Komplet Meta VR/AR roadmap lækket – AR-briller tippet til 2027

smart glasses

Meta har arbejdet på Meta AR-briller i nogen tid. Kodenavnet Project Nazare, blev oprindeligt rygtet at blive lanceret i 2024, men blev siden rapporteret at være forsinket til det punkt, hvor de ikke ville blive frigivet kommercielt.

Det viser sig, at rygterne om Metas AR-briller var overdrevne, selvom de stadig er forsinkede. The Verge har rapporteret om en lækket AR/VR-roadmap, der blev præsenteret for Metas Reality Labs-afdeling, og Metas fulde AR-briller er den “hellige gral” i slutningen af kortet. Nu kaldt “Orion”, er disse avancerede AR-briller tippet til at begynde intern test hos Meta-medarbejdere i 2024, med en fuld lancering i 2027 som en del af en produktlinje af AR-briller kaldet “Innovation”.

Denne roadmap lækkede også flere detaljer om Meta Quest 3 – der rygtes at blive lanceret senere i år. Hvis planen er præcis, vil Meta Quest 3 helt sikkert være mere kraftfuld end sin forgænger, Meta Quest 2, men vil også være dyrere. Forhåbentlig viser det sig at være en opgradering nok til at retfærdiggøre den højere pris.

Metas AR Roadmap: Tre briller og et smartwatch

Meta har faktisk allerede et par smart briller. Ray-Ban Stories er et samarbejde mellem Meta og brilleproducenten Luxottica, der kommer med et kamera, der giver brugerne mulighed for at tage billeder og videoer til deling på Facebook og Instagram. Ifølge Metas roadmap vil et andet par af disse smart briller komme senere på efteråret, sandsynligvis med lignende funktionalitet.

Men i 2025 planlægger Meta at lancere en tredje version – denne gang med opgraderinger. Efter sigende fortalte Meta VP for AR Alex Himel Meta Reality Labs teammedlemmer, at disse briller kommer med et display i linserne kaldet en “søger”, som gør det muligt for brugeren at scanne QR-koder, læse beskeder og mere. Det andet interessante trick som denne tredje generation kommer med vil være et “neuralt interface band”, der giver brugerne mulighed for at kontrollere de smarte briller gennem håndbevægelser.

Omkring dette tidspunkt vil Meta angiveligt også lancere sit første smartwatch. Det er ikke første gang, der er rygter om et “Meta Watch” – Meta trak angiveligt stikket til sit smartwatch i november sidste år. Men mens fokus på det smartwatch var en aftagelig skærm og kameraer, ser dette nye planlagte smartwatch ud til at være designet med den hensigt at arbejde sammen med de smarte briller og dets neurale interface-teknologi.

Faktisk antyder The Verge, at smarturet vil blive solgt som tilbehør til de smarte briller, snarere end som en selvstændig enhed. Det giver dig mulighed for at styre dine briller, tjene som en anden skærm og endda integrere med Metas apps fra Facebook til WhatsApp.

Endelig er der Project Orion, tidligere Project Nazare. Disse ægte AR-briller vil projicere højkvalitets holografiske overlejringer og avatarer, og – ifølge planen – vil de ikke være billige.

Orion vil angiveligt blive tilgængelig for Meta-medarbejdere i 2024 til intern test, med en fuld lancering forventet i 2027. De vil fungere som flagskibet i Metas “Innovation”-linje, mens en fjerde generation af Ray-Bans Stories smart briller (eller deres efterfølger), og smartwatchet vil være en del af en mindre avanceret “Skala”-linje.

Internt omtaler Meta CEO Mark Zuckerberg disse Orion AR-briller som den “hellige gral”, og at de vil omdefinere, hvordan vi bruger teknologi.

Apple arbejder selvfølgelig også på sine egne Apple-briller ifølge flere rapporter, men der er ingen endelig tidsplan for udgivelsen. Men det rygtes, at det rygtede Apple VR/AR-headset vil lanceres allerede i juni ved Apples WWDC 2023-begivenhed.

About Anders Buhl 973 Articles
Anders Buhl er manden bag Tech Til Alle. Anders har en baggrund i kommunikation og har derudover tidligere arbejdet med Apple-produkter. Han har en stor interesse inden for mange områder af teknologi og har skrevet om tech og forbrugerelektronik i mange år.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.