Med en sådan stigning i forhold til sin forgænger, kan det være mere fornuftigt at vælge den ældre Pixel 7, især hvis prisen begynder at falde. Ligeledes kan det give mere mening at vente på den næste generation, før du opgraderer din eksisterende Pixel 7, da den stadig er en fantastisk enhed i slutningen af 2023.

Når alt kommer til alt er begge telefoner fremragende muligheder. Hvis du kan lide den almindelige Android-oplevelse og Googles AI-drevne computerfotografering, er Pixel 7 og 8 to af de bedste smartphones i den øvre middelklasse, der er tilgængelige i dag.

About Anders Buhl 972 Articles
Anders Buhl er manden bag Tech Til Alle. Anders har en baggrund i kommunikation og har derudover tidligere arbejdet med Apple-produkter. Han har en stor interesse inden for mange områder af teknologi og har skrevet om tech og forbrugerelektronik i mange år.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.