iPhone falder i popularitet på kæmpe marked, mens Pixel trives

Pixel 7a anmeldelse

Google lancerer Pixel 8-serien i de kommende dage. Mens 4. oktober helt sikkert bliver en stor dag for tech-giganten, ser det ud til, at virksomheden allerede har grund til at fejre lige nu. Salget af Pixel-telefoner stiger på et stort marked, og de tager tilfældigvis samtidig markedsandel fra deres største konkurrent.

Den tredjestørste økonomi i verden – Japan – ser ud til at varme op til Pixel. Salget af Pixel-telefoner er angiveligt blevet seksdoblet i andet kvartal af 2023 sammenlignet med sidste år, ifølge resultater fra Counterpoint Research, som Bloomberg offentliggjorde.

Springet i salget har løftet Googles markedsandel i landet op til 12%. Samtidig er iPhones markedsandel faldet fra 58% til 46% i samme periode. Det er første gang i de sidste to år, at Apples greb om det japanske marked er faldet til under 50%.

Det ser ud til, at Google kan takke Pixel 6a og 7a – nogle af de bedste telefoner til prisen på markedet – for deres succes i landet.

Japans valuta er faldet i værdi på det seneste. Som følge heraf bliver produkter som smartphones dyrere. Det menes, at dette kan være en af hovedårsagerne bag skiftet, da iPhones er dyrere end Googles telefoner.

Analysefirmaet Canalys offentliggjorde også for nylig resultater om markedsandele, men for USA. Dets resultater viste, at selvom Apple og Samsung stadig fører an, var Google den eneste virksomhed, der havde positiv vækst i forsendelser sammenlignet med sidste år.

About Anders Buhl 970 Articles
Anders Buhl er manden bag Tech Til Alle. Anders har en baggrund i kommunikation og har derudover tidligere arbejdet med Apple-produkter. Han har en stor interesse inden for mange områder af teknologi og har skrevet om tech og forbrugerelektronik i mange år.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.