OpenAI har en ny administrerende direktør, og det er den samme som før, Sam Altman

OpenAI

OpenAI, skaberne af ChatGPT, har været i kaos siden fredag i sidste uge, da deres bestyrelse fyrede sin CEO og medstifter, Sam Altman. Siden da har virksomheden haft to administrerende direktører i form af Mira Murati (OpenAIs Chief Technology Officer) og Emmett Shear (ex-Twitch CEO). Nu har virksomheden fået en ny bestyrelse, og de har valgt en ny administrerende direktør, Sam Altman (ja, den tidligere).

OpenAI meddelte gennem sin X-konto (tidligere kendt som Twitter), at de i princippet har accepteret, at deres tidligere administrerende direktør Sam Altman vender tilbage som administrerende direktør. Som en del af dette vil sammensætningen af bestyrelsen blive ændret.

Tidligere omfattede OpenAI’s bestyrelse Sam Altman, Greg Brockman (præsident for OpenAI, som annoncerede sin afgang efter at have hørt om Altmans exit), samt Ilya Sutskever, Helen Toner, Tasha McCauley og Adam D’Angelo. Af denne gamle bestyrelse er det kun D’Angelo, der er en del af den nye, og får selskab af Bret Taylor og Larry Summers.

En rapport fra The Verge, der citerer en kilde med direkte kendskab til forhandlingerne, siger, at den eneste opgave for denne indledende bestyrelse er at undersøge og udpege en ny formel bestyrelse på op til 9 personer, med en plads sandsynligvis til Altman og en anden til en Microsoft repræsentant. Rapporten nævner også, at den tidligere midlertidige administrerende direktør, Shear, truede med at træde tilbage, medmindre bestyrelsen kunne fremlægge dokumentation eller bevis for forseelser til støtte for Altmans fyring.

Altman har bekræftet nyheden om hans tilbagevenden til OpenAI. Mærkeligt nok er dette også den første bekræftelse fra hans side på, at han er kommet til Microsoft.

About Anders Buhl 970 Articles
Anders Buhl er manden bag Tech Til Alle. Anders har en baggrund i kommunikation og har derudover tidligere arbejdet med Apple-produkter. Han har en stor interesse inden for mange områder af teknologi og har skrevet om tech og forbrugerelektronik i mange år.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.