Google Pixel 7 — 5 grunde til at købe og 3 grunde til at springe over

Google Pixel 7

Google Pixel 7 ser ud til at fortsætte med at bygge videre på, hvad Google startede med sidste års Pixel 6-udgivelse – tag en telefon med et andet design end der er udkommet før, og udstyr den med den slags smarte funktioner, der kun kan komme fra en Google-bygget chip. I Pixel 7’s tilfælde er det den nye Tensor G2-chipsæt, som ser ud til at levere nye fotobehandlingsmuligheder og andre AI-inspirerede funktioner, der gør telefonen til en fornøjelse at bruge.

Hvorvidt Pixel 7 lever op til disse mål, må vente, indtil vi har haft mulighed for at anmelde telefonen. (Indtil videre skal vores Pixel 7 og Pixel 7 Pro første håndsindtryk hjælpe dig.) Med Pixel 7-forudbestillinger på vej, skal du dog tage en beslutning nu om, hvorvidt dette er den rigtige telefon at købe.

Vi har taget et kig på den nye telefons tilsyneladende styrker og svagheder for at hjælpe dig med at træffe en tidlig beslutning om, hvorvidt du skal købe eller springe Pixel 7.

Grunde til at købe Pixel 7

Forbedrede kamerafunktioner

Hvis du køber en Pixel-telefon fra Google, forventer du en af de bedste kameratelefoner. Vi bliver nødt til at teste Pixel 7 for at bekræfte, hvor den ender i vores placering, som vil omfatte head-to-head foto face-offs med enheder som iPhone 14. Men på papiret kan vi lide, hvad vi ser.

Kameraopsætningen er stort set den samme, som den var med Pixel 6, med et 50 MP hovedkamera og 12 MP ultravidvinkelobjektiv. Men den ultrabrede sensor er 25% større, end den var før, og den har nu autofokus. Google tilføjede også en makrotilstand, der lader dig tage billeder af objekter med den ultravide linse fra nærbillede. Frontkameraet på Pixel 7 er det samme på Pixel 7 Pro, og det har et bredere synsfelt for at få flere detaljer ind i dine selfies.

Hardwaren er kun en lille af det, der gør Pixel 7 god. Beregningsfotografering hjælper igen Googles telefoner med at skille sig ud fra mængden ved at forbedre Super Res Zoom-funktionen til digital zoom, fremskynde Night Sight-behandlingen og trykke på Tensor-chippen for at skærpe ansigter med en Face Unblur-funktion. På videosiden tilføjer Cinematic Blur et lavt dybdeskarphed til dine videoer for en stilistisk baggrundssløring, og Active Stabilization er på niveau med iPhone 14’s fantastiske Action Mode.

Kort sagt er dette en kraftfuld kameratelefon, hvis funktionssæt rækker ud over kun front- og baglinserne.

Nye Tensor G2-funktioner

Vi nævnte den nye Tensor-chip, og hvordan den forbedrer nogle af Pixel 7’s fotomuligheder. Men Tensor G2, der driver denne nye telefon, gør mere end det. Som med Pixel 6 er Tensor motoren, der driver de smarte funktioner, der gør Pixel så unik blandt smartphones.

Kan du huske Direct My Call fra Pixel 6, hvor du får en telefonbog på skærmen, der hjælper dig med at navigere i de forskellige telefonmenumuligheder under opkald? På Pixel 7 vises denne mappe hurtigere, hvilket bringer dig til den rigtige person hurtigere end nogensinde. I Beskeder-appen kan Tensor transskribere lydbeskeder, hvilket gør dem nemmere at læse i støjende omgivelser. Lydskrivning foreslår automatisk emojis nu, og understøtter flere sprog.

Det er blot et eksempel på, hvad Tensor G2 kan gøre. Pixel 6 har allerede gjort krav på at sætte “smart” i “smartphone”, og Pixel 7 burde gå skridtet videre.

Lysere skærm

Siden Pixel 6 er kommet ud, er telefonernes skærme blevet lysere. Galaxy S22 kan prale af en maksimal lysstyrke på 1.300 nits. Den netop udgivne iPhone 14 Plus kan ramme 1.100 nits. Det er klart, at Pixel 6’s 800 nit ikke er nok længere.

Google siger, at 6,3-tommer Pixel 7-skræmen er 25% lysere end sine forgængere. Det lyder måske ikke af meget, men det burde være et stort nok løft til at gøre Pixel 7’s skærm ret synlig i skarpt sollys.

Mere poleret design

Jeg var en meget stor fan af Pixel 6’s udseende, hvilket hjalp den telefon til at skille sig ud fra andre Android-telefoner. Den vandrette kamerabjælke er dog ikke kun karakteristisk – den forhindrer også din telefon i at vakle, når du sætter den ned med skærmen opad. I en verden af bagkameraer, der stikker ud, adskiller det også Pixel-serien.

Det er fantastisk, at Google beholder det udseende til Pixel 7. Det er endnu bedre, at udseendet er blevet forfinet. Google bruger aluminium til kamerastangen i sin nye model, og denne kamerastang har nu en attraktiv zirconia-blæst aluminiumfinish.

Jeg ville ønske, at Google ville have bevaret det tofarvede design, hvor en smule af telefonens bagside over kamerabjælken fik en lysere nuance, men overordnet set er dette en flot telefon.

En god pris

På trods af alle ovenstående forbedringer har der ikke været nogle prisstigninger hos Pixel 7. Det er første gang Pixel-telefonerne er officielt understøttet i Danmark, og taget i betragtning, af at vi har at gøre med flagskibstelefoner på niveau med de bedste i branchen er prisen i den gode ende. De ligger et pænt stykke under producenter som Apple og Samsung.

Her er priserne på Google Pixel-telefonerne.

  • Pixel 7 Pro, 12 GB RAM / 128 GB lagerplads: 6.999 kroner
  • Pixel 7 Pro, 12 GB RAM / 256 GB lagerplads: 7.799 kroner
  • Pixel 7, 8 GB RAM / 128 GB lagerplads: 4.999 kroner
  • Pixel 7, 8 GB RAM / 256 GB lagerplads:  5.799 kroner

Grunde til at springe Pixel 7 over

Bekymringer om batterilevetid

Der er ingen måde at dække over det: batterilevetiden på Pixel 6 var middelmådig. Sidste års Google-flagskib varede omkring 8 timer i batteritest. En gennemsnitlig smartphone kan holde mere end 1,5 time længere.

Google siger, at Pixel 7 tilbyder batterilevetid hele dagen, og en ekstrem batterisparefunktion giver dig mulighed for at bruge 72 timer. Måske vil vores test bekræfte det. Men det faktum, at Pixel 7s batteri faktisk er mindre end det i Pixel 6 bekymrer os, selvom det nye Tensor G2-chipsæt lover bedre strømeffektivitet end tidligere.

Tensor G2 ydeevne

Når vi taler om Tensor G2, gik Google meget i detaljer om de forskellige oplevelser, den nye chip muliggør. Men det var alarmerende stille om, hvilken slags præstationsgevinster man kunne forvente af det nye chipsæt. Godt nok er fokus for Tensor ikke på rå kraft, men hvordan Tensor Processing Unit udnytter maskinlæring til at pakke en masse smarte ting ind i din Pixel. Men du vil have din smartphone kan holde trit med nogle af de andre top-telefoner derude.

Og lad os vær ærlige, Pixel 6 var ikke rigtig i nærheden af de Android-telefoner, der blev drevet af den nyeste Qualcomm-chip. I Geekbench 5 test, som måler den samlede ydeevne, fulgte Pixel 6 efter Galaxy S22, som kører på et Snapdragon 8 Gen 1-chipsæt.

Qualcomm er siden udkommet med Snapdragon 8 Plus Gen 1, som yderligere udvider ydeevnegabet, og Snapdragon 8 Gen 2 skulle komme til telefoner i starten af 2023. Forhåbentlig vil det vise sig at Pixel 7 med Tensor G2 kan følge med den nyeste og bedste Snapdragon-chip, hvilket ville gøre Pixel 7 nemmere at anbefale. Vi er dog lidt forsigtige lige nu.

Softwaresupport halter bagefter Samsung

Tre års softwareopdateringer – det antal, Google tilbyder for Pixel 7 – plejede at være standarden for Android-telefoner. Men så begyndte Samsung at tilbyde fire års Android-opdateringer til sine flagskibsenheder som Galaxy S og Galaxy Z-serien sammen med nogle Galaxy A mellemtonetelefoner. Det får tre år til at virke lidt nærige, især da Android OS er Googles egen skabelse.

Google leverer allerede langvarig support på sikkerhedssiden, med Pixel 7 garanteret fem år sikkerhedsdækning. Google kan helt sikkert klare et ekstra års softwaresupport for at matche Samsung. Folk holder længere på deres telefoner i disse dage, og telefonproducenter er nødt til at justere deres softwaresupportpolitikker for at afspejle det.

Google Pixel 7 Konklusion

Hvis du vil have en flagskibstelefon, men hader at betale en kæmpe pris for at få den, kan prisen på 4.999 kr. på Pixel 7 måske være svær at modstå. Fotofunktionerne og Tensor-drevne smarts hjælper med at adskille denne telefon, og Pixel 7 adopterer Pixel 6’s fantastiske udseende på en super måde. Enhver, der sætter pris på fotografering, bør i det mindste kraftig overveje Pixel 7.

Der er nogle spørgsmål, som kun test vil kunne besvare – nemlig om batterilevetiden er bedre end før, og hvilken slags dagligdags ydeevne Pixel 7 leverer. Hvis du deler disse bekymringer, bør du vente ved ethvert køb, i det mindste indtil flere data bliver tilgængelige.

About Anders Buhl 970 Articles
Anders Buhl er manden bag Tech Til Alle. Anders har en baggrund i kommunikation og har derudover tidligere arbejdet med Apple-produkter. Han har en stor interesse inden for mange områder af teknologi og har skrevet om tech og forbrugerelektronik i mange år.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.