Sådan fjernes en virusadvarsels-pop-up på Android

Sådan fjernes en virusadvarsels-pop-up på Android

Nogle gange, uanset hvor meget du prøver at beskytte din Android mod virus, kan du i sidste ende se en virusadvarsel dukke op på din Android-enhed alligevel. Desværre, når du virkelig har en virus på din Android-enhed, vil du ikke se nogen advarsler, medmindre du kører antivirussoftware.

Pop-up virusadvarsel på Android

I de fleste tilfælde ser Android-brugere kun en falsk virusadvarsel, når de bruger webbrowseren til at besøge et ondsindet websted.

Pop-up-vinduet advarer dig om, at din Android er inficeret med en virus og inviterer dig til at trykke på en knap for at køre en scanning og fjerne softwaren fra din enhed.

Det vigtigste du kan gøre er ikke at trykke på nogen knap på hjemmesiden.

Hvis virusadvarsels-pop-op-vinduet på din Android dukkede op uden for webbrowseren, er det muligt, at browseren selv var inficeret med en ondsindet tilføjelse, der skal fjernes.

Den gode nyhed er, at din Android sandsynligvis ikke er inficeret af nogen virus endnu, så længe du ikke har trykket på nogen knap på webstedet.

Læs også: Sådan finder du ud af, om din telefon har malware

Fjernelse af en falsk virusadvarsel pop-up på Android

Det er nemt at fjerne den ondsindede browserkode, der startede pop op-vinduet.

Bemærk: Disse instruktioner gælder for Android 13. Dine menuindstillinger kan være lidt forskellige afhængigt af din telefon, men de grundlæggende trin er de samme.

 1. Luk alle de åbne browservinduer, du kan. Det er muligt, at du ikke vil være i stand til at lukke antivirus-pop-up-vinduet, men det skal du ikke bekymre dig om nu.
 2. Gå til dine Android-indstillinger, og tryk på Apps.
 3. Rul ned til den browser, du brugte, lige før du så den falske virusadvarsels-pop-up. Tryk på den app for at åbne dens indstillinger.
 4. Tryk på Tving stop for at tvinge browserapplikationen til at stoppe med at køre. Du ser muligvis se en advarsels-pop-up om, at hvis du tvinger applikationen til at stoppe, vil den opføre sig forkert. Det vil ikke være et problem i dette tilfælde. Bare tryk på OK.
 5. I appinfovinduet for din browser skal du trykke på Lager og cache.
 6. Tryk på Ryd cache.
 7. Nu hvor du har stoppet browseren og ryddet cachen, skulle det falske virus-pop-up-vindue være væk.

Bloker pop op-vinduer i din Android-browser

Selvom du har lukket det falske virus-pop-up-vindue ned, kan der stadig være indstillinger i din browser, der tillader, at den falske virus-pop-up vises igen.

Tag følgende trin for at forhindre, at det sker igen.

Disse instruktioner antager, at du bruger den mobile Chrome-browser.

 1. Først skal du opdatere Chrome-appen. Åbn appen Play Butik, og gå til dit profilikon > Administrer apps og enhed > Opdater alle.
 2. I Chrome-appen skal du trykke på Mere (de tre prikker) > Indstillinger > Indstillinger for websted.
 3. Tryk på Pop-ups og omdirigeringer.
 4. Slå pop-ups og omdirigeringer fra, så der står Bloker websteder fra at vise pop-ups og omdirigeringer (anbefales).
 5. Tryk på tilbageknappen på din telefon for at vende tilbage til webstedsindstillinger, og tryk derefter på Annoncer.
 6. Slå annoncer fra, så der står Bloker annoncer på websteder, der viser påtrængende eller vildledende annoncer.
 7. Tryk på tilbageknappen på din telefon for at vende tilbage til webstedsindstillinger, og tryk derefter på Automatiske downloads.
 8. Slå automatiske downloads til, så der står Spørg først.

Når du er færdig med at opdatere alle disse indstillinger, vil din browser være bedre beskyttet mod ondsindede websteder, der forsøger at starte den falske virusadvarsels-pop-up på din Android.

Fjernelse af Android-virus

Hvis du aldrig har rootet din Android, er det usandsynligt, at du får en virus. Det er dog altid muligt, og det kan være en virus eller anden form for malware, der forårsagede den falske virusadvarsel, der poppede-up.

Læs også: Sådan fjerner du malware fra din telefon

Følg nedenstående trin for at sikre, at din Android er fri for malware.

 1. Gå ind i dine Android-indstillinger, tryk på Apps, og rul ned på listen over apps. Afinstaller alle apps, du ikke genkender eller for nylig har installeret. For at afinstallere skal du trykke på appen og vælge Afinstaller.
 2. Installer Malwarebytes-appen fra Google Play. Når den er installeret, skal du opdatere databasen og køre en fuld systemscanning på din Android. Hvis Malwarebytes finder malware, skal du få den til at rense virussen fra din enhed.
 3. Installer CCleaner fra Google Play. Følg instruktionerne for at give appen de nødvendige tilladelser. Vælg derefter Kør scanning for at køre en fuld scanning, vælg Start rengøring, og vælg Afslut rensning for at rense alle uønskede filer fra din Android.

Når du har gennemført ovenstående trin, bør din Android være fri for enhver malware, der kan have forårsaget den falske virusadvarsels-pop-up på din Android.

About Anders Buhl 973 Articles
Anders Buhl er manden bag Tech Til Alle. Anders har en baggrund i kommunikation og har derudover tidligere arbejdet med Apple-produkter. Han har en stor interesse inden for mange områder af teknologi og har skrevet om tech og forbrugerelektronik i mange år.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.