Pas på: Ny malware mod Mac-computere breder sig

Malware-programmet kaldet UpdateAgent spredes i øjeblikket på computere, der kører Mac OS. Programmet dukkede oprindeligt op i 2020, hvor det startede som et klassisk malware-program med det formål at indsamle og stjæle visse oplysninger om brugerens system.

Programmet er siden blevet betydeligt mere avanceret og farligt og breder sig i øjeblikket blandt Mac-computere. Det virker ved at bruge invasiv software, der opsnapper din enheds onlinetrafik og ved at indsætte annoncer og kampagner på websider, du besøger, og når du søger på Google. Dette gøres ved at installere en såkaldt Adware kendt som Adload.

Bortset fra det irriterende element ved at tilføje uønskede reklamer, er det også en meget påtrængende software, som kan være praktisk talt umulig at slippe af med fra dit system, når det først installeres. Adload fungerer ved at installere en bagdør i dit operativsystem, som gør det muligt at installere og ufrivilligt downloade ny skadelig software. Dette gør det muligt for angriberne bag programmet at levere nye opdateringer i forhold til fremtidige angreb på dit system.

Næsten umuligt at fjerne

I praksis betyder det, at den eneste måde at slippe af med denne malware ofte vil være at lave en komplet geninstallation af operativsystemet. Dette er naturligvis en meget irriterende og tidskrævende proces, og det kan også ende med, at du mister en masse data, hvis du ikke har lavet en nylig backup af dine nøglefiler og operativsystem.

Den bedste måde at undgå denne malware på er simpelthen at være meget opmærksom på, hvad du giver tilladelse til at blive installeret på dit system, da UpdateAgent ofte vil udgive sig som uskyldig software såsom multimedie-apps eller supportprogrammer. Det vil ofte bede om at blive installeret via en pop-up eller reklame på en inficeret hjemmeside – så hold ekstra fokus på det, du giver tilladelse til at installere, hvis du er på et Mac OS-system.

Læs mere: Bedste iPads lige nu

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.