OnePlus Nord CE 3 Lite 5G Anmeldelse: Stilet telefon til attraktiv pris

OnePlus Nord CE 3 Lite 5G Anmeldelse

OnePlus Nord CE 3 Lite 5G har muligvis en af de mest langhårede navne, men dens stil og pris er nemmere at finde ud af, da telefonen kommer på hylderne til 2.499 kroner, på trods af at den indeholder kamera med 108MP opløsning, 5G-data hastigheder og hurtig opladning.

Misforstå os ikke, der er nogle ting, der viser, at OnePlus’ seneste model er en budgettelefon. Den har fx ikke OLED-skærm, hvilket du kan finde i konkurrerende telefoner til lignende priser, og dens specifikationer er de samme som dem i Redmi Note 11 Pro fra 2022.

Nord CE 3 Lite går også glip af et ultrabredt kamera. Så med dens ældre specifikationer og trimmede kamera, vil OnePlus’ seneste Nord blæse dig bagover, eller er den bare endnu en i rækken?

OnePlus Nord CE 3 Lite 5G: design og skærm

Hvis du kan lide store telefoner og beskedne priser, så er CE 3 Lite lige efter din smag. Den store skærm måler 6,72 tommer, og telefonen har en flad ramme, der tilføjer tyngde i hånden.

Mens bagsiden er plastik, ligner den glas på afstand, med en kurve, der rundes af i den matte ramme, som også er plastik. Vi foretrækker dens stil frem for konkurrerende telefoner som Poco X5 Pro 5G, især i dens grønne farvemulighed, som ser lækker ud.

Det faktum, at OnePlus Nord CE 3 Lite inkluderer et hovedtelefonstik, er praktisk, og der er også en USB-C-port i bunden ved siden af en af to højttalere til ekspansiv lyd, hvilket er imponerende fra sådan en prisvenlig telefon.

På højre side af telefonen er en responsiv fingeraftryksscanner, der fungerer som en tænd/sluk-knap, og til venstre er en SIM-bakke komplet med en microSD-kortplads og lydstyrkeknapper.

Vend telefonen rundt, og du ser OnePlus’ kameradesign, der inkluderer to ringe, som sidder selvsikkert på den lyse bagside, hvor den øverste ring huser det primære 108 MP-kamera og makrokameraet og dybdesensoren i den nederste ring.

På trods af sin kraftige størrelse er Nord CE 3 Lite 5G ikke for tung, den vejer 195g. Med sit 20:9 billedformat og relativt tykke rammer over og under skærmen er den dog høj, så enhver, der ikke har lyst til at strække sig for at nå toppen af deres telefonskærm, vil måske se andre steder hen.

På papiret er det værste ved Nord CE 3 Lite 5G nok det faktum, at OnePlus har vælgt en LCD-skærm frem for en AMOLED-skærm, der findes på store dele af konkurrenterne. Selv til budgetprisen har telefoner som Redmi Note 12, der koster mindre, AMOLED-skærmteknologi, så det er ikke nemt at argumentere for.

OnePlus Nord CE 3 Lite 5G Anmeldelse

Praktisk talt er en LCD-skærms sorte farver mindre dybe, og farverne mindre levende. De er mindre tilbøjelige til at have HDR-kvalitet, fordi deres kontrastforhold og lysstyrke har en tendens til at komme til kort, især i budgetenden af markedet.

Mens Nord CE 3 Lites ekspansive skærm ser godt ud med sin glatte, adaptive 120Hz opdateringshastighed og dens sprøde opløsning på 2400 x 1080, er den ikke helt på niveau med klassens bedste.

Med en maksimal lysstyrke på 680 nits burde du i de fleste miljøer nemt kunne se, hvad der er på skærmen, selv når solen var fremme, stødte vi ikke på nogen synlighedsproblemer. Alligevel, hvis du bor et sted, der er usædvanligt solrigt, tilbyder konkurrerende Redmi- og Poco-telefoner højere lysstyrke og burde være lettere at se udendørs.

OnePlus Nord CE 3 Lite 5G: kameraspecifikationer

OnePlus Nord CE 3 Lite 5G Anmeldelse

108 MP-sensoren, der driver Nord CE 3 Lites hovedkamera, er en Samsung HM6, der har en størrelse på 1/1,67″ og som standard optager 12 MP-billeder med ni-i-én pixelkombination (også kendt som pixel binning).

Der er ingen OIS, hvilket ikke er overraskende taget telefonens pris i betragtning, selvom OnePlus fremhæver, at EIS er til stede, og telefonen tilbyder også en 3x lossless zoom. Dette omgår pixel binning for at opnå dette, hvilket gør det lossless ved 12MP, ikke 108MP.

Telefonen indeholder også et dedikeret 2 MP makrokamera, som er sjovt til kreative billeder, især på en solskinsdag, hvor du kan eksperimentere med linseudstråling. Hvis du vil have kvalitetsresultater, vil den dog skuffe dig, især når det er meget lyst.

Video optages i op til Full HD-opløsning på tværs af både front- og bagkameraet, hvilket er lavere end vi ville forvente til prisen. I vores test ser optagelser fra kameraet dog konkurrencedygtige ud, og du kan få en fremragende lav dybde, når du filmer nærbilleder.

OnePlus Nord CE 3 Lite 5G: kamera-eksempler

OnePlus Nord CE 3 Lite 5G: yderligere funktioner

Drevet af et Qualcomm Snapdragon 695 5G-chipsæt, bør OnePlus Nord CE 3 Lite køre med en tilsvarende middelmådig ydeevne som Poco X4 Pro, som har de samme interne dele. Men vi fandt faktisk, at telefonen var seriøst glat i vores tid med den.

Uanset om du spiller Marvel Snap, går gennem Twitter eller endda spiller Genshin Impact på lave grafikindstillinger, har OnePlus gjort et fantastisk stykke arbejde med at optimere grænsefladen for at opnå fine resultater fra den beskedne processor.

CE 3 Lite kører Android 13 med OnePlus’s OxygenOS 13.1, grænsefladen er ren, og app-support er fantastisk. Der er også 8 GB RAM indeni og op til 8 GB virtuel RAM (lånt fra det interne lager), og op til 256 GB lagerplads og med SD-kort-understøttelse.

Sidst men ikke mindst har CE 3 Lite et imponerende 5000mAh batteri. Det holder i evigheder, oplader hurtigt ved 67W, og du får en hurtigoplader i kassen, så du kan komme i gang uden at skulle købe ekstra tilbehør.

OnePlus Nord CE 3 Lite 5G: Bedømmelse

Efter fire dages brug af OnePlus Nord CE 3 Lite burde den bare ikke være så sjov at bruge, som den er. Vi ved, at der er bedre muligheder, når det kommer til værdi for pengene med overlegne kamerablandinger og AMOLED-skærme med mere kraft og lysstyrke.

OnePlus’ trimede fotobehandling og dens softwareoptimering er virkelig, der hvor CE 3 Lite skiller sig ud fra andre, og det samme kan siges om dens, lækre smarte grønne farve.

OnePlus Nord CE 3 Lite 5G kan forudbestilles nu til en pris på 2.499 kroner.

Hvad vi kan lide
  • Hurtig opladning
  • Stabil ydeevne
  • Behersket fotobehandling
  • Iøjnefaldende design i grønt
Vær opmærksom på
  • Intet ultrabredt kamera
  • Svagt makrokamera
  • LCD-skærm, ikke OLED
About Anders Buhl 970 Articles
Anders Buhl er manden bag Tech Til Alle. Anders har en baggrund i kommunikation og har derudover tidligere arbejdet med Apple-produkter. Han har en stor interesse inden for mange områder af teknologi og har skrevet om tech og forbrugerelektronik i mange år.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.