Tim Cook antyder, hvem der kunne efterfølge ham hos Apple

Tim Cook

Anslået af Bloomberg til at være mere end 1 milliard dollar værd, kan Apples administrerende direktør Tim Cook gå på pension, når som helst han vil.

Men i en alder af 63 ser tech-chefen ud til at være lige så begejstret for at styre showet som den dag, han tog topjobbet for 12 år siden.

“Jeg elsker det her,” sagde Cook i et nyligt interview med sangeren Dua Lipa for BBC Sounds. “Jeg kan ikke forestille mig mit liv uden at være der, så jeg vil være der et stykke tid.”

Alligevel er den administrerende direktør klog nok til at vide, at livet er fuld af overraskelser – ikke kun behagelige – og derfor har han arbejdet sammen med sit team for at skabe en arvefølgeplan, der dækker alle ting.

“Vi er en virksomhed, der tror på at arbejde med efterfølgelsesplaner, så vi har meget detaljerede arveplaner,” sagde Cook. “Fordi, der kan altid ske noget uforudsigeligt, jeg kan træde på den forkerte kantsten i morgen – jeg beder til, at det ikke sker.”.

Mens Apples chef afviste at afsløre navnene på nogen, der en dag kunne erstatte ham, sagde han, at det sandsynligvis er nogen, der allerede arbejder hos teknologigiganten. Cook var selv hos Apple 13 år, før han tog over som administrerende direktør, efter at Steve Jobs trådte tilbage fra rollen kort før hans død.

“Mit job er at forberede flere mennesker på evnen til at lykkes, og jeg ønsker virkelig, at personen kommer inde fra Apple,” sagde Cook. “Så det er min rolle – at der er flere fra bestyrelsen at vælge imellem.”

Kommentaren antyder, at de nuværende kandidater sandsynligvis vil være blandt dem, der vises på Apples “lederskab”-webside, som inkluderer genkendelige ansigter som Eddy Cue, Apples senior vicepræsident for services, og Craig Federighi, senior vicepræsident for Software Engineering. Den nuværende vicepræsident for Worldwide Sales – rollen Cook havde, før han blev administrerende direktør – er Mike Fenger, som kom til virksomheden i 2008.

Apple har nået en værdiansættelse på omkring 3 billioner (eller 3000 milliarder) dollars under Cooks ledelse, og en glidende overgang til ny lederskab, når det end sker, vil give firmaet den bedste chance for at bevare sin position som en af de mest magtfulde teknologivirksomheder i verden. Men hvis den nuværende Apple-chef får sin vilje, sker der ikke ændringer i toppen i lang tid endnu.

Tim Cooks 45-minutters interview dækker en bred vifte af emner, og du kan se det i linket her.

Læs også: Bedste MacBook

About Anders Buhl 970 Articles
Anders Buhl er manden bag Tech Til Alle. Anders har en baggrund i kommunikation og har derudover tidligere arbejdet med Apple-produkter. Han har en stor interesse inden for mange områder af teknologi og har skrevet om tech og forbrugerelektronik i mange år.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.