iOS 15 understøttede iPhones, udgivelsesdato, beta og alle de nye iPhone-funktioner

Billede kredit: Apple

iOS 15 er officiel, og der er en enorm liste af ændringer, der kommer. Vi kan ikke vente med at prøve flere af dem. Nogle af de største nye funktioner inkluderer SharePlay, som giver dig mulighed for at dele indhold med venner via FaceTime-opkald, meget forbedrede meddelelser og et nyt design i Safari.

Selvom den fulde version af iOS 15 ikke kommer før senere på året, giver Apples iOS-preview os chancen for at se, hvilke store funktioner Apple har planlagt til den software, der driver sine smartphones, inklusiv iPhone 13-modeller, der forventes senere på året.

Læs også: Bedste telefoner
Læs også: iPhone 13 Udgivelsesdato, pris, specifikationer og leaks

Her er alt, hvad vi ved om iOS 15, herunder nye funktioner, betas, udgivelsesdato og hvilke iPhones der er kompatible med iOS 15.

iOS 15 udgivelsesdato og betas

Lad os starte med beta-processen først. Apple har givet udviklere en betaversion af iOS 15 under WWDC (Worldwide Developers Conference), så de kan komme i gang med at opdatere deres apps for at drage fordel af softwarens nye funktioner. Medmindre du er en app-producent, er det ikke en beta, du vil kunne installere på din telefon.

Den offentlige beta til iOS 15 er, hvad du leder efter. Og den kommer i juli. Hvis Apple følger mønsteret fra tidligere udgivelser, skal du bare gå til Apples beta-hjemmeside og logge ind med dit Apple-id for at registrere din iPhone. (Det er bedst at besøge det websted på den enhed, som du ønsker at installere betaen på.) Du kan downloade den offentlige beta, når softwaren bliver tilgængelig. Forvent flere opdateringer til iOS 15 offentlige beta efter den første udgivelse, indtil den fulde version er klar.

Hvornår bliver det? Apple har bare sagt efteråret dette år. Apple lancerer typisk den nye version af iOS omtrent samme tid som en ny iPhone kommer ud. (Normalt vises iOS-opdateringen et par dage i forvejen.) Dette sker normalt i september. På grund af COVID-19 udskød Apple dog lanceringen af iPhone 12-serien indtil oktober 2020. iOS 14 blev dog stadig frigivet i september 2020. Med det i tankerne tror vi, at iOS 15 vil komme til september i år.

iOS 15-understøttede enheder

Gør dig klar til en overraskelse. Hvis du kan køre iOS 14 på din iPhone, kan du også køre iOS 15. Det er lidt af en overraskelse, da rygter forud for ankomsten af iOS 15-udvikler beta, foreslog, at iPhone 6s og den originale iPhone SE var ved at blive droppet . Dette betyder, at du vil være i stand til at køre iOS 15 på enheder, der debuterede tilbage i 2015.

Her er listen over de understøttede iPhones ifølge Apple:

 • iPhone 6s
 • iPhone 6s Plus
 • iPhone SE (original model)
 • iPod Touch (seventh-generation)
 • iPhone 7
 • iPhone 7 Plus
 • iPhone 8
 • iPhone 8 Plus
 • iPhone X
 • iPhone XR
 • iPhone Xs
 • iPhone Xs Max
 • iPhone 11
 • iPhone 11 Pro
 • iPhone 11 Pro Max
 • iPhone SE (2020)
 • iPhone 12 mini
 • iPhone 12
 • iPhone 12 Pro
 • iPhone 12 Pro Max

Og selvfølgelig kommer iPhone 13-serien med iOS 15.

Hvis du undrer dig over iPad-kompatibilitet, skal du huske, at Apple separerede softwaren mellem deres telefoner og tablets for flere år siden. iPadOS 15 tager mange af de funktioner, vi kommer ind på her sammen med nogle iPad-specifikke ændringer, som nok lyder velkendt for iOS 14-brugere (widgets på startskærmen for at give et eksempel).

iOS 15-funktioner

iOS 14 var en ret stor opgradering, men der er også en del planlagt for iOS 15, som Apple har beskrevet ganske udførligt. Vi tager her et kig på nogen af de mest interessante funktioner, der kommer med iOS 15.

Nye FaceTime-funktioner: FaceTime får nogle af de mest væsentlige ændringer i iOS 15. Den populære videochat får spatial audio for at gøre lyden mere naturlig, plus voice isolation ved hjælp af maskinindlæring og dermed en mere omgivende lyde.

Bedre endnu, for gruppe FaceTime-opkald tilføjer Apple oprettelse af links (a la Google Meet og Zoom), så selv folk på Android og Windows kan deltage via browseren. Apple har også tilføjet en gittervisning for gruppeopkald og en portrættilstand for at bringe fokus på dig.

Billede kredit: Apple

SharePlay: SharePlay er en ny måde at dele medieoplevelser med dine venner og familie. Hvis du er ret social og kan lide at dele musik, videoer og telefonens skærm, er SharePlay en ny måde at kommunikere med i stedet for skærmbilleder. Du kan for eksempel lytte til et album på Apple Music sammen eller se et Netflix-show sammen, mens du chatter i iMessage med tilstanden picture-in-picture. SharePlay fungerer på tværs af iOS, iPadOS og macOS.

Meddelelser og fokus: Et ømt punkt hos iOS har længe været meddelelser, og Apple har gjort deres til at prøve at forbedre det. Meddelelser vil nu blive sorteret i en “tage sig af det senere” kategori, og samtaler bliver vist først. Udseendet på meddelelsesvinduet har fået en let ansigtsløftning for at se lidt mere moderne ud.

Ud over forbedringer af meddelelser introducerer iOS 15 ændringer til Forstyr ikke og tilføjer den nye fokustilstand. Førstnævnte giver dig simpelthen mulighed for at indstille en DND-status i Beskeder, og iMessage vil automatisk svare med at sige, at du har travlt. Fokus giver dig mulighed for at oprette profiler som arbejde og personlig, der ændrer, hvordan du bruger telefonen, så du kan fjerne distraktioner, mens du arbejder eller tager dig tid til dig selv.

Live tekst: I lighed med Google Lens introducerer Apple Live Text til iOS 15. Du kan kopiere tekst fra et foto, skærmbillede eller webbillede.

Visuel opslag: Igen, ved at se på Google Lens, har Apple tilføjet Lookup, som lader dig rette kameraet mod noget og derefter slå det op. Den kan genkende dyr, natur, vartegn, kunst og meget mere.

Fotos og minder: Fotos-appen kommer til at forbedre minder-funktionen, der samler fotos om en bestemt lejlighed, sted eller person i et enkelt album. Apple lover en mere fordybende version i iOS 15 med en interaktiv grænseflade, automatiske farvejusteringer og nye animationer. Hvis du abonnerer på Apple Music, kan du også anvende sange fra det enorme bibliotek som baggrundsmelodier til dine minder.

Billede kredit: Apple

Nyt design til vejr-appen: Vejr-appen får et ansigtsløft. Apple har tilføjet mange flere animationer og nye infografik. Det hjælper dig med at få flere oplysninger om, hvad der foregår udenfor.

Safari: Safari får et ansigtsløft i macOS 12, og nogle af disse ændringer finder også vej til iPhone, selvom det nye look tegner sig for iPhones mindre skærm. Fanebjælken er nu nederst på skærmen – tættere på din tommelfinger – og den forsvinder, når du ruller. Ideen er at gøre browseren lettere at betjene med den ene hånd.

Derudover vises funktioner, der er introduceret i macOS Monterey-versionen af Safari, såsom Group Tabs, også i iOS 15’s version. Webudvidelser understøttes nu også på iPhone og iPad.

Delt med dig: Apples nye måde at holde styr på alt, der bliver sendt til dig af dine venner og familie, hedder Delt med dig. Dette giver dig mulighed for hurtigt at finde artikler, sange, videoer, fotos og mere på tværs af iOS hurtigt uden at skulle bekymre dig om at holde styr på det.

Find: Apple vil hjælpe dig med at holde styr på alt med Find. Det giver dig mulighed for at finde noget, der er slukket eller slettet, livestream-placeringer til venner og familier, få alarmer, hvis du efterlader en Apple-enhed på et ukendt sted og tilføje AirPods Max og AirPods Pro til netværket.

Kortændringer: Apple går efter store forbedringer, når det kommer til kort og navigation med Maps i iOS 15. Den vil nu tilbyde en klode (a la Google Earth), og den tilføjer nye bydetaljer som højde, svingbaner og cykelbaner. Den viser dig også nye vejoplysninger og trafikforhold. Transitbrugere vil være i stand til at fastgøre deres yndlingslinjer, og Maps giver dig besked, når det er tid til afstigning.

En gang i fremtiden, vil Maps i iOS 15 kunne tilbyde augmented reality. Når du kommer ud fra en togstation, og hvis du er faret vild, kan du holde din iPhone op og lade den scanne bygningerne omkring dig. Den viser dig derefter det stykke, du har brug for, for at komme hen til din destination.

Billede kredit: Apple

Sundhed: Sundheds-appen får nogle nye analysefunktioner i iOS 15, men vigtigere er det, at du kan dele sundhedsdata med din læge og/eller familiemedlemmer.

Hjem: En beskeden opdatering, hvor Apple tilføjer nogle ekstra funktioner til Home-appen. Den vigtigste ting er, at du nu kan bruge Siri med tredjepartsenheder. Du har stadig brug for en HomePod, men nu kan du tale med Siri via andre enheder.

Oversæt: Oversæt har fået nogle kvalitetsforbedringer, der tilsyneladende giver mulighed for problemfri oversættelse på tværs af sprog.

Tilgængelighed: iOS 15 tilføjer eller forbedrer tilgængelighedsindstillinger inden i operativsystemet, herunder omfattende forbedringer af VoiceOver.

Noter: Notes-appen er blevet redesignet, hvilket giver mulighed for brugeroprettede tags, der hjælper med at kategorisere dine noter lettere. Du kan underrette andre om delte noter om opdateringer og se den seneste aktivitet.

Privatliv: iOS 15 fortsætter i iOS 14.5s fodspor ved at tilbyde mere robuste fortrolighedsfunktioner. Al talegenkendelse håndteres som standard på enheden inklusiv Siri-forespørgsler. Mail Privacy Protection forhindrer afsendere i at se, om du har åbnet en e-mail og forhindrer dem også i at få fat i din IP-adresse. Endelig giver appbeskyttelsesrapporten dig en information om, hvilke apps der har fået adgang til visse tilladelser inden for de sidste syv dage.

Nye widgets: Apple har lovet nye widgets i iOS 15 til apps og funktioner som Find, Game Center, App Store Today, Sleep, Mail og familiedeling.

iCloud Plus: Selvom det ikke er helt relateret til iOS 15, får iCloud en opgradering. Alle betalte abonnementer bliver i iCloud Plus, som tilbyder nogle nye funktioner. Nogle af dem inkluderer iCloud Private Relay, så du kan oprette forbindelse til websteder, mens du skjuler din IP-adresse og krypterer din aktivitet. Skjul min e-mail foretager en log ind med Apple-funktionen ved at oprette unikke e-mail-adresser til engangsbrug til tidspunkter, hvor du ikke vil dele din rigtige e-mail-adresse med en online formular eller registrering. Derudover udvider iCloud Plus support til HomeKit Secure Video.

Læs også: iPhone 13 Pro 120Hz-skærm er nu så godt som sikker

About Anders Buhl 996 Articles
Anders Buhl er manden bag Tech Til Alle. Anders har en baggrund i kommunikation og har derudover tidligere arbejdet med Apple-produkter. Han har en stor interesse inden for mange områder af teknologi og har skrevet om tech og forbrugerelektronik i mange år.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.