iOS 16.2 på vej – her er de nye funktioner til din iPhone

iOS 16

iOS 16.2 skulle være den sidste store opdatering til iPhones software inden udgangen af 2022. iOS 16.1 bragte nogle store ændringer til iPhone, da Apple udgav denne softwareopdatering. Men en ny iOS 16-opdatering er allerede i gang, der vil bringe en ny app til iPhone sammen med andre forbedringer.

Lige efter udgivelsen af iOS 16.1-opdateringen lancerede Apple iOS 16.2 Beta 1 til udviklere. Det betyder, at softwaren snart vil være tilgængelig som en offentlig beta, med en fuld udgivelse sandsynligvis ude inden årets udgang.

Ankomsten af en ny Freeform-app er blandt ændringerne i iOS 16.2, som også inkluderer nogle andre forbedringer til andre apps og funktioner. Siden da har vi også fået en iOS 16.2 beta 2, som tilføjede en Medicin-widget til låseskærmen og Apple News-integration til vejr-appen.

Her er, hvad vi indtil videre ved om iOS 16.2 med hensyn til de funktioner, som denne opdatering introducerer.

iOS 16.2: Freeform

Måske har du glemt Freeform, en app, som Apple første gang viste under deres verdensomspændende udviklerkonference i juni. Apple fremhæver Freeform som et brainstorming- og samarbejdsværktøj, hvor appen fungerer som en slags mobil whiteboard, som folk kan arbejde på sammen i realtid.

Freeform ser ud til primært at være rettet mod iPad, og drager fordel af den enheds større skærmplads. Faktisk debuterer Freeform også på iPadOS 16.2 Beta 1-udgivelsen, som ankom samtidig med iOS 16.2-opdateringen. Freeform er dog designet til at fungere på flere Apple-enheder, hvorfor den også er inkluderet i både iOS 16.2 og den nye macOS Ventura beta.

iOS 16.2: Apple News-historier fra Regional vejr-app

Hvis du åbner iOS vejr-appen, og de aktuelle forhold er relateret til en igangværende nyhedshistorie, så dukker en Apple News-widget op, så du kan læse mere om, hvad der foregår i News-appen.

Denne funktion ser i øjeblikket ud til at være begrænset til visse amerikanske steder, men forhåbentlig vil den fungere over alt, når funktionen forlader beta.

iOS 16.2: Udvidet ProMotion-understøttelse

iPhones med 120Hz-skærme – det er de forskellige iPhone 13 Pro- og iPhone 14 Pro-modeller – får et ydelsesboost. Apples udgivelsesnoter siger, at animerede layoutændringer nu sker ved 120Hz på ProMotion-skærme.

iOS 16.2: Ny Home app-arkitektur

Home har fået meget opmærksomhed i iOS 16, først med et helt nyt design, der gør det nemmere at se og kontrollere smart home tilbehør. iOS 16.1-opdateringen bragte understøttelse af Matter, en interoperabilitetsprotokol understøttet af Google, Amazon og Apple, som skulle hjælpe forskellige enheder med at arbejde sammen.

Ændringerne bliver ved med at komme i iOS 16.2, som vil indlede en ny arkitektur til Home-appen. Apple siger, at ændringen vil bringe hurtigere og mere pålidelig ydeevne, selvom vi bliver nødt til at se den i aktion, før vi kan se, hvad det betyder for daglig brug.

iOS 16.2: Ændringer til liveaktiviteter

Liveaktiviteter dukkede også op med iOS 16.1, men der vil være nogle forbedringer til funktionen i iOS 16.2. Som en påmindelse er liveaktiviteter advarsler, der vises på låseskærmen (eller omkring Dynamic Island, hvis du har en iPhone 14 Pro eller iPhone 14 Pro Max), som giver dig løbende opdateringer til ting som sportsresultater, leveringsstatusser og timere.

9to5Mac rapporterer, at de har set en kode, der vil gøre det muligt for liveaktiviteter at anmode om opdateringer med kortere intervaller, hvilket ville øge hyppigheden af opdateringer til advarslerne. Tilsyneladende er den funktion dog endnu ikke live i iOS 16.2 Beta 1.

En anden rapport, denne fra MacRumors, hævder, at liveaktiviteter-integration med udvalgte sportsbegivenheder i TV-appen er vendt tilbage i iOS 16.2 beta. Det havde kort været en del af iOS 16.1 beta.

Ifølge MacRumors vil du være i stand til at trykke på en Følg-knap på understøttede spil i TV-appen for at få vist scoreopdateringer på låseskærmen eller i Dynamic Island.

iOS 16.2: Rapportering af SOS-opkald ved uheld

Hvis du ved et uheld udløser din iPhones SOS-nødopkaldsfunktion, tilføjer iOS 16.2 Beta 1 tilsyneladende en måde at rapportere et utilsigtet opkald på. En iOS 16.2-bruger skrev på Twitter, at en sådan funktion dukkede op, da de ved et uheld foretog et nødopkald på deres iPhone.

iOS 16.2: Søvn-widget og medicin-widgets

iOS 16.2 beta 1 tilføjede en søvn låse skærm-widget til iOS, som giver brugerne mulighed for at se deres søvnsporingsdata fra låseskærmen. Sådan en widget har eksisteret siden iOS 15, men med låseskærmen, bliver det mere integreret i iOS.

iOS 16.2 beta 2 kommer i mellemtiden med egen sundhedswidget. Medicin var en widget, der var blevet antydet tidligere, men som ikke var tilgængelig før denne seneste beta. Nu kan iOS 16.2 beta 2-brugere spore deres medicin fra låseskærmen. Hvis du tager en rimelig mængde medicin, kan dette være en yderst nyttig funktion i betragtning af kompleksiteten af mange medicinplaner.

iOS 16.2: Tilpasset tilgængelighed

I sine igangværende bestræbelser på at sikre, at alle kan bruge en iPhone, arbejder Apple på en ny brugerdefineret tilgængelighedstilstand, der drastisk kan forenkle iOS-layoutet.

Som vi kan se i disse skærmbilleder (via 9to5Mac), erstatter aktivering af denne tilstand standard “Springboard” iOS-startskærmlayoutet med et enklere, der består af et stort gitter af ikoner. Oplåsning af telefonen kan også indstilles til at kræve et touch-og-hold input, og uanset hvor du er i telefonen, er der til enhver tid en oplagt Tilbage-knap tilgængelig i bunden af skærmen.

Der er også muligheder for at forstørre tekst på skærmen, deaktivere lydstyrkeknapper og foretage ændringer i individuelle apps og iOS-nødtjenesten SOS.

iOS 16.2: Løste problemer

Ifølge Apples iOS-udgivelsesnoter har de løst et par problemer med denne nyeste beta. Der var et problem med at skrive på kinesisk pinyin, som er blevet løst, samt et problem med, at tv-appen ikke fungerede korrekt. Endelig havde SwiftUI, som er et app-bygningsværktøj fra Apple, nogle problemer med animationer, der er blevet løst i iOS 16.2 beta 2.

About Anders Buhl 970 Articles
Anders Buhl er manden bag Tech Til Alle. Anders har en baggrund i kommunikation og har derudover tidligere arbejdet med Apple-produkter. Han har en stor interesse inden for mange områder af teknologi og har skrevet om tech og forbrugerelektronik i mange år.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.