Lanceringen af iOS 16.4 ser ud til at komme snart – her er de nye funktioner til din iPhone

iOS 16

Den seneste version af iOS 16 er lige rundt om hjørnet, og indikationerne tyder på, at den vil bringe en hel bunke nye funktioner til iPhone-brugere.

Vi har endnu ikke en endelig udgivelsesdato, men Apple sigter mod foråret, hvilket betyder, at vi kunne se det rulle ud i marts eller april. Kun få måneder efter kunne vi dog få vores første kig på iOS 17 til WWDC 2023.

Som med alle iOS-opdateringer koster det dig ikke noget at downloade, og du får automatisk besked, når det er tilgængeligt til din enhed. Du kan enten installere det manuelt, når du modtager meddelelsen, eller, hvis du foretrækker det, vente til et mere passende tidspunkt.

Læs også: Bedste iPad lige nu

Hvis du lader din iPhone oplade natten over, kan den automatisk opdatere sig selv, mens du sover.

Apple har fokuseret på et par vigtige forbedringer med iOS 16.4, der inkluderer web-push-meddelelser og selvfølgelig en ny liste af emojis. Lad os starte der.

Nye emojis

iOS 16.4 kommer med alle de nye emojis, der blev introduceret med Unicode 15.0. Dette er de første nye emoji-karakterer i over et år og inkluderer 21 nye symboler. Det går op til 31, hvis du tæller hudfarvevariationerne med.

De omfatter en blanding af hjerter, dyr, fødevarer og et par andre grafik. Nogle af højdepunkterne er det rystende ansigt og “snak med hånden”-gestsus.

Web-push-meddelelser

Når iOS 16.4 er aktiv på din iPhone, vil du være i stand til at drage fordel af webbaserede meddelelser fra Safari.

Ligesom med en app kan brugere vælge at modtage meddelelser fra webbrowseren. Det kan for eksempel betyde, at du ønsker at modtage notifikationer fra en hjemmeside, såsom Techtilalle, når en ny artikel er publiceret.

For at undgå, at du bliver bombarderet med ping, vil kun websteder, der er gemt på startskærmen, få autoritet til at sende push-meddelelser.

Podcast forbedringer

Den splittende Apple Podcasts-app har fået lidt af en opdatering med iOS 16.4 og vil nu indeholde et afsnit om kanaler. Det betyder, at en udbyder kan have alle deres podcast-tilbud på ét sted. Lytterne vil være i stand til at gennemse kanalen og opdage nye shows på iPhone, iPad eller Mac.

Næste får også ekstra funktionalitet. Afsnit, der er gemt i dit bibliotek, vil allerede blive føjet til køen, men du vil være i stand til at trykke og holde på et shows kunstværk for at fjerne det. Næste (og nyligt afspillet) vil også være tilgængelig for visning, når du bruger Podcasts med CarPlay.

Hvad mere er, episode-dashboardet er blevet tydeligere. Lytterne kan se, hvor mange uafspillede episoder, der er tilgængelige for dem, øverst på hver udsendelsesside og fra afsnittet Nyligt opdateret i biblioteket. De kan hurtigt forstå, hvor lang tid siden en ny episode blev udgivet, og identificere “tidlig adgang”-abonnentepisoder, der stilles til rådighed for dem som en del af deres abonnement.

Ny Home app-arkitektur

Med iOS 16.4 ruller Apple den fornyede Home-app-arkitektur ud, som de oprindeligt lancerede med iOS 16.2. Den version blev aflyst på grund af fejl, men den dukker op igen med denne opdatering.

Den fornyede arkitektur er beregnet til at forbedre kommunikationen mellem ethvert smart hjemmetilbehør og Apple-enheder. Så hvis du for eksempel er fan af Philips, kan du forvente en mere pålidelig forbindelse fra din iPhone.

Denne øgning i effektivitet er noget, Apple har arbejdet på, siden de annoncerede iOS 16 på WWDC 2022 sidste år.

Enklere beta-opt-in

Med iOS 16.4 vil brugere være i stand til at aktivere betaopdateringer i din Indstillinger-app i stedet for at skulle gennem en browser for at downloade den korrekte enhedsprofil først.

For at finde den skal du navigere til Generelt > Softwareopdatering i iPhones Indstillinger-app. Det betyder, at hvis du er en del af Apples udviklerprogram, kan du strømline processen med at prøve testversioner af apps. Du vil også være i stand til at aktivere offentlige betaversioner af iOS selv fra denne nye menu.

About Anders Buhl 970 Articles
Anders Buhl er manden bag Tech Til Alle. Anders har en baggrund i kommunikation og har derudover tidligere arbejdet med Apple-produkter. Han har en stor interesse inden for mange områder af teknologi og har skrevet om tech og forbrugerelektronik i mange år.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.