Samsung Galaxy S23 ser ud til at få et superhurtigt modem næste år

Når Samsung Galaxy S23 kommer næste år, vil den sandsynligvis have Qualcomms Snapdragon X70-modem. Og det modem kommer med et par flere ting, end vi først havde troet.

Qualcomm afslørede X70-modemet tilbage på Mobile World Congress i februar, da den førende overskrift var inkluderingen af en 5G AI-processor – den første forekomst af en sådan komponent, der vises som en del af et modem-RF-system.

Med sin egen AI-chip kan Snapdragon X70 udnytte kunstig intelligens til at optimere en telefons antenner og bedre styre 5G-stråler på vej til og fra din telefon. Resultatet, siger Qualcomm, skulle være hurtigere hastigheder, lavere latenstid og bedre ydeevne på X70-udstyrede enheder.

Alt det var før meddelelsen i går (10. maj) på Qualcomms 5G-topmøde i San Diego, hvor chipproducenten annoncerede yderligere funktioner, der kommer til Snapdragon X70 via modemets opgraderbare arkitektur. Qualcomm siger, at X70 vil understøtte en ny generation af virksomhedens Smart Transmit-teknologi til optimerede uploadhastigheder, og at den også får selvstændig mmWave 5G.

Med SmartTransmit 3.0 integrerer Qualcomm Bluetooth og Wi-Fi i sin smarte transmissionsarkitektur, der allerede understøtter 2G til 5G sammen med millimeterbølge. Slutresultatet bør være forbedret tilslutningsmuligheder med udvidet 5G-dækning og forbedrede uplink-hastigheder.

Standalone mmWave er en funktion, der bør appellere til netværksoperatører, da den vil give dem mulighed for at implementere den superhurtige version af 5G uden at kræve noget sub-6Ghz spektrum. Tidligere havde operatører brug for at forankre deres mmWave-dækning på under 6GHz, så Qualcomm siger, at dette skulle styrke fleksibiliteten til at levere trådløs fiberbredbåndsadgang med lav latens og multi-Gigabit-hastigheder.

Qualcomm har ikke annonceret, hvilke af sine kunder, der kommer til at bruge X70-modemet, men det er næsten sikkert, at Samsung ville være blandt kunderne. Galaxy S22-serien, der blev frigivet tidligere i år, kører på X65-modemet, så det er naturligt at antage, at næste generations modem fra Qualcomm vil finde vej til den næste version af Galaxy S-serien.

Timingen ville helt sikkert fungere for Galaxy S23 at have dette X70-modem. Qualcomm siger, at man forventer, at mobilenheder, der bruger X70, kommer i slutningen af 2022. Galaxy S23 vil sandsynligvis dukke op tidligt i 2023, så det gør den til en førsteklasses kandidat til at få dette særlige komponent.

Lige så interessant er det, hvilke flagskibstelefoner der ikke vil få X70. Apples iPhone 14 forventes for eksempel at komme til efteråret, hvilket ikke ville være tid nok til at inkludere X70.

Når det så er sagt, er det ret typisk for Galaxy S-telefonen at tilbyde et mere avanceret modem end den nyeste iPhone, taget i betragtning af hvornår de to enheder traditionelt udgives. Det har givet Samsung-telefoner mulighed for at nyde en fordel i forhold til iPhone, når det kommer til internet-tilslutning.

Læs mere: Bedste telefoner lige nu

About Anders Buhl 996 Articles
Anders Buhl er manden bag Tech Til Alle. Anders har en baggrund i kommunikation og har derudover tidligere arbejdet med Apple-produkter. Han har en stor interesse inden for mange områder af teknologi og har skrevet om tech og forbrugerelektronik i mange år.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.