Hvilket land har mest cyberkriminalitet pr. indbygger?

Hvert år stiger antallet af onlineforbrydelser over hele kloden. Nogle gange bliver folk ofre, fordi de ikke holder ordentlig øje med deres personlige data. Men ofte er det fordi de virksomheder, der indsamler og opbevarer disse data, bliver hacket, hvilket udsætter millioner af potentielle ofre for kriminelle.

Surfshark tog et storstilet kig på cyberkriminalitet, og hvordan det har påvirket hele verden. Ved at bruge oplysninger hentet fra FBI fra 2015 til 2021 (såvel som andre kilder citeret i rapporten) bestemte virksomheden omfanget og tætheden af cyberkriminalitet over hele kloden. (Surfshark definerer “cyberkriminalitetstæthed” som antallet af ofre for cyberkriminalitet pr. 1 million internetbrugere.)

Her er et interessant fund: De 10 lande, der er plaget mest af databrud mellem 2020 og 2021, er angivet i grafikken nedenfor. Du kan se, at USA, med 1.494 berørte internetbrugere per million, er næst efter Storbritannien, som led svimlende 4.783 ofre per million.

Surfshark beregnede også, hvordan forskellige varianter af cyberkriminalitet påvirkede ofrene. I 2021 faldt halvdelen af det samlede antal ofre for en phishing-svindel. Selvom phishing er det mest almindelige svindelnummer, er det dog ikke det dyreste. Investeringssvig var det der førte til klart største tab, med samlede tab tæt på $1,5 milliarder. Det gennemsnitlige tab pr. offer var $70.811.

Tjek hele rapporten for at få flere oplysninger, herunder et interaktivt datasårbarheds-“termometer” og et “encyklopædi” for cyberkriminalitet, der definerer forskellige typer svindel. Læs også vores guide omkring hvordan du finder ud af om din telefon har malware.

About Anders Buhl 970 Articles
Anders Buhl er manden bag Tech Til Alle. Anders har en baggrund i kommunikation og har derudover tidligere arbejdet med Apple-produkter. Han har en stor interesse inden for mange områder af teknologi og har skrevet om tech og forbrugerelektronik i mange år.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.