iPhone 14 Plus — 5 grunde til at købe og 3 grunde til at springe over

iPhone 14 Plus
Kilde: Apple

iPhone 14 Plus er en ny model i Apples sortiment, der erstatter den 5,4-tommer lille iPhone 13 mini med en meget større skærm. Vi snakker om 6,7 tommer, hvilket er samme størrelse som iPhone 14 Pro Max.

Men den største appel ved iPhone 14 Plus er ikke kun den store skærm. Det er prisen. Til 9.299 kr. koster den nye Plus 1.200 kr. mindre end iPhone 14 Pro og 2.200 mindre end Pro Max.

Så hvad får du for dine penge, og er du bedre stillet med at købe en Pro? Her er nogle grunde til at købe og springe iPhone 14 Plus over.

Grunde til at købe iPhone 14 Plus

Endelig en større skærm

Nu hvor jeg har set nærmere på iPhone 14 og iPhone 14 Plus. kan jeg se klare fordele hos Plus. Jeg ville i mange situationer foretrække iPhone 14 Plus, og det er ikke kun fordi man bruger læsebriller, og måske foretrækker at tingene er større. Den større 6,7-tommers skræm lader dig simpelthen se mere på én gang uden at skulle rulle så meget sammenlignet med den 6,1-tommers skærm, der er på iPhone 14.

At have en større skærm gør også iPhone 14 Plus til et bedre valg til at se film og spille spil på. Og tro ikke, at denne telefon er for tung. Den er faktisk ret let i forhold til skærmstørrelsen med sine 203 g, sammenlignet med de 240 g, du får med iPhone 14 Pro Max.

Billigere end iPhone 14 Pros

iPhone 14 Plus starter ved 9.299 kr. med 128 GB lagerplads. Det er 1000 kr. mere end den almindelige iPhone 14, men 2.200 mindre end iPhone 14 Pro Max. Og det er mange penge lige nu.

Denne pris placerer iPhone 14 Plus i samme prisklasse som Samsung Galaxy S22 Plus, som havde en tilsvarende startpris. Du kan dog finde den billigere nu.

Basalt set virker iPhone 14 Plus som god værdi, hvis du ikke vil betale Pro premium Apple-priserne.

Solide kameraopgraderinger

Lad dig ikke narre af den samme 12 MP hovedsensor på iPhone 14 Plus. Du får en større sensor, end du fik med sidste års iPhone. Det nye objektiv bruger 1,9 mikron pixels og har en hurtigere f/1,9 blænde, hvilket resulterer i en 49% procent forbedring i lysindsamlingsydelsen.

Plus, den nye Photonic Engine i iPhone 14-serien forbedrer alle kameraernes ydeevne i mellem til lavt lys: vi taler om en 2,5x forbedring på hovedkameraet og 2x på det ultrabrede og TrueDepth-kamera, ifølge Apple. Derudover tilbyder frontkameraet autofokus for første gang.

Sidst, men ikke mindst, er der en ny Action Mode, når du optager video, der lover ultrajævne optagelser, selv når du er i bevægelse.

Længste batterilevetid på nogen iPhone

Apple siger, at iPhone 14 Plus tilbyder den “bedste batterilevetid på iPhone.” iPhone 14 Plus er normeret til 26 timers videoafspilning, 20 timers videostreaming og 100 timers lydafspilning. Alle disse tal slog den almindelige iPhone 14’s 20/16/80 timer under de samme scenarier.

Apple siger endda, at iPhone 14 Plus holder længere end iPhone 14 Pro Max under daglig brug.

Nye sikkerhedsfunktioner

Du finder denne funktion på alle fire nye iPhone 14-modeller, men det er bestemt en fordel til iPhone 14 Plus. Enheden tilbyder en ny funktion kaldet Emergency SOS via Satellite, som bruger en kombination af brugerdefinerede komponenter og software til at gøre det muligt for iPhone 14 Plus’ antenner at oprette forbindelse til satellitter for at hjælpe dig, når du ikke kan få et mobilsignal.

Crash Detection-funktionen kan også være en vigtig sikkerhedsfunktion, som udnytter accelerometeret og gyroskopet til automatisk at registrere et styrt og ringe til nødtjenester.

Grunde til at springe iPhone 14 Plus over

Kun 60Hz skærm

I år 2022 så vi gerne, at en 120Hz-skærm ikke var en Pro-funktion. Og alligevel forbliver ProMotion-skærmen eksklusiv til iPhone 14 Pro og iPhone 14 Pro Max. Selv et spring til 90Hz ville have været rart, især for jævnere rulning og animationer.

Desværre sidder iPhone 14 Plus fast ved 60Hz på et tidspunkt, hvor de fleste Android-telefoner i denne prisklasse tilbyder 120Hz opdateringshastigheder.

Ingen telefoto-zoom

iPhone 14 Plus har satset stort på skærmen, men ikke zoomen. Der er ingen telezoom overhovedet, og den digitale zoom er maksimalt 5x. I mellemtiden tilbyder Galaxy S22 en 3x optisk zoom og digital zoom ud til 30x. Og Google Pixel 6 Pro (som snart skal erstattes af Pixel 7 Pro) tilbyder 4x optisk zoom og 20x digital zoom.

Så hvis du vil have en mere kraftfuld zoom til iPhone, er du bedre stillet med iPhone 14 Pro eller iPhone 14 Pro Max med 3x optisk og 15x digital.

20w opladning

Vi havde gerne set, at Apple havde taget næste skridt i udviklingen af deres opladere. Når man ser mange af de andre virksomheder tilbyde hastigheder helt op til 150W, så er det svært at vænne sig til de langsomme tider igen. Det føles nærmest som teknologi for en anden tid.

OnePlus nyeste model, 10T, er et godt eksempel på, hvordan moderne lyn-opladning fungerer.

iPhone 14 Plus: Opsummering

iPhone 14 Plus er ikke en kæmpe opgradering på papiret i forhold til iPhone 13-serien, men hvis du vil have en stor skærm til mindre end iPhone 14 Pro, er den bestemt et kig værd. Du får en stor 6,7-tommer skærm, forbedrede kameraer og stærk A15 Bionic-ydelse til en fornuftig pris.

Men manglen på en 120Hz-skærm, optisk zoom og langsom opladning er en skuffelse for en enhed i denne prisklasse – i hvert fald sammenlignet med de bedste Android-telefoner.

About Anders Buhl 973 Articles
Anders Buhl er manden bag Tech Til Alle. Anders har en baggrund i kommunikation og har derudover tidligere arbejdet med Apple-produkter. Han har en stor interesse inden for mange områder af teknologi og har skrevet om tech og forbrugerelektronik i mange år.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.