Samsung afslører den chip, der kunne drive Galaxy S24

Samsung Galaxy S24 kamera

Samsung forventes at bruge Exynos-chipsættet i nogle Galaxy S24-telefoner næste år. Nu har virksomheden bekræftet, at Exynos 2400 faktisk er på vej, samtidig med at der er vist nogle få funktioner.

Samsung havde en forhåndsvisning af Exynos 2400 ved deres LSI Tech Day-begivenhed og hævdede, at den vil levere en 1,7x stigning i CPU-ydeevne og en 14,7x stigning i AI-computerydelse i forhold til Exynos 2200. Firmaet afslørede ikke flere detaljer om CPU’en.

Denne sammenligning siger dog ikke så meget, da Exynos 2200 blev brugt i 2022’s Galaxy S22-serie, og vi så ikke en Exynos 2300 i år. Så du ville faktisk forvente et større ydelsesboost efter at have sprunget et år over.

Ikke desto mindre ser Exynos 2400 stadig ud til at levere nogle bemærkelsesværdige forbedringer generelt. Samsung bekræftede, at chippen bruger en Xclipse 940 GPU baseret på AMDs RDNA 3-teknologi. De viste også en demo ved begivenheden for at demonstrere chippens forbedrede ray tracing-egenskaber ved hjælp af “global belysning, refleksion og skyggegengivelse.”

Nye AI-funktioner på vej til Galaxy S24?

Samsungs nye chipset fremviste også et nyt AI-værktøj til “kommende telefoner.” De brugte dette værktøj til at demonstrere tekst-til-billede-generering på et Exynos 2400-udviklingskort.

Udover Exynos 2400 demonstrerede Samsung også en spændende kamerateknologi kaldet Anyplace Zoom. Dette kræver et 200 MP-kamera og giver brugerne mulighed for at tage 4x videoer af sporede motiver/objekter, mens de filmer 1x video på samme tid. Producenten siger, at de bruger AI-baseret sporingsteknologi til at følge motiver i 4x-videoen, mens de også lover, at disse nærbilleder ikke vil have billedforringelse.

Vi har allerede set Samsung og andre mærker tilbyde muligheden for at optage video fra to (eller flere) bagkameraer på samme tid. Men at implementere samtidig 1x video og 4x sporet video via den samme sensor ville være en interessant brug af 200MP-kameraer. Så vi håber at se det på Galaxy S24 Ultra.

About Anders Buhl 973 Articles
Anders Buhl er manden bag Tech Til Alle. Anders har en baggrund i kommunikation og har derudover tidligere arbejdet med Apple-produkter. Han har en stor interesse inden for mange områder af teknologi og har skrevet om tech og forbrugerelektronik i mange år.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.